špatná propustnost ramek, reklamace?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
terbo
Nováček
Nováček

špatná propustnost ramek, reklamace?

Příspěvek od terbo »

Dobrý den,
testoval jsem propustnost svých ramek v programu Everest ultimate a vyšlo mi že rychlost kopírování je 0MB/s. u L1 a L2 už jsou hodnoty vpořádku, ram jsou v dual chanelu, ale zkousel jsem 1 vytáhnout ven a výsledek byl stejný. Jaký to má vliv na rychlost počítače a je to důvod k reklamaci??
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: špatná propustnost ramek, reklamace?

Příspěvek od spajdr »

Napiš jak máš nastaveno časování pamětí v biosu (nebo si stáhni program memset 3.5 a hoď sem obrázek)
Dále napiš jakou máš desku, procesor a o jaké paměti jde.
terbo
Nováček
Nováček

Příspěvek od terbo »

spajdr píše:Napiš jak máš nastaveno časování pamětí v biosu (nebo si stáhni program memset 3.5 a hoď sem obrázek)
Dále napiš jakou máš desku, procesor a o jaké paměti jde.
casovani je 5 5 5 16 cr2, deska gigabyte p 35 ds4, proseou core 2 duo E8400, pameti transced 2x2GB 800
terbo
Nováček
Nováček

Příspěvek od terbo »

jinak, z tsbohemie mi poslali mail, ze je test spatny, a ze pri takove propustnosti by ram nefungovaly. Jenze everest je celkem duveryhodny program ne?
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

terbo píše:...
A jinak fakají ti hry a zátěžové testy testy, vč i superPI atd? Jestli je to všechno v pořádku, tak bych to neřešil a asi jde o bug.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Ukaž ten výsledek ještě z toho Everestu, neběží ti na pozadí něco co pracuje zrovna s pamětí?
Protože kdyby to ukazovalo to co píše, tak by se ti ty windows asi ani nenačetly nikdy :)
Taky záleží na děličce pamětí, jak jsou nastaveny, nejlepší je mít 1:1, potom už jinak rychlost klesá (ale zase né na nulu samozřejmě).
terbo
Nováček
Nováček

Příspěvek od terbo »

SpeedyGT píše:
terbo píše:...
A jinak fakají ti hry a zátěžové testy testy, vč i superPI atd? Jestli je to všechno v pořádku, tak bych to neřešil a asi jde o bug.
zkusil jsem to projet hodinu v Orthosu a bylo to ok. hry mam zatim jen Cod1, coz je na novy komp naprosto nenarocna hra, nejake narocnejsi zatim stahuju, tak pak vyzkousim.
terbo
Nováček
Nováček

Příspěvek od terbo »

spajdr píše:Ukaž ten výsledek ještě z toho Everestu, neběží ti na pozadí něco co pracuje zrovna s pamětí?
Protože kdyby to ukazovalo to co píše, tak by se ti ty windows asi ani nenačetly nikdy :)
Taky záleží na děličce pamětí, jak jsou nastaveny, nejlepší je mít 1:1, potom už jinak rychlost klesá (ale zase né na nulu samozřejmě).
Kam se da ulozit ten obrazek z everestu abych mohl poslat link? Jinak na pozadi samozrejme parcujou programy.. A delice jsem zkusil i pretaktovat na 1:2 a zadna zmena.
terbo
Nováček
Nováček

Příspěvek od terbo »

Obrázek
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Propustnost pamětí 0 je absolutní blbost a nevím, proč nad tím tak mudrujete.
Pusť v počítači 3Dmark a Puper pí a když ti budou hlásit +- normální výsledky vzhledem k tvé sestavě, tak to přestaň řešit.
CHyba bude nejspíš na straně programu.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
terbo
Nováček
Nováček

Příspěvek od terbo »

tim super pi to prohanim prave ted, dal sem tech 32M ale nevim co jsou to normalni vysledky
terbo
Nováček
Nováček

Příspěvek od terbo »

haze to na me nejake casy vypoctu, ale nevim jestli je to v norme
C-Nooty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C-Nooty »

Hod tam 1M a porovnej s cisly tady >> Výpočet Ludolfova čísla / Výsledková listina
MB:Asus P5Q-E, CPU:C2D E8400 (3.6GHz), VGA:Sapphire 4870 Toxic 512MB, RAM:A-Data Vitesta EE 2x2GB 1066MHz, HDD:1xWD6401AALS, 1xWD2500AAKS, 1x WD1001FALS, PSU:Enermax Modu82+ 525W, Case:Thermaltake VC3000SNA Armor Jr., Sound:Asus Xonar DX/XD + Genius SW-HF 5.1 6000, DVDrw:Samsung SH-S223Q LS, LCD:EIZO 24" S2431WE, Cooling CPU:Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, Cooling HDD:Noctua NF-P12-1300
Obrázek
terbo
Nováček
Nováček

Příspěvek od terbo »

tak to neni zle.. ale nevypovida to spis o cpu nez o ramkach?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Mě brutálně nastavený paměti na starý sestavě zlepšili skóre asi o 10s (55 vs 50s), takže trochu ano.

0MB/s je ptákovina, chyba programu.

Já bych to nijak neřešil :wink: .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Paměti“