zvukovka EMU 0202 USB
Moderátor: CageJ
- myom
- Středně pokročilý

zvukovka EMU 0202 USB
http://www.emu.com/products/product.asp ... duct=15186
trosku z jineho soudku, mate nekdo nahodou tuto zvukovku? nedari se mi na ni sehnat zadne ucelene info, nejaky test, recenze, cokoliv. jediny schopny test je http://www.digit-life.com/articles2/pro ... -0202.html, to je ale malo. nevi nekdo jak ta zvukovka vypada uvnitr? ma OZ v paticich? jak je to s ovladaci? prolezl jsem tucty for, ale ze stovek prispevku clovek najde jen par informacne hodnotnych :/. asi ji stejne koupim, ale s temi ovladaci nemuzu vazne nic poradne najit. prosim pomozte.
trosku z jineho soudku, mate nekdo nahodou tuto zvukovku? nedari se mi na ni sehnat zadne ucelene info, nejaky test, recenze, cokoliv. jediny schopny test je http://www.digit-life.com/articles2/pro ... -0202.html, to je ale malo. nevi nekdo jak ta zvukovka vypada uvnitr? ma OZ v paticich? jak je to s ovladaci? prolezl jsem tucty for, ale ze stovek prispevku clovek najde jen par informacne hodnotnych :/. asi ji stejne koupim, ale s temi ovladaci nemuzu vazne nic poradne najit. prosim pomozte.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- MK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: zvukovka EMU 0202 USB
Já ji měl pár dní půjčenou. Používal jsem ji s HD595 a po zvukové stránce jsem byl spokojen.
Na první poslech ten rozdíl není tak markantní. Je to znát, ale ne tolik jak jsem očekával. Ale člověk si ho plně uvědomí až když se po nějaký době vrátí k původní zvukovce. Zvuk je čistej a uhlazenej.
Provedení není nic moc a potenciometr je trochu nepřesnej. Měl jsem trochu problém si nastavit ideální hlasitost. HD595 utáhne se slušnou rezervou.
Funkčně nebyl za těch pár dní jediný problém.
Osobně bych si (hlavně k notebooku) připlatil pár stovek za E-MU Tracker PRE (ještě koupi zvažuju)
- má papírově trochu lepší parametry, ale hlavně si vystačí pouze s USB i při použití mikrofonu s fantomovým napájením 48V
http://www.spectraplus.com/Downloads/EM ... report.pdf
A/D converter: AK5385
D/A converter: CS4392
Na první poslech ten rozdíl není tak markantní. Je to znát, ale ne tolik jak jsem očekával. Ale člověk si ho plně uvědomí až když se po nějaký době vrátí k původní zvukovce. Zvuk je čistej a uhlazenej.
Provedení není nic moc a potenciometr je trochu nepřesnej. Měl jsem trochu problém si nastavit ideální hlasitost. HD595 utáhne se slušnou rezervou.
Funkčně nebyl za těch pár dní jediný problém.
Osobně bych si (hlavně k notebooku) připlatil pár stovek za E-MU Tracker PRE (ještě koupi zvažuju)
- má papírově trochu lepší parametry, ale hlavně si vystačí pouze s USB i při použití mikrofonu s fantomovým napájením 48V
http://www.spectraplus.com/Downloads/EM ... report.pdf
A/D converter: AK5385
D/A converter: CS4392
Naposledy upravil(a) MK dne čtv 30. říj 2008, 15:28, celkem upraveno 1 x.
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2
- myom
- Středně pokročilý

0202 ma jeste nejake jine pripojeni nez usb?
- MK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2
- myom
- Středně pokročilý

jooo, tohle jsem potreboval, diky. mi jde jenom o funkci DA prevodniku, jako nahravaci studio ji pouzivat nebudu, takze nemoznost pripojeni kvalitnejsich mikrofonu ozelim. osobne jsem mel vyhlidnute jine interni zvukovky, ale kdyz jsem si uvedomil, ze stejne asi prejdu na notas, tak ta USB konektivita se hodi. ohlasy jsou na ni dobre, tak proc ji nevzit, ze
slo mi o to, ze nikde clovek nenajde formu ovladacu, nejaky screen a podobne..
slo mi o to, ze nikde clovek nenajde formu ovladacu, nejaky screen a podobne..
- joudavonk2
- Nováček

-
Zdravim vsechny,
tuto zvukovku sem si koupil. Hraju na el. kejtru, pouzivam amplitube live pro live hrani primo pres zvukovku, az sem je vsechno ok.(winxp). Asio drivery slapou jak maji dokud nespusitm jinou aplikaci ktera chce pro jeji chod vyuzit asio take. Tzn. ze kdyz si pustim cubase a v nem si otevru nejaky projekt s tim ze k tomu chci hrat na amplitubu, nemam sanci, blokne se to. Hraje vzdy jen jedna aplikace a to ta prvni spustena. Nevite nekdo jak se da tento problem vyresit. Aby asi ovladace mely vice virtualnich kanalu resp. moznost soubezne spravovat vice aplikaci? Takhle si pres ten ovladaci panel emu muzu nastavit jen vzorkovaci frekvenci, dokonce ani windowsackej panel s hlasitosti nelze zapnout. Tohle je seredne nevychytany. Kdyz spustim nuendo nebo cubase a chci nahravat, tak dokud nahravam na sucho je to taky ok, s tim ze efekty dodam posleze. Kdyz chci nahravat s efektem na vstupu s primym odposlechem zpozdeni je az 50ms a jeste ke vsemu to vydava lupave zvuky!! Nemate s tim nekdo zkusenost ze by to slo nejak vyresit?
tuto zvukovku sem si koupil. Hraju na el. kejtru, pouzivam amplitube live pro live hrani primo pres zvukovku, az sem je vsechno ok.(winxp). Asio drivery slapou jak maji dokud nespusitm jinou aplikaci ktera chce pro jeji chod vyuzit asio take. Tzn. ze kdyz si pustim cubase a v nem si otevru nejaky projekt s tim ze k tomu chci hrat na amplitubu, nemam sanci, blokne se to. Hraje vzdy jen jedna aplikace a to ta prvni spustena. Nevite nekdo jak se da tento problem vyresit. Aby asi ovladace mely vice virtualnich kanalu resp. moznost soubezne spravovat vice aplikaci? Takhle si pres ten ovladaci panel emu muzu nastavit jen vzorkovaci frekvenci, dokonce ani windowsackej panel s hlasitosti nelze zapnout. Tohle je seredne nevychytany. Kdyz spustim nuendo nebo cubase a chci nahravat, tak dokud nahravam na sucho je to taky ok, s tim ze efekty dodam posleze. Kdyz chci nahravat s efektem na vstupu s primym odposlechem zpozdeni je az 50ms a jeste ke vsemu to vydava lupave zvuky!! Nemate s tim nekdo zkusenost ze by to slo nejak vyresit?
- myom
- Středně pokročilý

ty dodavas asio ovladace externe? protoze ovladace k tehle zvukovce uz maji integrovane asio ovladace. a nevim jaky mas system, ale visty/7 zvladnou zpracovavat maximalne 44.1kHz na 24bit, v tom taky muze byt problem.
- joudavonk2
- Nováček

-
no sou tam interni ASIO EMU-0202, ty sou omezeny jen na 44,1khz, pak sem si stah asio4allv2 a tam to omezene neni, dokonce s rostouci vzorkovackou a bitama latence klesa, ale aplikace na to nejsou delany. system mam XP.
- Fox_25
- Začátečník

-
Jaké aplikace na to nejsou dělané? Přemýšlel jsem že si ji koupím taky ale 44Khz je velké omezení. Jinak s jakýmkoliv programem který měl podporu asio jsem mohl nastavit 96Khz i když samply které používal měli 44Khz. Docela mě zarazilo že native instruments akoustik piano mi běží na 96Khz 24bit s latencí 2ms na zvukovce SB XFi s poměrně věrným zvukem(24bit samply).
Jinak W7/VISTA opravdu nepodporuje větší vzorkovací frekvence než 44Khz?
Jinak W7/VISTA opravdu nepodporuje větší vzorkovací frekvence než 44Khz?
- joudavonk2
- Nováček

-
co ja mam zkusenost, omezeni se tyka jen aplikaci, ktere asio nepodporuji, jakmile ano uz to jede na cokoli. problem bejva s nestabilitou a pokud mas pustenej treba prehavac, kterej bezi na 44,1khz uz ti aplikace na 192khz nepojede.
me spis vadi ze nejde provozovat 2 aplikace na asio driverech soucasne, protoze prvni si zabere oba dva asio sloty a pro tu druhou uz zadny nezbyde. Pak asi jedine rewire, se kterym u tehle zvukovky nemam zkusenosti.
dalsi vec je rychlost pocitace, paklize usb jede pomalu jakykoli nahravaci choutky zustanou jen choutkama protoze pri rychlosti usb 1.0 ani nejde menit vzork. frekvenci prevodniku.
me spis vadi ze nejde provozovat 2 aplikace na asio driverech soucasne, protoze prvni si zabere oba dva asio sloty a pro tu druhou uz zadny nezbyde. Pak asi jedine rewire, se kterym u tehle zvukovky nemam zkusenosti.
dalsi vec je rychlost pocitace, paklize usb jede pomalu jakykoli nahravaci choutky zustanou jen choutkama protoze pri rychlosti usb 1.0 ani nejde menit vzork. frekvenci prevodniku.
- Fox_25
- Začátečník

-
Já měl zaplý foobar a akoustik piano dohromady. Trénoval jsem takhle správnou dynamiku skladby a ono to na latenci 7 fungovalo(níž to moc praskalo). I při zaplém akoustik piano mi ostatní programy fungovaly normálně, ale creative ve svých plnohodnotných XFi zpracovává zvuk asi jinak než EMU.