Výběr DDR II

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výběr DDR II

Příspěvek od maslik »

Cau, chci nove 4 GB (2x2) pameti, vim, ze rozdil v casovani a ve frekvenci je temer zanedbatelny, presto bych dnes volil uz kvuli cenove dostupnosti 1066 Mhz pri CL5, ale ted nevim jake pameti budou ty prave, vim, ze jednoznacna odpoved neexistuje, tak se chci zeptat, jaky mate zkusenosti se znackami OCZ, Kingston, Patriot, Corsair, Geil a jine... Díky za odpovědi....
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr DDR II

Příspěvek od Sicco2 »

jednoznačně tyto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53501 nejlepší poměr cena výkon + Airflow fan
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

jednoznačně si myslím taky....
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

ale kazdopadne kvuli spatne dostupnosti, teda zadne dostupnosti jsem vzal:
http://www.alza.cz/ocz-4gb-kit-ddr2-106 ... d90139.htm

Takze zitra bych je mel mit doma, tak je testnu a uvidime...
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

Tak jedou na 5-5-5-15 pri 2,1 V, v necinosti pri pokojeve teplote 27°C jsou na ohmat zhave, taktovani temer zadne.... Everestu davaji 8000/6000/6500 Mb
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Kdybys vzal 2x2GB 800MHz CL5, dal bys za ně jen 1400Kč a rozdíl výkonu bys nepotřehnul.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

to je pravda, jak jsem zjistil, tak vykon pameti je zavisly hlavne na vykonu procesoru...
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ony hlavně paměti nemají žádný vlastní výkon, paměť je pamět a ne výpočetní jednotka. Takže paměti méně nebo více omezují procesor, ale nikdy nemůžou výkon zvýšit nad 100% výkonu procesoru.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
draget
Nováček
Nováček

Příspěvek od draget »

Nazdar lidi, chtěl jsem se zeptat mam paměti Transcend 2x2Gb DC KIT 1066+ 5-5-5-18 aXeRam a chtěl jsem se zeptat, když zapnu cpu-z nebo amd overdrive, tak ramky jdou na 400mhz a ne na 533, nevite cim by to mohlo byt? Celkem me to uzira, kdyz jsem si koupil takovy celkem slusny a jdou mi na 400 misto 533 ... diky za radu ...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Protože je potřeba nastavit vyšší napětí na RAMkách, případně všechna nastavení udělat ručně.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Odpovědět

Zpět na „Paměti“