Sestavy nad 30.000Kč_old

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
karl.plat
Nováček
Nováček

sestava na hry a video do 50 000czk

Příspěvek od karl.plat »

Dobrý den kolegové, prosím vás o navržení pc sestavy do 5O OOOCZK ( bez monitoru )

předem děkuji. :) :? :)
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: sestava na hry a video do 50 000czk

Příspěvek od Salamander »

karl.plat píše:Dobrý den kolegové, prosím vás o navržení pc sestavy do 5O OOOCZK ( bez monitoru )

předem děkuji. :) :? :)
100% si pockej tech par tydnu, az bude dostupny Nehalem ;-)
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Sestavy nad 30.000Kč

Příspěvek od Stano K. »

A načo by malo slúžiť tá zostava, poprípade nejaké požiadavky?
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: sestava na hry a video do 50 000czk

Příspěvek od busy »

Salamander píše:100% si pockej tech par tydnu, az bude dostupny Nehalem ;-)
to by musel čakať trochu dlhšie. kým budú ceny za ktoré sa do toho oplatí ísť to bude pár mesiacov. Do vianoc by som moc nepočítal že sa s cenami niečo udeje
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
karl.plat
Nováček
Nováček

Příspěvek od karl.plat »

chtěl bych pc předevšim na hry a video, trochu sem študoval a vyšpekuloval jsem toto. prosím vás experti poupravte mi tu sestavu páč vim že asi né každý komponent spolu muže být. DĚKUJI.

procesor: Intel Core2quad Q9550

grafika: 2 x Geforce GTX280

základní deska: ASUS Striker II NSE

paměti: 8192 MB DDR3 1600Mhz CL7 OCZ Platinum

pevný disk: Samsung Spinpoint F1 1000 GB S-ATAII

chlazení: Antec TruePower Quattro TPQ- 1000W ATX 2.2

mechanika: 18x Dvd DualLayer Brenner Mit Lightscribe

audio: High Definition Audio, 7.1 Channel Surround, AD1988B, SupremeFX II

předem děkuji za zhodnocení.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ak využiješ quadcore tak cpu je ok inak E8400 či E8500
grafiku radšej jednu HD4870X2, prípadne ak by postačovala jedna GTX280 tak tú a časom radšej kúpiť novú čo zase bude v danej dobe dostačujúca
Doska: Asus Rampage Formula X48 - výborná doska a podpora DDR2
Ram: neviem či využiješ 8GB ram ale pri dnešnej cene DDR2 by som ich zobral. DDR3 sú drahé a neprinášajú zatiaľ moc výkonu navyše
Disk: OK
Zdroj: 1000w je zbytočné. stačí lepší 600W zdroj (pokiaľ teda nesiahneš po sli) napr. corsair HX620 či Enermax PRO82+ 625W

SLI GTX280 by som bral len v prípade že máš 30inch monitor ale pre rozlíšenie ako 1920x1200 úplne postačuje aj jedna čí výkonnejšia HD4870x2. Nepotrebuješ nvchipset, nieže by bol zlý ale X48 ponúka viac a nemusíš siahnuť po drahých DDR3. To či využiješ Quad a 8GB ram musíš vedieť sám, ale na hry určite nie a video- záleží na tom čo presne s tým videom robíš.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Me se zda, ze ten karl.plat ma dobrou sestavu, asi mu na cene nezalezi, takze je to ok. Akorat nevim jestli rozchodi ty pameti, mam Striker II Extreme a co jsem se dival, 4 x 2GB tam moc moznosti neni, takze to zkontrolovat. Grafiky urcite ty GTX protoze na video budou i nejaky ty aplikace pouzivajici CUDA takze to bys uplatnil.

Jeste si teda musis koupit 64-bit OS. OEM Vista Home Premia jsou hodne levny, pokud chces Ultimaty, proti gustu ... Jinak muzou nastat problemy s nejakyma ovladacema. Ovsem NVIDIA co vim to ma odladeny. Zdroj urcite vykonnej, tech 1000W urcite.

Kvuli tem pametem bych si to nechal slozit v obchode aby to tam vozkouseli a rovnou menili pokud by to nejelo, protoze je to vopruz pak ladit hodiny v biosu a zkouset to nahodou rozchodit apod.

PS: jeste poznamka, hodne aplikaci je jenom 32-bit, takze ti bude 8 giga vis k cemu
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Trek:nechci ti nic říkat, ale radíš s prominutím kraviny...schválně by mě zajímalo, kolik lidí, co má nVidii využívá CUDA, já osobně bych řekl, že tak možná 5% max...nVidia má odladěné ovladače? no nevím, ani byhc neřekl, za tu dobu, co pracuju s pc jsem měl jen ATi a s ovladačema skoro žádný problém, před 3 měsícema jsem přešel na nVidiu a s ovladačema jsem měl daleko více problémů, takže asi takový je můj názor na to, když někdo říká, že nVidia má odladěné ovladače...na SLI GTX280 je i 1000W zdroj naprosto zbytečný, klidně by stačil i Corsair HX620 a ještě bude mít rezervu kolem 100W...nechat si to složit v prodejně je šílenost pro všechny, co to dokážou sami, není nad to si vše udělat sám a navíc, radši bych měl řešil problém s pamětma, než dával 1000kč za složení...ta sestava, co navrhl Busy je naprosto OK
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tak slabej zdroj bych urcite nebral se strikerem, bude to nestabilni. Ovladace NVIDIA v soucasne forme jsou velmi luxusni dle meho nazoru. Nemel jsem uz hodne dlouho pad systemu (vlastne vubec od 177 ovladacu) nebo TDR s temito ovladaci. Proste kvalitka.

Ty aplikace prijdou (badaboom + dalsi) tak kdyz bude kupovat funglovku tak bych bral ty GTX (mozna az ty novejsi modely co prijdou ted nekdy). No i kduz moje nadseni PhysX trochu opadlo, ponevadz jeste nic moc neni (i kdyz hodne her to ma prilinkovanejch, ale je otazka jestli se to pouziva nejak). Ale predstava brutalne rychlyho kodovani je velmi lakava, vlastne stezejni vec.

Jenom vyhradu mam k tem 8 giga, pokud ma ovsem nejaky 64-bit software na upravu videa, tak je to v poradku.

Jinak jeste k tomu zdroji, ja bral taky kdysi 850W zdroj na 9800GTX sli ackoliv by to mozna utahl slabsi, ale na penezich nezalezelo tak jsem radsi vzal vykonnejsi, je pak blby kdyz pada system kvuli zdroji nebo tak, ne?

S tim obchodem to je nutne, jelikoz 8 giga DDR3 bude drahych, pokud to teda nebude brat na ICO tak si to muze slozit a pak to vratit pripadne, kdyby to nejelo.

PS: vidim, ze ty mas ten Corsair, ovsem to neznamena kdyz tobe funguje, bude fungovat vsem, navic mas srackovou zastaralou sestavu
Naposledy upravil(a) Trek dne sob 25. říj 2008, 22:42, celkem upraveno 2 x.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Len sa mi tu nezačnite hádať!

1000W je veľa, ak chceš rezervu tak max 7-800W, ale aj tak je to veľa.

Problémy sú ako u ATi tak aj u nVidia - ďalšie komentáre nie sú potrebné!

8GB, ak to využije prečo nie, no nie DDR3.

A ja osobne by som určite nekupoval GTX280 SLI, na dnešné hry úplne stačí single.
Trek píše:navic mas srackovou sestavu
Podobný prístup, prejavovanie tu nebudem tolerovať! Ber to ako varovanie!
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

sTano11 píše:Len sa mi tu nezačnite hádať!

1000W je veľa, ak chceš rezervu tak max 7-800W, ale aj tak je to veľa.

Problémy sú ako u ATi tak aj u nVidia - ďalšie komentáre nie sú potrebné!

8GB, ak to využije prečo nie, no nie DDR3.

A ja osobne by som určite nekupoval GTX280 SLI, na dnešné hry úplne stačí single.
Jojo jasne, ja jsem jen zastance rezervy a k cemu setrit (i kdyz ted hodne podrazilo kvuli kurzu) :-)

Z myho prostredi (desktop) tak 8 giga je dobrejch napr. kdyz vyvijis software a potrebujes mic vic virtualnich masin s ruznejma OS, potom bych musel doporucit Windows Server Standard 2008 pouzitej jako desktop.
Napr. produkty Adobe jako Photoshop jsou je 32-bit tak k cemu 8 giga. I kdyz pokud to chce tak ok, jakoze to bude mit a bude mit moci spustenejch vic aplikaci ...

Jinak to SLI je nutny, neverim ze vsechno pojede v 1920x1200 luxusne, a navic to SLI lip pusobi, je to cool.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Nevidím že by uvádzal že hraje v rozlíšení 1920x1200, to bol len príklad od busy.

A že je SLI "cool" by som netvrdil veď ako nVčipset na MB tak obe karty budú hriať celkom dosť. :razz:
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

:-) 790i je hodne chladnej cipset, pohodovej

Jinak se musim opravit, CS4 je uz 64-bit (coz me trapi teda sakra, ponevadz budu muset v praci asi upgradovat naky pluginy co jsem delal na 64-bit), takze tech 8 giga by vyuzil
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

No prípade že použiješ 790i tak je nutnosť DDR3 čo v prípade 8GB RAM trocha lezie do financií, no u 780i už nie ale ten zas hreje dosť.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

sry sTano, ale napsat to musím
Trek píše:PS: vidim, ze ty mas ten Corsair, ovsem to neznamena kdyz tobe funguje, bude fungovat vsem, navic mas srackovou zastaralou sestavu
nechci ti nic říkat, ale ještě jsem, pokud vím, neviděl nikoho, kdo by reklamoval tento zdroj či HX520, fungovat bude a taky nevidím důvod, proč by měl padat systém, když bude mít v plné zátěži rezervu přes 100W, což je hodně...navíc já ten zdroj nemám kvůli te sestavě, ale kvůli úplně něčemu jinému, což tobě do toho nic není, na co ho já mám...konec OT a přestaň laskavě být "sprostý"
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Me ale vskutku nezajima proc cokoliv mas. Ani ty me nezajimas. Proste ted zdroj neshledavam jako dobre doporuceni k dvojici GTX280 i vzhledem k tomu (co jsem se dival), ze ma jen 2 6 piny.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

1000W bude mit hodne velkou rezervu, a pokud ty tvrdis opak tak si o tom neco precti a netvrd nam tu ty bludy ze 1000W musi byt aby to mel stabilni...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
quiczk
Nováček
Nováček

Příspěvek od quiczk »

Ahoj. Tak jsem dal dohromady finalni verzi noveho pc:

Monitor: 24" LCD HP LP2475w - černý (black), 1000:1, 400cd/m2, 6ms GTG/ 12ms, 1920x1200,
2xDVI, HDMI, DisplayPort, 6xUSB, pivot, TCO03

Pameti: 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta RETAIL BOX *2

Grafika: ASUS EAH4870X2/HTDI, 2GB DDR5 (3600MHz), ATI Radeon HD 4870X2 (750MHz), PCIe
x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI

Deska: ASUS P5E Deluxe - X48/ICH9R, 2xPCIe x16, DDR2 1200, SATA II RAID, USB2.0, GLAN,
ATX, FW, sc775

Chlazeni: Chladič Noctua NH-U12P, socket 775/ 754/ AM2, 38x hliník. žebra, 8x měď. heatpipe,
otočný, ventilátor NF-P12, 19,8 dB(A)

Procesor: INTEL Core 2 Duo E8500 - 3,16GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775, BOX
(Penryn)

Reproduktory: Creative GigaWorks ProGamer 5.1 THX G500

Disk: Samsung SpinPoint F1 640GB, SATA II NCQ, 16MB cache, 7200ot., 8.9ms, HD642JJ

Case: Thermaltake Armor VA8003BWS - černý (black), ATX, 5x5.25",2+4x3.5", průhl.bočnice,
2x ventilátor, hliník, bez zdroje

Zdroj: Enermax MOD82+ 625W ATX2.3, aktivní PFC, 120mm ventilátor, dual system,
odpojitelné kabely

Zvuková karta: Creative SOUND BLASTER X-Fi XtremeGamer 24-bit 7.1 retail

Klavesnice: Logitech G15 Gaming Keyboard v.2, CZ - herní klávesnice s displejem, 6
programovatelných kláves, podsvícené klávesy

Je to vice mene podle toho kdo a co z Vas napsal. Je to tedy ve vysledku uz ok? Po odsouhlaseni objednam:-) Diky za pomoc. Q
C2D E8600 @ 4250, Noctua NH-U12P, Evga GTX 280 SC sli, Striker II Formula, 8gb Patriot @ 960mhz, WD Velociraptor + F1 640gb, X-Fi extreme gamer + Creative G550w, Thermaltake Armor Plus, Vista Ultimate 64bit
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Nemám výhrady, počítaj s tým že Os budeš musieť použiť 64bit.
quiczk
Nováček
Nováček

Příspěvek od quiczk »

Proc 64bit? S tim sem, zda se, nepocital :o)

Edit: predpokladam 8gb pameti mas na mysli :-)
C2D E8600 @ 4250, Noctua NH-U12P, Evga GTX 280 SC sli, Striker II Formula, 8gb Patriot @ 960mhz, WD Velociraptor + F1 640gb, X-Fi extreme gamer + Creative G550w, Thermaltake Armor Plus, Vista Ultimate 64bit
Zamčeno

Zpět na „Počítačové sestavy“