Asus Xonar DX-XD Retail - pro či proti?
Moderátor: CageJ
- Benjous
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Asus Xonar DX-XD Retail - pro či proti?
Ahoj,
co na ni řikáte?
V jednom testu proti X.fi vyšla poměrně dobře a v něčem i lépe než Creative.
Jde o levnější verzi, bez barevných světýlek, ale funkčně na stejno. Ale má pár věcí které mě odrazují (některé jsou i u jiných zvukovek), např.
když budu chtít použít mikrofon tak kam ho zapojím kdyý do sdíleného konektoru budu mít digitálně zapojené repro? Proč neudělaly zvlášť vstup pro mikrofon?
A další věc je externí napájení. To by ani tak nevadilo kdyby se nejednalo o FDD konektor. Při použití této karty nelze použít FDD mechaniku. Snad jen s použitím nějaké rozdvojky. Ja vim, ýe mi řeknete, ze v dnešní době FDD není potřeba, ale... čistě teoreticky jak to udělat - redukce z molex na FDD konektor?
Co jsem četl v recenzi k ovladačům - tak je na tom vzhledem k podpoře ve Vistach 64-bit lépe než X-fi. To může být také plus proř vybrt zrovna tuto. Sice procházení nastavením ovladačů Asus je poněkud zamotné, tak to se dá překousnout a není vyloučeno, že s novými ovladači se zlepší i pohyb v nastavení.
Tak co vy na ní? Plánuji do zcela nového PC koupit novou zvukovou kartu a teď jen jakou. Nyní mám SB Live! 5.1 která má jak vlastní mic vstup tak také digi SPDIF výstup na který mám napojené repro. To také plánuji koupit v budoucnu nocé, proto ta nová zvukovka.
A jeste jedna věc - když budu mít obsazen digi výstup (nebude možné používat mikrofon), je na těle karty externí konektor pro přední panel skříně? Myslím jako je to u mnoha skříní, tedy Mikrofon a Audiovýstup na předním panelu. Takto by šel mikrofon používat.
Díky za veškeré příspěvky.
Petr
co na ni řikáte?
V jednom testu proti X.fi vyšla poměrně dobře a v něčem i lépe než Creative.
Jde o levnější verzi, bez barevných světýlek, ale funkčně na stejno. Ale má pár věcí které mě odrazují (některé jsou i u jiných zvukovek), např.
když budu chtít použít mikrofon tak kam ho zapojím kdyý do sdíleného konektoru budu mít digitálně zapojené repro? Proč neudělaly zvlášť vstup pro mikrofon?
A další věc je externí napájení. To by ani tak nevadilo kdyby se nejednalo o FDD konektor. Při použití této karty nelze použít FDD mechaniku. Snad jen s použitím nějaké rozdvojky. Ja vim, ýe mi řeknete, ze v dnešní době FDD není potřeba, ale... čistě teoreticky jak to udělat - redukce z molex na FDD konektor?
Co jsem četl v recenzi k ovladačům - tak je na tom vzhledem k podpoře ve Vistach 64-bit lépe než X-fi. To může být také plus proř vybrt zrovna tuto. Sice procházení nastavením ovladačů Asus je poněkud zamotné, tak to se dá překousnout a není vyloučeno, že s novými ovladači se zlepší i pohyb v nastavení.
Tak co vy na ní? Plánuji do zcela nového PC koupit novou zvukovou kartu a teď jen jakou. Nyní mám SB Live! 5.1 která má jak vlastní mic vstup tak také digi SPDIF výstup na který mám napojené repro. To také plánuji koupit v budoucnu nocé, proto ta nová zvukovka.
A jeste jedna věc - když budu mít obsazen digi výstup (nebude možné používat mikrofon), je na těle karty externí konektor pro přední panel skříně? Myslím jako je to u mnoha skříní, tedy Mikrofon a Audiovýstup na předním panelu. Takto by šel mikrofon používat.
Díky za veškeré příspěvky.
Petr
MB: Gygabite EP45-DS3R CPU: Intel Core2 Duo E8400 (3.0Ghz) DDR: A-Data DDRII 800Mhz Extreme Ed, 2x 1GB GK: Sapphire ATI Radeon HD4850, PCIE, 512MB DDR3 (500@690, 990@1152) HDD: Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320GB SATA II, WD 160GB SATA II DVD-RW: LG H58N FAN: AC Accelero S1 rev2, AC Freezer 7 Pro, 2x Nexus D12SL-12 BW Zdroj: Seasonic SS-500ET 500W Case: Thermaltake Armor Jr VC3000SWA DVB-T: AVer TV Hybrid Volar HX Tisk: HP ColorLJ 2605 PCL6 Scan: Canon Lide50 LCD: Benq FP91V+ Webcam: Logitech Communicate STX Tuning: Revoltec Cold Cathode Twin-Set Green, 30cm, Xilence Fan Control Panel
- krtecek
- Nováček

-
Re: Asus Xonar DX-XD Retail - pro či proti?
Ahoj,
predpokladam ze tenhle thread mas precteny: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=19&t=126317
Ja jsem s kartou spokojeny, ale mozna bych preci jen spis koukal po XFi. Ta vec s tim upgradem firmwaru mou duverou trochu otrasla a na disk. foru Asusu je celkem dlouhy seznam problemovych her kde ta emulace EAXu nechodi uplne dobre.
K dotazum - v mem baleni karty (kupovano na alfacomp) je prilozena redukce z molexu (napajeni starych cdrom) na fdd konektor.
Karta ma header na pripojeni audia na cele skrine, tj. vcetne mic-in. Ale nezkousel jsem to.
Ja jedu 5+1 analog, digitalne to ma Eso Rimmer, zkus jeho (viz ten drive linkovany thread).
Pokud porovnam Xonar a integrovany kodek (Realtek 888), tak je to nebe a dudy, najednou to ma basy, poradne jsou slyset i zadni repro atd. Nicmene prime porovnani s XFi nemam, jo a jedu na WinXP.
predpokladam ze tenhle thread mas precteny: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=19&t=126317
Ja jsem s kartou spokojeny, ale mozna bych preci jen spis koukal po XFi. Ta vec s tim upgradem firmwaru mou duverou trochu otrasla a na disk. foru Asusu je celkem dlouhy seznam problemovych her kde ta emulace EAXu nechodi uplne dobre.
K dotazum - v mem baleni karty (kupovano na alfacomp) je prilozena redukce z molexu (napajeni starych cdrom) na fdd konektor.
Karta ma header na pripojeni audia na cele skrine, tj. vcetne mic-in. Ale nezkousel jsem to.
Ja jedu 5+1 analog, digitalne to ma Eso Rimmer, zkus jeho (viz ten drive linkovany thread).
Pokud porovnam Xonar a integrovany kodek (Realtek 888), tak je to nebe a dudy, najednou to ma basy, poradne jsou slyset i zadni repro atd. Nicmene prime porovnani s XFi nemam, jo a jedu na WinXP.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ja som ju nahodil včera
musím povedať že je na úrovni XFI možno aj lepšie
má síce iba HD555 ale zvuk sa mi zdá o dosť lepší, lepšie basy a lepšie rozlíšenie zvukov všeobecne...
porovnávať s integrovanou je urážka Xonaru
hry idú dobre, ale niekedy ako písal kolega hore prudí EAX, alebo v Gride nejde HW akcelerácia
myslí že tá karta aj tak nieje primárne herná a dalšia vec spústa hier počuje iba na heslo XFI
parametricky je dokonca lepšia ako najvyššia XFI (myslím papierov)
aj recenziách je to prinajhoršom remíza s XFI
musím povedať že je na úrovni XFI možno aj lepšie
má síce iba HD555 ale zvuk sa mi zdá o dosť lepší, lepšie basy a lepšie rozlíšenie zvukov všeobecne...
porovnávať s integrovanou je urážka Xonaru
hry idú dobre, ale niekedy ako písal kolega hore prudí EAX, alebo v Gride nejde HW akcelerácia
myslí že tá karta aj tak nieje primárne herná a dalšia vec spústa hier počuje iba na heslo XFI
parametricky je dokonca lepšia ako najvyššia XFI (myslím papierov)
aj recenziách je to prinajhoršom remíza s XFI
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Benjous
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ten článek co jsi mi napsal jestli jsem nečetl, tak nejspíše ne, ale rozhodně si jej přečtu. Díky
Jinak k tvým odpovědím: s tou redukcí je to teda ok, to jsem rád (je kdybych tu zvuk. kupoval
S integr. zvuk. bych ji ani tak neporovnával, opravdu rozdíly.
A k tomu EAX - to mě nemusí příliš trápit, protže hry hrát nemohu takže v poho, jde mi především o kvalitní poslech hudby.
A tem header na karte by se hodil, práve jak jsem psal výše kvuli tomu mikrofonu kdyby bylo potřeba jej použít.
A k druhé odpovědi
(omlouvám se, že nepoužívám citace apod.):
O ty hry ani tak nejde, spíše o kvalitní reprodukci hudby, hlavně mp3. U x-fi se píše o crystal technologii která vylepšuje prve komprimovanmý zvuk, ale nemyslim, že conar by na tom měl být nějak hůře. Přemýšlím i o té x-fi (starosti s ovladači pod vistami´64-bit mi taky neva), takže já nevim...mě přijde jako dobrá. Chci v budoucnu, jak jem psal, koupit i novější repra abych vyuýil potenciál karty, na tom co mám teď...no nvím, ale nestěžuji si
jen ten subwoofer je při vyšší hlasitosti chraplavější, ae to sem nepatří.
Díky za vaše reakce a kdyžtak sem pište dále, proč byste ji doporučili a proč ne, nechtěl bych udělat chybu a nebo pak litovat, že jsem si o ni (ted myslím Asus) nezjistil více
Tatim. Petr
Jinak k tvým odpovědím: s tou redukcí je to teda ok, to jsem rád (je kdybych tu zvuk. kupoval
S integr. zvuk. bych ji ani tak neporovnával, opravdu rozdíly.
A k tomu EAX - to mě nemusí příliš trápit, protže hry hrát nemohu takže v poho, jde mi především o kvalitní poslech hudby.
A tem header na karte by se hodil, práve jak jsem psal výše kvuli tomu mikrofonu kdyby bylo potřeba jej použít.
A k druhé odpovědi
O ty hry ani tak nejde, spíše o kvalitní reprodukci hudby, hlavně mp3. U x-fi se píše o crystal technologii která vylepšuje prve komprimovanmý zvuk, ale nemyslim, že conar by na tom měl být nějak hůře. Přemýšlím i o té x-fi (starosti s ovladači pod vistami´64-bit mi taky neva), takže já nevim...mě přijde jako dobrá. Chci v budoucnu, jak jem psal, koupit i novější repra abych vyuýil potenciál karty, na tom co mám teď...no nvím, ale nestěžuji si
Díky za vaše reakce a kdyžtak sem pište dále, proč byste ji doporučili a proč ne, nechtěl bych udělat chybu a nebo pak litovat, že jsem si o ni (ted myslím Asus) nezjistil více
Tatim. Petr
MB: Gygabite EP45-DS3R CPU: Intel Core2 Duo E8400 (3.0Ghz) DDR: A-Data DDRII 800Mhz Extreme Ed, 2x 1GB GK: Sapphire ATI Radeon HD4850, PCIE, 512MB DDR3 (500@690, 990@1152) HDD: Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320GB SATA II, WD 160GB SATA II DVD-RW: LG H58N FAN: AC Accelero S1 rev2, AC Freezer 7 Pro, 2x Nexus D12SL-12 BW Zdroj: Seasonic SS-500ET 500W Case: Thermaltake Armor Jr VC3000SWA DVB-T: AVer TV Hybrid Volar HX Tisk: HP ColorLJ 2605 PCL6 Scan: Canon Lide50 LCD: Benq FP91V+ Webcam: Logitech Communicate STX Tuning: Revoltec Cold Cathode Twin-Set Green, 30cm, Xilence Fan Control Panel
- Benjous
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak přecijen jsem si ho pročítal. Ale nemyslim, že ty problémy s upgrade FW vby byli důvodem k jejímu odmítnutí. To samé může nastat i u jiného HW. Kromě toho jak jsem to četl tak se nejvíce problém s přeskakováním zvuku v různých repro objevoval na určitých chipsetech zákl.desek. Mám, stejně jako jeden z přispěvateůů, mám chipset Intel P45 a tam žádný problém nebyl. A pokud ano tak bych spoléhal na ten upgradekrtecek píše:Ahoj,
Jinak ještě pár dotazů a pak toho nechám když uz tu jeden thread je (ikdyž o problémech této karty, já se ptal na pro a proti
Zajímá mě-ikdyž nejspíše tušim-ty konektory: to jsou klasické jacky? mám repro kde analog se připojuje přes zelený a černý, přední L a P a zadní L a P tak jestli bych to pomocí tohoto mohl napojit. K nynější zvukovce jse napojen digi pomocí 3.5" jackem, ale jak jsem se dočetl tak Xonar má jen oprický výstup takže to by nejspíše nešlo. Ale teď mě tak napadá, že když je digi výstup sdílen s mikrofonem nebo line-in tak se bude jednat také o jack takže bych nynější repra mohl napojit i digi. No ještě popřemýšlím.
A prosimtě en header pro mikrofon - kolikapinový je? a je na té zvukovce také header pro line-in nebo Aux? Pro sluchíátka pro přední panel?
Díky
Pokud porovnam Xonar a integrovany kodek (Realtek 888), tak je to nebe a dudy, najednou to ma basy, poradne jsou slyset i zadni repro atd. Nicmene prime porovnani s XFi nemam, jo a jedu na WinXP.[/quote]
- Benjous
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jeste jednou zdravim.
Tak jsem narazil nejspise na doosti velky problem a to s velikosti karty.
Dozvedel jsem se, ze je tak dlouho, ze bych ji do sve desky - Gigabyte EP45-DS3R - nemusel dostat. V prvem pripade kvuli chladici na jednom mustku, pod patici procesoru, ve druhem pripade kvuli druhemu chladici na druhem mustku, a ve tretim pripade, pokud by chladic neprekazel, mohl by prekazet pasiv na grafice - HD4850 a Accelero. Ikdyz ja osobne si myslim, ze tam tak 2mm mista jsou, ale nemam jak to vyzkouset. Objednam si ji a vyzkousim ji osobne, nejake premerovani nebo porovnavani bez karty samotne nemusi byt tak presne ale naopak muze zkreslovat.
Muze mi to nekdo potvrdit, ze by mohli vadit chladice na chipsetech? Dik
Tak jsem narazil nejspise na doosti velky problem a to s velikosti karty.
Dozvedel jsem se, ze je tak dlouho, ze bych ji do sve desky - Gigabyte EP45-DS3R - nemusel dostat. V prvem pripade kvuli chladici na jednom mustku, pod patici procesoru, ve druhem pripade kvuli druhemu chladici na druhem mustku, a ve tretim pripade, pokud by chladic neprekazel, mohl by prekazet pasiv na grafice - HD4850 a Accelero. Ikdyz ja osobne si myslim, ze tam tak 2mm mista jsou, ale nemam jak to vyzkouset. Objednam si ji a vyzkousim ji osobne, nejake premerovani nebo porovnavani bez karty samotne nemusi byt tak presne ale naopak muze zkreslovat.
Muze mi to nekdo potvrdit, ze by mohli vadit chladice na chipsetech? Dik
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Benjous : pokud vidim dobre tak by sel dat do prvniho slotu nad PCIE16x .. je videt ze tam schvalne urezali kus chladice, kdyby tam bylo neco delsiho
http://images.tweaktown.com/imagebank/gp45dl_4.JPG
http://images.tweaktown.com/imagebank/gp45dl_4.JPG
- Benjous
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, na obrazek sice nevidim, ale jestli je to jak pises tak to by bylo fajn, ale aby nenastal konflikt s temi elektrosoucastkami, jsou ve stejne rovine jako pciex1 - ten prvni - a vypadaji vyssi nez slot samotny, ale asi bdude nejspise nejlepsi si ji objednat a odskouset. Jsem domluven, ze pokud mi nebude sedet tak ji mohu poslat zpet a oni mi vrati prasulky 
- vesna
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kvalitní recenze je tady:
http://techreport.com/articles.x/14500/1
zodpoví otázky typu je lepší jak Xfi (ano je Xfi dostala celkem nafrak), nebo je v kvalitě výsledného zpracovaného zvuku rozdíl oproti D2X (není).
Jinak ještě sem tu zahléd že ji něko používá přes optiku. hehe na optiku nepotřebuju zvukovku stačí jak ma integrovanou optiku. (stejně šecko musi dekodovat receiver tak naco zvukovku
)
http://techreport.com/articles.x/14500/1
zodpoví otázky typu je lepší jak Xfi (ano je Xfi dostala celkem nafrak), nebo je v kvalitě výsledného zpracovaného zvuku rozdíl oproti D2X (není).
Jinak ještě sem tu zahléd že ji něko používá přes optiku. hehe na optiku nepotřebuju zvukovku stačí jak ma integrovanou optiku. (stejně šecko musi dekodovat receiver tak naco zvukovku
Procak> AMD Phenom II X4 945 Deneb 3.0GHz (default) + chladic CM Hyper 212 Deska> GA-MA790GP-DS4H + bios F6 Pameti> Hyper-X 1066Mhz(na 800Mhz) DDR2 8GB Grafika> GeForce 8800GTS 512 (default) Disky> (1x) SSD OCZ Vertex 60GB -samozrejme system (1x) Samsung HD154UI 1,5TB (1x) Samsung 1TB HD103UJ (1x) Seagate 1,5TB ST31500341AS Zdroj> Corsair HX750 Zvuk> Xonar DX + Logitech Z-5400 Digital 5.1 THX Klavesnice> Logitech Cordless Desktop Wave Pro Monitor> LCD ViewSonic VX2025wm a LG W2600HP-BF Case> Lian Li PC-V2110 OS> Windows 7 Ultimate 64bit Notas> Dell X1
- kupca
- Začátečník

Mam xonara, od doby co jsem presel na 64bit visty, prechazel jsem z x-fi elite pro, pred tim jsem mel pripojene geniusy a pozdeji logitech z-5500, vzdy analogove. Ted jsem si poridil sestavu s receiverem, kterou mam uz propojenou pres optiku, tak me zajima, jestli opravdu neni rozdil v kvalite, jestli to pripojim pres xonara nebo rovnou do integrovane zvukovky?
- ciapka
- Začátečník

ano to je pravda, ale iba ak pozeras filmy/hudba... ak uz sa chces hrat a mat zvuk v 5.1, po pripojeni optikou a dekodovanim v repre budes mat zvuk iba 2.1... takze zalezi ako repro vyuzivasvesna píše:Kvalitní recenze je tady:
Jinak ještě sem tu zahléd že ji něko používá přes optiku. hehe na optiku nepotřebuju zvukovku stačí jak ma integrovanou optiku. (stejně šecko musi dekodovat receiver tak naco zvukovku)
hudba/filmy > staci integrovana cez optiku
hry v 5.1 > bud integrovana cez analog(sux) alebo xonar/xfi
CPU Athlon64 3000+ (winchester) 1800@2208MHz + Zalman CNPS7000B-CU Led + Arctic Silver 5 (Idle:35°C|Burn:45°C) MB ASUS A8N-SLI Deluxe + Zalman ZM-NB47J RAM 2048MB (2x1024MB) Kingston CL3,4,4,8-2T Dual GPU XFX GeForce 6600GT (500/1000@580/1250) + Zalman VF700-CU (Idle:51°C|Burn:72°C) HDD Western Digital 640GB AAKS DVD-RW LG SuperMulti GSA-4163B Black Sound on board PSU Corsair HX620 Mouse Razer DiamondBack Chameleon System MS WindowsXP Professional