repro+zvuková karta na kytarové hraní
Moderátor: CageJ
- Márty007
- Nováček

-
repro+zvuková karta na kytarové hraní
Zdravím všechny,
měl bych dotaz. Hraju na elektrickou kytaru přes multiefektor a rád bych to vše zapojil přes PC. Rád bych pořídil nové repro i zvukovou kartu. Přemýšlel jsem nad Altec Lansing MX5021 THX. Je to 2.1 systém (pro mě naprosto dostačující pro poslech hudby a sem tam filmek), slyšel jsem je hrát a byl jsem unešen. Potřeboval bych ale poradit se zvukovou kartou. Vůbec se v tom nevyznám.
Prosím napište své návrhy (klidně i na jiné repro), poraďte. Děkuji.
měl bych dotaz. Hraju na elektrickou kytaru přes multiefektor a rád bych to vše zapojil přes PC. Rád bych pořídil nové repro i zvukovou kartu. Přemýšlel jsem nad Altec Lansing MX5021 THX. Je to 2.1 systém (pro mě naprosto dostačující pro poslech hudby a sem tam filmek), slyšel jsem je hrát a byl jsem unešen. Potřeboval bych ale poradit se zvukovou kartou. Vůbec se v tom nevyznám.
Prosím napište své návrhy (klidně i na jiné repro), poraďte. Děkuji.
- Maxtor
- Začátečník

-
Re: repro+zvuková karta na kytarové hraní
No ja bych v prvni rade pres tuhle (v podstate i jakoukoli jinou) sestavu beden hrat nechtel ani za trest..
Jinak ale k Pocket Podu.. pokud se nemylim, ma klasickou linku ven, takze to muzes pripojit k jakemukoli zesilovanemu clanku retezce, tedy aktivnim repro, ci zesilovaci / mixu.. podle me v tomhle neni problem..
Resit zvukovku tedy prakticky nemusis podobne sestavy beden si muzes zapojit primo do Podu, otazkou zustava jejich zapojeni, co se vstupu tyce, protoze ten je pro PC repro udelan nejcasteji tak, ze zde mas zvlast kabel pro predni par a zvlast kabel pro SUB.. tedy ne stereo do SUBu a z nej par repro.. vysledkem by tak bylo, ze by kytara hrala jen na tech smesnyc satelitech, coz je samozrejme spatne..
Osobne bych se na podobne vyrobky vykaslal a koupil bych nejaky levny monitory, stejne tak, jako uz to tady udelalo povicero useru..
Co se potom tyce reseni, kdy Pod strcis do zvukovky, staci ti jakakoli zvukovka s Line-in vstupem + snura "Jack 6,3 - Jack 3,5"..
Jinak ale k Pocket Podu.. pokud se nemylim, ma klasickou linku ven, takze to muzes pripojit k jakemukoli zesilovanemu clanku retezce, tedy aktivnim repro, ci zesilovaci / mixu.. podle me v tomhle neni problem..
Resit zvukovku tedy prakticky nemusis podobne sestavy beden si muzes zapojit primo do Podu, otazkou zustava jejich zapojeni, co se vstupu tyce, protoze ten je pro PC repro udelan nejcasteji tak, ze zde mas zvlast kabel pro predni par a zvlast kabel pro SUB.. tedy ne stereo do SUBu a z nej par repro.. vysledkem by tak bylo, ze by kytara hrala jen na tech smesnyc satelitech, coz je samozrejme spatne..
Osobne bych se na podobne vyrobky vykaslal a koupil bych nejaky levny monitory, stejne tak, jako uz to tady udelalo povicero useru..
Co se potom tyce reseni, kdy Pod strcis do zvukovky, staci ti jakakoli zvukovka s Line-in vstupem + snura "Jack 6,3 - Jack 3,5"..
- myom
- Středně pokročilý

pokud by ale chtel hrat pres zvukovku, ci nahravat neco v nejakem studiovem programu, tak bude hodne zalezet na latenci mezi vstupem, zpracovanim a vystupem. ono drnknout do struny a za sekundu to slyset neni moc dobre. tohle ti ale zadna integrovana zvukovka neposkytne...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Márty007
- Nováček

-
1. A pro bys nechtěl hrát na elektriku přes tyhle repro?Maxtor píše:No ja bych v prvni rade pres tuhle (v podstate i jakoukoli jinou) sestavu beden hrat nechtel ani za trest..
2. Hraní jen na ty satelity je špatné? Proč?
3. Co myslíš tím "koupit nějaký levný monitory"?
- Maxtor
- Začátečník

-
To je na delsi debatu, nicmene zkratme to na fakt, ze na to vubec nejsou delany a bude to hrat priserne..Márty007 píše:1. A pro bys nechtěl hrát na elektriku přes tyhle repro?
Protoze satelity.. nemyslis si snad, ze samotny satelit s nejakym 7cm reproduktorem bude vyluzovat nejake libe zvuky vsech frekvenci..Márty007 píše:2. Hraní jen na ty satelity je špatné? Proč?
Studiovy monitory jsou bedny staveny na referencni odposlech ve studiich.. jejich zvuk by mel byt co nejvice transparentni.. o jejich kvalite samozrejme casto rozhoduce cena, s cimz souvisi i vyrobce, ale ty nejlevnejsi aktivni kusy jsou sehnat od cca 8k za par, coz vubec neni spatne.. na podobne domaci pokusy s hranim jde casto o idealni reseni..Márty007 píše:3. Co myslíš tím "koupit nějaký levný monitory"?
viz napr..
http://www.audiotek.cz/Tapco-S5-studiov ... tory:11747
http://www.audiotek.cz/Behringer-B2030A ... tory:11791
http://www.audiotek.cz/KRK-RP6-ROKIT-serie:12326
Co se tyce velikosti, vzhledem ke kytare bych sel do 5-6" kvuli stredum, ktere jdou u 8" do pozadi.. otazkou v kazdem pripade zustava, jestli chces vubec tolik investovat no..
- Márty007
- Nováček

-
Dík za odpověď. Jen bych rád připomenul, že se jedná o ozvučení domácnosti, na domácí zkoušky. Žádné kytarové hraní ve zkušebně či koncertech. Mně opravdu stačí kvalitní reprodukce. Nepotřebuju výkon. Mohl bych to udělat tak, že si koupím celolampové kytarové kombo 5Wattů, ale chtěl jsem si rovnou ozvučit i PC/DVD. Teď hraji přes hi-fi věž starou 10 let a taky to jde. Bohužel jsou to nekvalitní repro, takže je zvuk více hutný, přebasovaný.
Kamarád ty bedny co jsem navrhoval má doma, tak si vemu kytaru na záda a půjdu to prostě vyzkoušet.
Kamarád ty bedny co jsem navrhoval má doma, tak si vemu kytaru na záda a půjdu to prostě vyzkoušet.
- Meridius
- Středně pokročilý

-
hrál jsi vůbec někdy přes kytarové kombo? Pak bys zřejmě mluvil jinak. Frekvenčně žádné reproduktory typu repráčky k PC, k věži a dokonce ani ty studiové nejsou dělané primárně na to, aby se přes ně hrálo na kytaru. Kytara potřebuje středový rozsah. I typy reproduktorů se používají zcela odlišné. Záleží tedy co hraješ, ale jestli používáš zkreslení (jakože zřejmě sis nekupoval multiefekt na nezkreslené hraní), tak věž je skutečně o ničem.Márty007 píše:Dík za odpověď. Jen bych rád připomenul, že se jedná o ozvučení domácnosti, na domácí zkoušky. Žádné kytarové hraní ve zkušebně či koncertech. Mně opravdu stačí kvalitní reprodukce. Nepotřebuju výkon. Mohl bych to udělat tak, že si koupím celolampové kytarové kombo 5Wattů, ale chtěl jsem si rovnou ozvučit i PC/DVD. Teď hraji přes hi-fi věž starou 10 let a taky to jde. Bohužel jsou to nekvalitní repro, takže je zvuk více hutný, přebasovaný.
Ale je fakt, že pokud si 10 let ničíš představu o zvuku kytary přes věž, tak je asi úplně jedno do čeho půjdeš. Rovněž záleží na kytaře, kterou vlastníš. Vše se odvíjí od všeho.
Sám jsem jednu dobu na hraní používal širokopásmové univerzální dvoupásmové kombo, protože jsem z finančních důvodů musel na jedno kombo hrát přes kajtru i klávesy. Žel bohu, to vždycky stálo s prominutím za prd. A to i přes fakt, že mělo výkon 120W a vlastní nezávislé ekvalizéry na každém vstupu.
Pokud si chceš jen tak hrát, tak do toho stejně chceš vrazit až moc peněz. Pokud to myslíš trochu vážně, tak podle mne nej způsob je koupit kombo a před to dát mikrofon a takhle to nahrávat.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Márty007
- Nováček

-
Tak jsem pořídil pololampové kombo Trace Elliot Super Tramp 100W (lampa v předzesilovači + koncový tranzistor). Zvuk parádní!
CELESTION - CLASSIC G12T-75 reprák, 3 kanály - čistý/gain/reverb. Paráda.