mam modem Huawei E220 a dost casto sa sam odpoji (hlavne pri idle)
najprv som podozrieval ovladace, ale ked som trosku zagooglil, nasiel som toto
http://forum.huawei.com/jive4/thread.js ... dID=321295
takze som sa pokusil si to postavit, ale nejako mi to zlyhalo
*takze kabel USB-miniUSB som narezal buzirku, tienenie opletenie som zhrnul na jednu stranu a ten alobal odtrhol
*pajkovackou som odstranil buzirku z cerveneho a cierneho vodica
*nakupil som potrebne kondiky (100pF, 1nF, 100nF, 3u3 tantalum, 22u electrolytic and 2200u electrolytic) a pokusil sa ich zapojit paralelne
* takze som "zmotal" vzdy lavu nozicku vsetkych dokopy a potom pravu vsetkych dokopy, mal som teda 2 nozicky vyslednych kondikov, ktore som pre zlepsenie kontaktu spajkoval dokopy
(pokial viem dobre (co asi neviem) na polarite pri kondenzatoroch zavisi iba u elektrolytov)
*tu vyslednu nozicku, kde bolo "-" z elektrolytov som pripajkoval k ciernemu vodicu v USb kabli a tu druhu k cervenemu
*nic sa spolu nedotykalo a tak som to zaizoloval
pripojil som to teda ku kompu, zapojil do toho modem, win XP detekovalo HW, ale neinicializoval sa uplne (to viem podla podla stavovej led na modeme)
tak som to tak teda nechal a aj napriek mojmu plnemu nosu (alergia) som po chvilke citil neprijemny smrad
si poviem kua co sa deje, okamzite som dal nos do bedne a tam nastastie vsetko OK, tak som dal nos ku kablu (az prilis blizko) a okrem toho ze ma popalil na nose tantalovy kondenzator som detekoval aj zdroj zapachu
okamzite som kabel vytiahol, vsetky kondiky studene akurat ten tantalovy dost zmenil farbu na tmavsiu
modem to nastastie rozdychal
zalezi teda aj pri tantale na polarite?