Far Cry 2 - o hře jako takové

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Far Cry 2

Příspěvek od Paul »

Ti kamarádi ti můžou umřít všichni, nebo je můžeš všechny zabít, nebo je můžeš zachránit. Ten příběh se tomu přizpůsobí, takže to není problém.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

první dojem je super. Sice občas nechápu fyziku, a AI.. Např u jedu si wranglerem, a mám otevřený dveře, tak sem zkusil jestli se daj urvat když je sundám o strom. dveře se jen ohly o 180°a vrátili se z5. sou jako z gumy. Pak AI. to je kapitola sama o sobě... Jinak oheň je hustej a den a noc sou naprosto úžasný. Toť vše :-) ; ještě něco. zaboha nemůžu nastavit fullscreen.

Huh tak teď sem narazil na typka co rybaří :-) dávám screen ObrázekObrázek

ObrázekObrázek
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
Carbonek
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Příspěvek od Carbonek »

mno mel jsem v planu ho zachranit tak jsem do neho napisal 3 ty inekce a on mi stejne posel :-(
Gigabyte GA-M56S-S3, AMD Athlon X2 6000+ 3.35GHz Box, 2x1GB Extreme Edition 839Mhz, ATI RADEON ASUS 3870x2 1GB, HDD 500GB, zdroj 500W.
Monitor: LCD 22'' Acer V223HQb Full HD, Windows 7 Ultimate 32-bit CZ
Alergie: zombux
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Moje dojmy po dohrání hry: Trochu jsem se předem obával "budgetovosti" této očekávané hry, jak se všude píše, nicméně první můj dojem byl kladný, grafika se osobně mně moc líbila, žádná hra barev jako fc1 nebo crysis, ale pravá vyprahlá Afrika. Během hraní mě moc nebavily mise, kde jsem měl někoho odstraňovat atd., nicméně poté jsem zjistil, že to jsou vedlejší a hrál jsem jen příběhové. Samotné příběhové mise mi přišli celkem zábavné, ale pouze s jejich hraním, délka hry přesáhne s těží 10 hodin. AI mi přišla spíše horší a hlavně stále se obnovující tábory u silnic mě vadily a také mi přišla spousta věcí zbytečných - box na save (asi z konzolí), kupování zbraní, buddies a jejich mise... Celkově mě ale Far Cry 2 nezklamal, africké téma, volnost a vše vypadalo tak "opravdově", zapojení problémů zemí třetího světa, diamanty a malárie :-) 8/10. Jinak se omlouvám, pokud někoho můj názor naštval či mu přijde zbytečný, tak ať ho nečte...
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

vysel oficialni patch na sirokouhle monitory ... na piratske verze ale nejde aplikovat ... :lol:
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

na ukázku jeden bug z mé sbírky :-D

http://cz.youtube.com/watch?v=fpm3TGYwYIY

a tady další se stejnou zbraní =)

http://cz.youtube.com/watch?v=E7MV9oT42z0
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Carbonek
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Příspěvek od Carbonek »

Kynio to se metaky stava ten prvni pripad lol
Gigabyte GA-M56S-S3, AMD Athlon X2 6000+ 3.35GHz Box, 2x1GB Extreme Edition 839Mhz, ATI RADEON ASUS 3870x2 1GB, HDD 500GB, zdroj 500W.
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Jo, nektery bugy sou fakt dobry .. dneska po me vystrelil nejakej african z raketometu, ja ho sejmul snipou a ta raketa pul minuty litala v 15ti metrovym kruhu ..

Ale tenhle bug me dostal nejvic :D
http://www.youtube.com/watch?v=HTMc-O4CJwU&NR=1

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Takže, moje dojmy po 2.30 hod. súvislého hrania:

Plusy:
  • vynikajúca grafická stránka, možno nedosahuje kvalít Crysis, ale zasa je o dosť menej HW náročná
  • stvárnenie Afriky - kombináciou farieb a grafických filtrov je docieľený takmer filmový zážitok
  • prakticky všetko v hre je "ingame" - od ošetrovania zranení, cez mapu s až po nákup zbraní
  • veľké herná plocha bez žiadnych loadingov
  • nevýdaná sloboda na FPS, doslova si môžete robiť čo chcete
  • misie, čo som zatiaľ robil boli veľmi nelineárne, k cieľu viedlo vždy niekoľko ciest
  • veľký počet zbraní + upgrady
  • počasie - striedanie dňa a noci, úchvatné západy a východy slnka ...

Mínusy:
  • AI nepriateľov nieje nič moc
  • fyzika dopravých prostriedkov - imo až moc arkádová
  • trocha sa obávam stereotypu
  • drobné chybičky - na jednu stranu je hra vcelku realistická, ale napr. pri primierení cez sniper sa muška vôbec nehýbe, hrdina má asi ruky zo železa (napr.)

Celkovo ale FarCry 2 hodnotím veľmi pozitívne, splnil moje očakávania a radím ho (zatiaľ) na I. miesto v FPS, čo som za tento rok hral 8-).

P.S. na tích jedincov, čo hru zatracujú, porprípade naňu nadávajú po chvíľke hrania nemám slov ...

//pridal som pár screenshotov z hrania do našeho Najkrajšie ingame screenshoty threadu, pripojte sa aj vy !
.
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

barco píše:veľké herná plocha bez žiadnych loadingov
co s tym vsetci maju? to je ako novinka?(oblivion, gothic, just cause)
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Carbonek píše:mno mel jsem v planu ho zachranit tak jsem do neho napisal 3 ty inekce a on mi stejne posel :-(
Součást příběhu, taky mi teď pošla.. Achjo :sad:
Don#2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don#2 »

Still.Lord píše:
Carbonek píše:mno mel jsem v planu ho zachranit tak jsem do neho napisal 3 ty inekce a on mi stejne posel :-(
Součást příběhu, taky mi teď pošla.. Achjo :sad:
Tak ted jsem zmaten .. ja o nikoho neprisel az do prechodu do druhe mapy .. o jakou misi slo?Ja se snazil plnit co slo tak ze by mi neco uteklo?
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

riXo píše:
barco píše:veľké herná plocha bez žiadnych loadingov
co s tym vsetci maju? to je ako novinka?(oblivion, gothic, just cause)
V žánru čistokrevný FPS to docela novinka je, jediná předchozí FPS bez loadingů je Boiling Point.

//barco - predbehol si ma, odpoveď v podobnom duchu som mal práve rozpísanú :thumbsup:
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

To s tim raketometem neni to jako ze se posere zbran?! Akacka se zaekavaj...u RPG sou vadny rakety?! :mrgreen:
Carbonek
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Příspěvek od Carbonek »

heh nektere zbrane si i prepuli na pul :-) :lol:
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

To RPG a točící se rakety je feature, ne bug : ). Vypadá to vtipně, ale má to tak bejt. Párkrát mi takhle vznikla vtipná situace, kdy jsem chtěl někoho sejmout RPG, aby tak raketa spadla na zem - tak jsme se oba otočili a začli zdrhat každej na opačnou stranu : D.

Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Carbonek píše:heh nektere zbrane si i prepuli na pul :-) :lol:

Jo, to byl zajímavej moment, když se mi taková hezká rezavá puška se zaměřovačem rozpadla v ruce :-D

Začínam tomu přicházet na chuť po počátečním znechucení. Jsou tam věci, který by mohli bejt řešený líp (jako třeba nemožnost prostřelení pneumatiky, absence vyklánění a plížení, nic moc modely postav), ale dá se to hrát slušně...

Narazil sem na divnej bug, chtěl sem si přenastavit interakci místo E na tlačítko myši a když vlezu za nějakej kulomet, tak už od něj nemůžu vylézt :-D Když to vrátím na E, tak to funguje správně.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Delarge píše:Narazil sem na divnej bug, chtěl sem si přenastavit interakci místo E na tlačítko myši a když vlezu za nějakej kulomet, tak už od něj nemůžu vylézt :-D Když to vrátím na E, tak to funguje správně.
Tenhle bug tam je, už prej makaj na opravě (mimo jiné). Taky jsem se divil, proč to na "f" nejde..ale na "e" není problém.

R0cky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R0cky »

Delarge píše:....Narazil sem na divnej bug, chtěl sem si přenastavit interakci místo E na tlačítko myši a když vlezu za nějakej kulomet, tak už od něj nemůžu vylézt :-D Když to vrátím na E, tak to funguje správně.
jo to se mi stalo dal jsem si mapu na "TAB" a v autě ji normálně lze vyndata ale když se pohybuju pos svejch tak TAB nefunguje ... :| takže hraju na default
Don#2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don#2 »

R0cky píše:jo to se mi stalo dal jsem si mapu na "TAB" a v autě ji normálně lze vyndata ale když se pohybuju pos svejch tak TAB nefunguje ... :| takže hraju na default
to je zvlastni, me TAB na mapu funguje vsude ..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“