myslím, že stačí 2-3min hledat a uvidíš, že ti 45nm proceseroy vezmeJonki píše:no prave ze nevezme....
Kód: Vybrat vše
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5NSLI
myslím, že stačí 2-3min hledat a uvidíš, že ti 45nm proceseroy vezmeJonki píše:no prave ze nevezme....
Kód: Vybrat vše
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5NSLI

Jonki
stáhni si BIOS na plochu, pak dej ASUS update a načti ten soubor z plochy. Nebo flashni bios přes WinFlash nebo přes Bootovatelné cd

Nazdárek, E5200 jsem dnes podrobil detailnímu zkoumání a tady jsou moje zkušenosti. Snad ti nějakým způsobem pomohou:Locco píše:Zdravím, rád bych požádal o radu, protože už nějak nevím, jak dál.
Pro začátek uvedu mojí sestavu:
MB: Gigabyte G33-DS2R
CPU: Intel E5200...

Fenris píše:Nazdárek, E5200 jsem dnes podrobil detailnímu zkoumání a tady jsou moje zkušenosti. Snad ti nějakým způsobem pomohou:Locco píše:Zdravím, rád bych požádal o radu, protože už nějak nevím, jak dál.
Pro začátek uvedu mojí sestavu:
MB: Gigabyte G33-DS2R
CPU: Intel E5200...
- nejdřív jsem zkoušel jak vysoko lze procesor dostat při různém napětí (BIOS hodnoty):
1,200V => 3 192 MHz (12 x 266FSB)
1,300V => 3 528 MHz (12 x 294FSB)
1,400V => 3 780 MHz (12 x 315FSB)
1,450V => 3 888 MHz (12 x 324FSB)

Napíšu ti soukromou zprávu, když to dořešíme, hodíme sem rozuzleníLocco píše:P.S. Kolik bych měl přidávat do FSB a MCH a pamětí voltáže? Jsou možnost 0,1 - 0,3 voltu....když mám vyšší takt pamětí a FSB než je standard, tak přidávám tak 0,1 - 0,2, dle velikosti frekvence. A pak je tam ještě nějaká DEoverVoltage....to nevím, co přesně dělá, tak mám default.

Mno to ani ne, zrovna ta moje G33 je bezvadná, už jsme asi zjistili i čím to je, ale ještě na tom pracujeme.icems píše:Locco: jestli ono to taky nebude tou zakladni deskou. Ze by chipset G33 byl nejaka OC bomba se fakt rict neda, ostatne jako vsechny s integrovanou grafikou. 3.2 GHz je dobry za ty penize.. nejaky 1/4 narust, to jde. taky to muze byt procak, proste horsi kousek, ja bych to ale stejne spis svedl na tu desku, nemuzu si pomoct. Me jel 12.5*290MHz pri 1.3125V, ale 65°C na jadru uz mi prislo moc.

Taky jsem zkousel FSB Wall - u me 385 MHz. 390 se uz pri testech zarizne, 400 nePOSTne.Fenris píše: - Potom jsem zkoušel jestli má můj kousek FSB Wall a jak vysoko stojí. To obnášelo nastavení násobiče na hodnotu 6x a postupné zvyšování frekvence FSB. Tady jsem se postupně dostal na 350MHz, kde jsem našel strop, víc ani ránu (deska umí s klidem 420).

Pěkný výsledek. Jakou má teplotu v zátěži? A těch 1,36V je předpokládám reálná voltáž, ne nastavení v BIOSU (tam bude tak 1,375V) - i tak 50% OC je supr, i když 20% voltů navíc už je taky maso, asi bych do toho nešel dlouhodobě. Co vytáhnu maximum do 1,3V, to tam nechám, víc jen na zkoušku ale dlouhodobě bych ho tím netrápil, bojím se, že by za rok byl v hajzlu.BROS píše:Tak mě jede 3750MHz nastaveno mám 300x12,5 Core voltage 1.360 V. Otestováno 5 hodin ORTHOS 0 erors...

Máš pravdu v BIOSU mám 1,375V program CPU-Z ukazuje bez zátěže 1,352V v zátěži 1,360V a SpeedFan ukazuje v dlouhodobé zátěži při spuštěném ORTHOS teplotu 66-70C... Real Temp ukazuje tak kolem 60Cicems píše:Pěkný výsledek. Jakou má teplotu v zátěži? A těch 1,36V je předpokládám reálná voltáž, ne nastavení v BIOSU (tam bude tak 1,375V) - i tak 50% OC je supr, i když 20% voltů navíc už je taky maso, asi bych do toho nešel dlouhodobě. Co vytáhnu maximum do 1,3V, to tam nechám, víc jen na zkoušku ale dlouhodobě bych ho tím netrápil, bojím se, že by za rok byl v hajzlu.BROS píše:Tak mě jede 3750MHz nastaveno mám 300x12,5 Core voltage 1.360 V. Otestováno 5 hodin ORTHOS 0 erors...

bez zátěže 1,352V v zátěži 1,360V