Nepoužitelné .iso a .rar na Raid 0 ???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
balor2
Začátečník
Začátečník

Nepoužitelné .iso a .rar na Raid 0 ???

Příspěvek od balor2 »

Zdravím

Je to tak 2-3 dni co jsem si pořídil druhý HDD (Seagate Baracuda 250Gb ES2), naprosto totožný k mému současnému disku s představou Raidu 0. Celý systém jsem zazálohoval na jiný disk a oba disky zapojil do Raidu 0 přes ICH9 v EP35-DS4 od Gigabyte. Zformátoval a nahrál nový systém-(WIN XP SP 2-ovladač při instalaci také), vše šlo nádherně rychle-instalace OS, programů, ovladačů, her, programů až dopadl kámen úrazu-jakmile chci nainstalovat cokoli z iso, či jiného image přes daemona-vždy se objeví nějaká chyba, že něco nesouvisí s něčím, nebo chybí některá součást, špatný kontrolní součet atd atd... To samé se jeví při rozbalování rar archívu složeného s více částí-zase to vždy-úplně pokaždé zobrazí, že je nějaký problém-některý z archívu je špatný a když jej zkopíruju znovu tak je špatný zas jiný. Takhle jsem to zkoušel u asi 5 her co mám takhle zabalených a ta potvora mi ani jeden rozbalit nechce, přitom vím, že vždy když jsem je v minulosti rozbaloval tak vše běželo bez jediné chybičky-a dodnes běží, ale na jiném PC bez RAID...
HD tach-bez raidu-average read 110MB/s, s raidem-175MB/s přístupová doba 12.3ms
ObrázekObrázek
Zkoušel jsem už následující:

1)reinstal ovladačů-bez výsledku
2)Výměna SATA kabelů-bez výsledků
3)Defragmentace-bez výsledků
4)Kontrola disku asi 5 programy-bez chyb, ale beze změny k lepšímu
5)Kompletní zformátování-pomalu a reinstall-raid i OS-2x XP pak i WIN Vista H-P SP1 -bez výsledku
6)Jiné sloty SATA 2 v ICH9-bez výsledku
7)Překopání RAID 0 do Gigabyte Sata Raid a všechny kroky již psané-také bez výsledku a téměř rozbitou klávesnicí :-((
Zbytek sestavy: Deska-Gigabyte EP35-DS4-(nejnovější bios, ale ne beta), CPU E2180 @3.55Ghz-stabilní 3hod OCCT-ram i cpu i mix, RAm-Corsair Dominator 2x1Gb 1066Mhz CL5, ZDroj-Corsair TX650W, HDDs-2x Seagate Baracuda ES2 250GB, GK-9800-GX2

Už si nevím rady-hraju si s tím skoro 3dny v kuse a žádný výsledek. Každá rada dobrá :-))

Předem Děkuji
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nepoužitelné .iso a .rar na Raid 0 ???

Příspěvek od spajdr »

mas v biosu nastaveno PCI na 33Mhz a PCIE na 100Mhz? pokud tam ta volba je.
balor2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balor2 »

PCI volbu nemám a PCI-e mám na 101 Mhz
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

zkus to rozbalovani jeste s default taktem na cpu a pametich, me to taky delalo, ale uz si nevzpomenu, jak jsem to tenkrat vyresil.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me to delalo kdyz sem mel spatne nastavenej strap tusim :)
balor2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balor2 »

No tak já to zkusím hodit vše na default, ale to by ten problém řešilo jen zčásti- C2Duo na 2.0 Ghz by asi nestačilo Ge-Force 9800GX-2 :-) Jinak strap v biosu neovlivnuju-vlastně jen zčásti...
balor2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balor2 »

Tak nic, všechny frekvence jsem hodil zpět na základní a je to pořád bezvýsledné.

Na 90% při instalaci her to ukáže : ObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“