upgrade procesoru a grafiky na MSI 945p platinum
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Dallas
- Začátečník

upgrade procesoru a grafiky na MSI 945p platinum
Dobrý den,
kamarád má základní desku MSI 945P Platinum a ted tam má P4 na nějakých 3,0GHz + grafiku ATI x700+4x512 DDr2 533 a zdroj 500W.
Plánuje upgrade grafiky a procesoru,tak by mě zajímalo jaký jde do této desky max. procesor nasadit?
Na stránkách MSI píší že to dual core nepodporuje ale prodejci desky tvrdí na svých stránkách v info o produktu,že ano. Děkuji za radu.
p.s. jo aplánuje k tomu asi i novou ATI 4830 nebo 4850,tak já myslel že nějaký dual core E2xxx by to mohl utáhnout ne?díky za radu.
p.s. max. upgrad eprocesoru a grafiky kolem 5.000,-kč
kamarád má základní desku MSI 945P Platinum a ted tam má P4 na nějakých 3,0GHz + grafiku ATI x700+4x512 DDr2 533 a zdroj 500W.
Plánuje upgrade grafiky a procesoru,tak by mě zajímalo jaký jde do této desky max. procesor nasadit?
Na stránkách MSI píší že to dual core nepodporuje ale prodejci desky tvrdí na svých stránkách v info o produktu,že ano. Děkuji za radu.
p.s. jo aplánuje k tomu asi i novou ATI 4830 nebo 4850,tak já myslel že nějaký dual core E2xxx by to mohl utáhnout ne?díky za radu.
p.s. max. upgrad eprocesoru a grafiky kolem 5.000,-kč
NTB: Lenovo thinkpad T540p
- maXXmilian
- Moderátor

Re: upgrade procesoru a grafiky na MSI 945p platinum
Ahoj.
Ja jsem nasel ze ta deska podporuje Pendtium D procesory.
Viz: http://www.svethardware.cz/art_doc-F3A1 ... F2241.html
Zadne dvoujadro nebude 4830 nijak vyrazne brzdit, volil bych asi 2180 a pretakt a nebo 5200 klidne i na defaultni frekvenci.
Pekny den.
Zadne dvoujadro nebude 4830 nijak vyrazne brzdit, volil bych asi 2180 a pretakt a nebo 5200 klidne i na defaultni frekvenci.
Pekny den.
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- Dallas
- Začátečník

no jo ale v tabulce na stránkách MSI je uvedeno že to procesory 2180 a 5200 nepodporujemaXXmilian píše:Ahoj.
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... o=193#menu
- maXXmilian
- Moderátor

Dobra, trosku jsme se do toho zamotali.
Tady jde podle me o verzi biosu. Casto se stava ze vydaji na desku novy bios s podporou novych procesoru. A jelikoz tato deska neni zrovna nejmladsi, myslim ze to bude i tento pripad. Tedy pokud tvuj kamarad neflashoval (neupgradoval) bios tak by mohl mit s novymi procesory problemy, pokud si bios flashne, tak mu budou fungovat.
Tady jde podle me o verzi biosu. Casto se stava ze vydaji na desku novy bios s podporou novych procesoru. A jelikoz tato deska neni zrovna nejmladsi, myslim ze to bude i tento pripad. Tedy pokud tvuj kamarad neflashoval (neupgradoval) bios tak by mohl mit s novymi procesory problemy, pokud si bios flashne, tak mu budou fungovat.
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- beardie
- Středně pokročilý

mam MSI 945P a maximum co zere je Presler, cize vsetky Pentium D 9xx
Platinum ma rovnake napajanie, teda ziadne Core2Duo/Quad v nej nepojde
Platinum ma rovnake napajanie, teda ziadne Core2Duo/Quad v nej nepojde
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Dallas
- Začátečník

no MSI umožnuje pro tuto desku jen "live bios update" takže ten mu tam hodím na 100% akorát na těch stránkách není napsaný co má za novinky jakej bios,takže jediný co je oficiální je jejich tabulka "CPU support", která končí Pentiem D9xx (což je podle toho co vím už dvojjádro)maXXmilian píše: Tady jde podle me o verzi biosu. Casto se stava ze vydaji na desku novy bios s podporou novych procesoru. A jelikoz tato deska neni zrovna nejmladsi, myslim ze to bude i tento pripad. Tedy pokud tvuj kamarad neflashoval (neupgradoval) bios tak by mohl mit s novymi procesory problemy, pokud si bios flashne, tak mu budou fungovat.
- maXXmilian
- Moderátor

Ano, moje chyba.
Pravdu ma beardie.
Pravdu ma beardie.