Lenova a ovladače pro x64

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Lenova a ovladače pro x64

Příspěvek od SpeedyGT »

Zdravím, napadlo mě že bych si místo svých dosavadních Vist Business 32bit nainstaloval nějaké jiné Visty, ovšem s 64bit.
Nevíte jak je to s ovladači pro notesy Lenovo? Na netu sice nějaké jsou ale mám pocit že nejsou všechny. Dále - jak je to po instalaci s magickým tlačítkem Lenovo Care? A co oddíly na kterém jsou nějaké Lenovácké data pro opravy apod? Bude to po instalaci fungovat?

Díky za odpovědi
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenova a ovladače pro x64

Příspěvek od SpeedyGT »

Tak jsem se k tomu nakonec odhodlal i bez vašeho přispění... koupil jsem si projistotu další 2,5" HDD na které jsem hodil Visty 64bit CZ a ten původní HDD by posloužil kdyby se něco nepodařilo nainstalovat apod.

Všechno se to dá celkem snadno najít, ale přeci jen jsou tu vyjímky které nefungují.

Konkrétně Access Connections v nejnovější verzi Vám prostě pod Vistama x64 nepojede. Sice je má podporovat, ale ono tůdle. To vyřešila starší - ne tak dokonale grafická verze.
Wifinu sem nainstaloval asi napotřetí, ovladačů u lenova je víc, sice každý byl na mojí wifinu, ale i tak některé nefakaly.
Čtečka otisků prstů je největší problém. Ať nainstaluju jakou verzi chci, stále po zapnutí hází errory. Fix nepomohl.
Se zvukovou kartou jsou také drobet problémy. Je celkem podivuhodné, že je nutné nastavovat takové věci jako je ztlumení repro notesu při zastrčení sluchátek. To mi dalo asi ctvrt hodky hledání jiných ovladačů.
Baterie se ani po 10 restartech nenajde, až asi po 11 už je nalezena, změřena kapacita apod a funguje všechno ok.
Je nutné i zvlášť instalovat speciální klávesy, ale to není nic překvapivého, po pár minutách listování u Lenova odhadnete které to jsou.

To je asi tak všechno, vše mi na notesu s Vistama x64 funguje, až na onu čtečku prstů. Trochu škoda, ale co se dá dělat, ještě budu pátrat :).
Snad jsem někoho příliš neodradil - je to sice boj, ale dá se to :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Čau, budu kupovat Lenovo R500, který má všechny ovladače pro x64 (teda aspoň předpokládám, že na 64bit stroj nasadí 64bit OS), tak si tak za týden napiš. Snad už ho budu mít (už je objednanej).
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

SpeedyGT píše:Konkrétně Access Connections v nejnovější verzi Vám prostě pod Vistama x64 nepojede. Sice je má podporovat, ale ono tůdle.
Mě chodí.Konkrétně 5.02.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

4Trinom: S tím moc nepočítej. Sám mám hardwarově 64bitovou R61čku a byly na ni 32 bitové Visty. A tak samo kámoška co si koupila SL500 (necelý měsíc z5), taky hardwarově 64bit a má taky jen 32bit Visty.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

SS_Rambo píše:4Trinom: S tím moc nepočítej. Sám mám hardwarově 64bitovou R61čku a byly na ni 32 bitové Visty. A tak samo kámoška co si koupila SL500 (necelý měsíc z5), taky hardwarově 64bit a má taky jen 32bit Visty.
přesně tak ... k mojí T61 byly taky jen 32-bit Visty, ale vydržely tam asi tak hodinu... pak Vista x64, s drivery žádný problém, všechno nainstalovala utilita od Lenova sama.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Máte pravdu. Jsou tam 32bit Visty. Večera se nedočkají, půjdou tam XPčka.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“