Zdravím,
stavěl jsem teď jedno PC s Gainward 9800GT 512MB DDR3 9481 zakoupeném na alfě. S kartou mám však následující problém. V eshopech ji ukazují se zeleným PCB se 4-pinovým ventilátorem. V balení ovšem byla varianta s červeným PCB a ventilátor má napájení jen 2-pinové. Problém je, že po zapnutií jede tento ventilátor na plné otáčky a je to jako vysavač, toto přetrvává do startu systému kdy se natáhnou ovladače a otačky se zpomalí. Zpomalení je však skoro zanedbatelné a ubere to jen minimálné na hluku co, z ventilátoru vychází. V samotné utilitě od gainwardu jdou pak otáčky ztlumit jen na 50% při kterých je karta stale daleko hlučnější, než kterákoliv jiná karta s jednoslotovým chlazením v zátěži.
V diskuzích na CZC se mluví o stejné variantě karty s tím samým problémem.
Nechce se mi věřit, že by výrobce prodával kartu s takto nepoužitelným chlazením. Proto se ptám, zda náhodou někdo neví, jak tento problém vyřešit, přip. zda to může být důvod k vrácení karty.
Nabízela by se i možnost nahrazení Accelerem S1, ale to bych přišel o záruku, vzhledem k tomu že jedna z ochranných nálepek je přes jeden ze šroubů co drží original pasiv.
Budu rád za každý postřeh.
problém s Gainward 9800GT 512MB DDR3 9481
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Thorgall
- Nováček

-
- barco
- Středně pokročilý

Re: problém s Gainward 9800GT 512MB DDR3 9481
Môžeš skúsiť reklamáciu - dostal si inú kartu než objednanú. Len zasa, či sa Ti s tým chce zapodievať / máš čas na takéto peripetie ...
Prípadne na reguláciu FANu môžeš skúsiť program RivaTuner - RivaTuner - FAQ + Návody
Prípadne na reguláciu FANu môžeš skúsiť program RivaTuner - RivaTuner - FAQ + Návody
.
- Thorgall
- Nováček

-
Tak jsem to vyresil prepojenim napajeni na 5V pomoci redukce 3pin -> molex / vetrak je ted potichu a teplota v zatezi neprekrocila 66 stupnu. Nevyzadalo si to zadny zasah do karty a tak je osetrena i zaruka.
Nekdy ty praktiky vyrobcu opravdu nechapu.
Nekdy ty praktiky vyrobcu opravdu nechapu.
- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Na 5V se ti nemusí ventilátor po delším používání roztočit, vlivem těžšího chodu, který vzniká nečistotami a opotřebením ložisek, takže pozor na to...