Samsung nenačte vyměněné médium pod Vistou

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MIZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Samsung nenačte vyměněné médium pod Vistou

Příspěvek od MIZ »

Samsung SH-S223F jsem si bohužel vybral do nového PC v podpisu. První kus šel rychle na reklamaci, protože brzy přestal číst média, a to i už při bootu, kdy se BIOS snažil zjistit, zda je médium bootovací. Teď mám nový kus a čte pouze to médium, které tam bylo už při startu PC [Vista 64b SP1]. Jakmile CD nebo DVD vyndám a vložím jiné [nebo i znovu to samé], už ho nenačte. Jakýkoli pokus o zjištění obsahu v mechanice končí zatuhnutím příslušného programu [default explorer, správce souborů Altap Salamander], vytuhne i Správce zařízení při pokusu o zjištění informací o mechanice.
Myslel jsem, že to je mechanikou, ale když nabootuji do Linuxu [Kubuntu 64b], můžu měnit disky jak chci a vždy se mi obsah načte!
Bohužel nikde není k nalezení ovladač, pouze firmware, a to verze, kterou už mám. Vista používá svůj default ovladač CDROM.SYS z 21.6.2006, typ mechaniky vidí správně.
Půjčená mechanika z PC HP-Compaq [typ teď nevím] fungovala normálně.
Nemáte někdo nějaký nápad? Já už ne... :(
Jaký máte ovladač pod Vistou?

Zatím jsem dostal rady: Reklamovat mechaniku - ale pod Linuxem funguje; vir nebo antivir - používám Comodo firewall s modulem Defense+, který se při zjištění podezřelé akce zeptá, navíc s tou vypůjčenou mechanikou nebyl problém
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard Gigabyte MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis; UPS APC Back RS 1500
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech:
BOINC projekty, český projekt
viky58
Černá karta
Černá karta

Re: Samsung nenačte vyměněné médium pod Vistou

Příspěvek od viky58 »

Skusít naflešovat novy FW ... a nebo přestat používat OS HLISTA ! (což je blbost ) takže asi bych ji raklamoval :)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“