HP 6735s - dotazy pred koupi

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
JdouciKolem
Nováček
Nováček

HP 6735s - dotazy pred koupi

Příspěvek od JdouciKolem »

Zdravim,
svuj stary HP notebook se Sempronem mam uz tretim rokem a premyslim o nejakem novem notebooku. Dost se mi zalibil HP COMPAQ 6735s (viz. treba http://www.alza.cz/hp-compaq-6735s-d97839.htm, cenou, tim ze je HP (tento muj je HP a maximalni spokojenost, i se servisem, jednou rychlou reklamaci mechaniky, za dva dny doma) a take ze nema OS Win, ten mam jako student zadarmo.

Ale k veci.
1) Nejak extra se v tom nevyznam, ale zaujali me oslavne clanky na grafiku ATI HD3200, ktera je integrovana, ale presto nejaky vykon ma. Za posledni dva roky jsem hral jedinou hru a to Live for Speed, ktery rozjedu i na svem smejdiku. Ale vyhledove vyjde GTA4 a docela bych chtel tuto hru koupit, myslite, jela by na tomto notebooku? Na uplne minimalni detaily a v rozliseni 1280x1024?

2) Ma to Athlon X2, o nem jsem co se tyce hlucnosti nepise nic pekneho. Ale to stejne se psalo i o mem Sempronu 2500+. S kombinaci s RightMark Clock CPUutility vsak jde podtaktovat a snizit mu i napeti a v Office, nebo pri serfovani se vetracek ani vubec neroztoci! Naprosty ticho. Zapne se az treba pri uprave fotek ve Photoshopu, hrach, atd. V tomhle smeru jsem s nim naprosto spokojen a tissi notebook tu nema nikdo siroko daleko. Da se neco podobneho udelat i s timto Athlonem? Ma nekdo zkusenost?

3) Rozjedu na tom XPcka?

Predem moc dekuji za odpovedi, tohle jsou jeste posledni dotazy na ktere jsem nenasel odpoved a ktere mohou zvratit moje presvedceni a koupi noveho notebooku.
obywan
Začátečník
Začátečník

Re: HP 6735s - dotazy pred koupi

Příspěvek od obywan »

1.v tomhle rozlišení určitě ne, notebook sám o sobě má menší rozlišení. ale ani výkonově nebude stačit nejspíš.

2.myslím, že to bude fungovat stejně jako u sempronu.

3.bez problemu.
bzzz
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

HD 3200 neni zas takovej shit, jak se zdá, ale pořád nedosahuje výkonu neintegrovaných karet. GTA IV nevim nevim, spíš bych řekl že ne. Ještě však nevyšlo tak nelze hodnotit.

Nevím jak to je s čistokrevnými X2 v notebooku, ale můj Turion X2 se dokáže zatopit i na profil nízký výkon, kdy při 43°C zapne větrák a za pár sekund se zas schladí na 36 a vypne a je zas na pár minut ticho. Podle tabulek má o něco málo větší TDP, takže se trošku roztopí rychleji. Hlučnost se odvíjí od sestaveného chlazení, můj HP 6715b je slyšet jen když hraju hru (NFSU), ale to přehluší repro. O hluk bych se nebál, spíš o spotřebu, tam je Intel na tom o něco lépe.

Na HP noteboocích by s XP neměli být problémy, protože se distribuují i s Vistami Business, které mají možnost downgradu na XP.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
JdouciKolem
Nováček
Nováček

Diky moc za odpovedi. No, zkusim tedy pockat na to GTA az vyjde, pak se uvidi :)

Jinak jen jeste upresneni:
obywan: jj, s tim rozlisenim vim, mam koupenu starsi 17ku LCD IPS pro upravu fotek, tak na nem bych to hral. Ja vlastne bych notebook zas tak nepotreboval, jenze bydlim ruzne na dvou mistech a mit koupeny dva pocitace a slozite je synchronizovat je pri dnesnich cenach notebooku nerozumny.

Jinak podle testu ma ta ATI HD 3200 stejny vykon jako napriklad GeForce 8400m gs, ktera se dava do notebooku za +/- 30tis. Tak snad to fakt neni zas tak mizerny.

Kazdopadne diky moc za reakce, jeste tedy vyckam.
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

8400 gs se nedává do noteboků za 30k, nebo možná dává, do nějakých MacBooků, ale do NTB za 30 k se spíš dává řada 8600 xx...
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
JdouciKolem
Nováček
Nováček

freEDelL píše:8400 gs se nedává do noteboků za 30k, nebo možná dává, do nějakých MacBooků, ale do NTB za 30 k se spíš dává řada 8600 xx...
Nevim jak moc je to relevantni porovnani, ale zde je 12 notebooku s 8400 gs, levnejsi tam nejsou
http://notebooky-a-pda.mironet.cz/Advan ... e+8400M+GS
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Jdes na to spatne, rychlost grafiky nema s cenou ntb nic spolecneho. Casto je to spis opacne. Spolehlivy drazsi firemni notebook ma integrovanou grafiku, diky ktere ntb vydrzi delsi dobu na baterii a nezahriva se tolik. A jiny vyrobce do levneho multimedialniho notebooku narve "super hyper" grafiku, diky ktere se prehriva a uzivatel si hned kupuje podlozku pod ntb.

A preznacenou 8400GS maji napr. notebooky Lenovo T61 a ty se prodavaly vysoko nad 30 000 :D
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

tak nějak...pán to tu hezky vysvětlil...http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html podívej se sem, jak si 8400M gs stojí proti ostatním grafikám, třeba proti mé HD2600 kterou jsem měl v NTB za 18k....

EDIT: jinak kdyby se ti to nechtělo hledat tak 8400gs má proti HD2600 1/3 výkon v 3Dmarku06
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
JdouciKolem
Nováček
Nováček

Dobre tedy,
porad rozmyslim a pravdepodobne bych do toho notebooku mohl investovat vice penez, nez jsem si drive myslel. Abych nezakladal zbytecne jine vlakno, co rikate na tento notebook? http://fujitsusiemens.mironet.cz/fs-esp ... t+dp87045/

Bohuzel s Fujitsu Siemens nemam vubec zadne zkusenosti. Kazdopadne hledam kvalitni notebook, ktery by byl bez operacniho systemu (psychickej blok, nechci platit za neco, co jiz mam doma) a na kterem bych pripadne rozjel nove GTA. To mi bohuzel zuzuje vyber na notebooky MSI (kterezto maji podle diskuzi spatnou povest), naprosto low-endove HP a Fujitsu Siemens :(

Pomuzete prosim, pripisete svuj nazor? Uz mi z tech vsech specifikaci jde hlava kolem, procetl jsem tolik protichudnych nazoru, clanku, recenzi a diskuzi, ze uz nevim kde mi hlava stoji.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“