Záleží co máš za monitor a v jakým rozlišení na něm budeš plejovat,
ale volil bych 512MB variantu, přeci jen nárůst výkonu u 1GB verze je s ohledem k ceně zanedbatelný.
Ano, u některých her se to projeví, ale to je jen hrstka. Do budoucna s něčím počítat u grafiky, je sázka do loterie, může i nemusí... Tím chci říct, že třeba budou hry, které budou 1GB vyžadovat, ale ta grafiky je nebude muset utáhnout, nebo je utáhne...
pozri si test na svethardware ktorý sa zameral presne na tento problém. Myslím že nieje o čom moc polemizovať. Jednoducho je zatiaľ 1GB skôr marketingový ťah pretože ľudia vidia dva krát viac pamäte za príplatok 1000Kč a tak si povedia že je to dva krát viac a cena je vyšia len 15% tak si to kúpim. Inak je to dosť zbytočné. A kým budeš môcť využiť tú pamäť tak budeš potrebovať iné grafické jadro.
Já teda už jednu mám - Saphire HD4870 512MB, ale jsou s ní problémy, takže ji vrátím a koupim asi powercolor - čet jsem receneze že je prej docela v pohodě.
Normálně tady s tím Saphire se mi třeba v Trackmanii dělaj dost hodně artefakty,
v UT 2k4 zamrzává, někdy nenaběhne ani windows, ovladače jsem zkopušel všechny možný nemožný ale nic platný...
takže do do 14 dnů vracim...
nevim jsetli jsou Saphire šunty nebo mam jen smůlu na kus, ale podruhý ho nekoupim