špatná propustnost ramek, reklamace?
- terbo
- Nováček

-
špatná propustnost ramek, reklamace?
Dobrý den,
testoval jsem propustnost svých ramek v programu Everest ultimate a vyšlo mi že rychlost kopírování je 0MB/s. u L1 a L2 už jsou hodnoty vpořádku, ram jsou v dual chanelu, ale zkousel jsem 1 vytáhnout ven a výsledek byl stejný. Jaký to má vliv na rychlost počítače a je to důvod k reklamaci??
testoval jsem propustnost svých ramek v programu Everest ultimate a vyšlo mi že rychlost kopírování je 0MB/s. u L1 a L2 už jsou hodnoty vpořádku, ram jsou v dual chanelu, ale zkousel jsem 1 vytáhnout ven a výsledek byl stejný. Jaký to má vliv na rychlost počítače a je to důvod k reklamaci??
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: špatná propustnost ramek, reklamace?
Napiš jak máš nastaveno časování pamětí v biosu (nebo si stáhni program memset 3.5 a hoď sem obrázek)
Dále napiš jakou máš desku, procesor a o jaké paměti jde.
- terbo
- Nováček

-
casovani je 5 5 5 16 cr2, deska gigabyte p 35 ds4, proseou core 2 duo E8400, pameti transced 2x2GB 800spajdr píše:Napiš jak máš nastaveno časování pamětí v biosu (nebo si stáhni program memset 3.5 a hoď sem obrázek)
- terbo
- Nováček

-
jinak, z tsbohemie mi poslali mail, ze je test spatny, a ze pri takove propustnosti by ram nefungovaly. Jenze everest je celkem duveryhodny program ne?
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A jinak fakají ti hry a zátěžové testy testy, vč i superPI atd? Jestli je to všechno v pořádku, tak bych to neřešil a asi jde o bug.terbo píše:...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ukaž ten výsledek ještě z toho Everestu, neběží ti na pozadí něco co pracuje zrovna s pamětí?
Protože kdyby to ukazovalo to co píše, tak by se ti ty windows asi ani nenačetly nikdy
Taky záleží na děličce pamětí, jak jsou nastaveny, nejlepší je mít 1:1, potom už jinak rychlost klesá (ale zase né na nulu samozřejmě).
Protože kdyby to ukazovalo to co píše, tak by se ti ty windows asi ani nenačetly nikdy
Taky záleží na děličce pamětí, jak jsou nastaveny, nejlepší je mít 1:1, potom už jinak rychlost klesá (ale zase né na nulu samozřejmě).
- terbo
- Nováček

-
zkusil jsem to projet hodinu v Orthosu a bylo to ok. hry mam zatim jen Cod1, coz je na novy komp naprosto nenarocna hra, nejake narocnejsi zatim stahuju, tak pak vyzkousim.SpeedyGT píše:A jinak fakají ti hry a zátěžové testy testy, vč i superPI atd? Jestli je to všechno v pořádku, tak bych to neřešil a asi jde o bug.terbo píše:...
- terbo
- Nováček

-
Kam se da ulozit ten obrazek z everestu abych mohl poslat link? Jinak na pozadi samozrejme parcujou programy.. A delice jsem zkusil i pretaktovat na 1:2 a zadna zmena.spajdr píše:Ukaž ten výsledek ještě z toho Everestu, neběží ti na pozadí něco co pracuje zrovna s pamětí?
Protože kdyby to ukazovalo to co píše, tak by se ti ty windows asi ani nenačetly nikdy![]()
- terbo
- Nováček

-
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Propustnost pamětí 0 je absolutní blbost a nevím, proč nad tím tak mudrujete.
Pusť v počítači 3Dmark a Puper pí a když ti budou hlásit +- normální výsledky vzhledem k tvé sestavě, tak to přestaň řešit.
CHyba bude nejspíš na straně programu.
Pusť v počítači 3Dmark a Puper pí a když ti budou hlásit +- normální výsledky vzhledem k tvé sestavě, tak to přestaň řešit.
CHyba bude nejspíš na straně programu.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- terbo
- Nováček

-
tim super pi to prohanim prave ted, dal sem tech 32M ale nevim co jsou to normalni vysledky
- terbo
- Nováček

-
haze to na me nejake casy vypoctu, ale nevim jestli je to v norme
- C-Nooty
- Začátečník

Hod tam 1M a porovnej s cisly tady >> Výpočet Ludolfova čísla / Výsledková listina
MB:Asus P5Q-E, CPU:C2D E8400 (3.6GHz), VGA:Sapphire 4870 Toxic 512MB, RAM:A-Data Vitesta EE 2x2GB 1066MHz, HDD:1xWD6401AALS, 1xWD2500AAKS, 1x WD1001FALS, PSU:Enermax Modu82+ 525W, Case:Thermaltake VC3000SNA Armor Jr., Sound:Asus Xonar DX/XD + Genius SW-HF 5.1 6000, DVDrw:Samsung SH-S223Q LS, LCD:EIZO 24" S2431WE, Cooling CPU:Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, Cooling HDD:Noctua NF-P12-1300

- terbo
- Nováček

-
tak to neni zle.. ale nevypovida to spis o cpu nez o ramkach?
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě brutálně nastavený paměti na starý sestavě zlepšili skóre asi o 10s (55 vs 50s), takže trochu ano.
0MB/s je ptákovina, chyba programu.
Já bych to nijak neřešil
.
0MB/s je ptákovina, chyba programu.
Já bych to nijak neřešil
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů