Spojení 2 počítačů přes BT+internet
Moderátor: Don
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Spojení 2 počítačů přes BT+internet
Dobrý den, nevím do jaké sekce to napsat, tak to zkusím tady.
Mám doma bezdrátové připojení k internetu od firmy fdlnet (http://www.fdlnet.cz).
Prostě na okně anténa, pak nějaké no-name ap a kabel do integrované síťové karty.
Teď jsem si pořídil NB HP 6735s, který má síťovou kartu, BT a wi-fi.Provozuji na něm win vista ultimate 32b.
Na PC mám 2síťové karty(integrovaná a v pci slotu) a taky v usb BT.
Chci mít na obou počítačích internet (současně).
Samozřejmě, že si časem pořídím ještě jedno ap s antenou, abych mohl mít na NB net bezdrátově po celém domě.
Do té doby řeším net tak, že vypojím kabel z pc a zapojím do nb, ale je to nepraktické a nemám net na obou pc zároveň, ale je to plně funkční.
Je možné mít kabel od ap v síťové kartě jakéhokoliv z těch 2 pc a pak je propojit přes bt (nebo dalším kabelem) a mít net na obou pc? Sdílení souborů mi jde, ale net mi jde jen tam, kam je strčenej kabel. Jak to udělat?
Mám doma bezdrátové připojení k internetu od firmy fdlnet (http://www.fdlnet.cz).
Prostě na okně anténa, pak nějaké no-name ap a kabel do integrované síťové karty.
Teď jsem si pořídil NB HP 6735s, který má síťovou kartu, BT a wi-fi.Provozuji na něm win vista ultimate 32b.
Na PC mám 2síťové karty(integrovaná a v pci slotu) a taky v usb BT.
Chci mít na obou počítačích internet (současně).
Samozřejmě, že si časem pořídím ještě jedno ap s antenou, abych mohl mít na NB net bezdrátově po celém domě.
Do té doby řeším net tak, že vypojím kabel z pc a zapojím do nb, ale je to nepraktické a nemám net na obou pc zároveň, ale je to plně funkční.
Je možné mít kabel od ap v síťové kartě jakéhokoliv z těch 2 pc a pak je propojit přes bt (nebo dalším kabelem) a mít net na obou pc? Sdílení souborů mi jde, ale net mi jde jen tam, kam je strčenej kabel. Jak to udělat?
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Re: Spojení 2 počítačů přes BT+internet
najlepsie riesenie a nie drahe je router
Pokracovanie, rady, riesenie si pozri v Sietach, modemoch a Internete, nie v OS.
Pokracovanie, rady, riesenie si pozri v Sietach, modemoch a Internete, nie v OS.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
ano, router s ikoupím, ale teď nejsou peníze.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Přes BT to bude nechutně pomalé a vzhledem k dosahu zase ne tak moc "bezdrátové". Jediná možnost bez routeru která mě napadá, je propojit ntb kříženým kabelem s druhou síťovkou v PC, ve kterém net tomu druhému nasdílíš (jak na to tu někde bude). Výhodou je, že net budou mít oba, nevýhodou že pokud PC vypneš nebude ho mít ani ntb. 
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
aspoň to, ale mám přímý kabel, ne křížový.
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nouzove jde rozchodit i sdileni netu pres BT.
Navod napr. Sdílíme internet v domácnosti, dalsi pres google "windows xp sdílení internetu"
Navod napr. Sdílíme internet v domácnosti, dalsi pres google "windows xp sdílení internetu"
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jenze narazi na problem ve vistach - ona uz net pres BT nepodporuje.Zivan píše:Nouzove jde rozchodit i sdileni netu pres BT.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Sorry, to jsem prehlednul 
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi konečně povedlo spojit oba pc do sítě, abyse viděli a já mohl zdílet soubory, ale jde to jen když mám na obou pc spuštěný visty, když mám na nb visty a na pc xp, tak nejde ani ping a počítače se nevidí jen je indikován stav připojení do sítě.
Teď ještě zkusím to sdílení internetu.
Prosím někoho z adminů, aby toto téma přesunul do odpovídající sekce.
/MOVED by Wuu
Teď ještě zkusím to sdílení internetu.
Prosím někoho z adminů, aby toto téma přesunul do odpovídající sekce.
/MOVED by Wuu
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak síť jsem úspěšně zprovoznil,je nto sdílení internetu ne, ale nevadí, dokud si nepořídím bezdrátový router, tak budu přehazovat kabel od internetu.