ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- furian
- Začátečník

Re: ATi Radeon HD4850 / HD4870 - Problémy a jejich řešení
Zdravím, mám Sapphire ATI Radeon HD 4870 512MB DDR5 (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1) a koukám, že požadavek na zdroj, je 500W... já mám zdroj Corsair Power Supply VX450 450W (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000HZ7)....procesor mám Intel Core 2 Duo E8400 BOX a hadrdisk Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS....
nemuže se omezovat výkon?
nemuže se omezovat výkon?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Výkon bude stále stejný, spíš by se mohli vyskytnout problémy se stabilitou.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pokud nebudes taktovat nic nehrozi. Treba spotreba myho PC je v maximalni zatezi lehce nad 300W
a ty ses na tom skoro stejne tj nemusis mit strach.
- vsn
- Začátečník

Zdravim,
tak jsem si poridil MSI 4870 1G OC a mám nekolik dotazů ...
hned pri zapnuti byla hoodne hlucna ... vsechny programy ukazovaly že se meni rychlsot ventilatoru kazdou chvili 0 - 83% atd ... ventilator se tocil porad stejne (asi kolem 40%) (spatny reporty???) ... - tohle jsem vyresil vlastnim profilem v atitray tool ...
problém č2 je viz screen - takty ve 2d skacou kazdou chvilku
... (stejny jako s tim ventilatorem ...)
pro uplnost pridavam jeste screen CPU - Z
jinak v 3dmarku06 mám jen 6 tisic bodu (ale to bude nejspis vina PC -podpis ... novy bude az po vanocich)

tak jsem si poridil MSI 4870 1G OC a mám nekolik dotazů ...
hned pri zapnuti byla hoodne hlucna ... vsechny programy ukazovaly že se meni rychlsot ventilatoru kazdou chvili 0 - 83% atd ... ventilator se tocil porad stejne (asi kolem 40%) (spatny reporty???) ... - tohle jsem vyresil vlastnim profilem v atitray tool ...
problém č2 je viz screen - takty ve 2d skacou kazdou chvilku
pro uplnost pridavam jeste screen CPU - Z
jinak v 3dmarku06 mám jen 6 tisic bodu (ale to bude nejspis vina PC -podpis ... novy bude az po vanocich)

Naposledy upravil(a) vsn dne stř 12. lis 2008, 23:52, celkem upraveno 2 x.
- Bumerang
- Nováček

-
čus, mám Sapphire HD4850 Toxic (675/1100), a při hraní CoD 2 a CoD 4 se mi na levém a dolním okraji obrazovky zobrazují "rozostřený obraz". V jiným aplikacích to nedělá, ani při testech, pouze v těchto dvou hrách. Catalysty 8.10, teploty v pořádku. Ostatní sestava E8400, 4 GB A-Data Vitesta, WDC 500 GB
Zde je screen, omlouvám se, ale imageshack mi zrovna nejede.
Zde je screen, omlouvám se, ale imageshack mi zrovna nejede.
Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/891963/screen1.jpg- Krteq
- Středně pokročilý

-
V Catalyst Control Center deaktivuj volbu "Alternate pixel center". Najdeš ji pod nastavením Direct3D -> Ostatní nastavení.
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi hloupy dotaz, ale vybiram novou grafiku a napadl me PALIT XpertVision Radeon HD4850 + Accelero S1 rev2. + Arctic-Cooling Arctic Fan 12PWM, 120x120mm. Pujde na nej napasovat ten chladic (dle informaci v obchode by mel, ale radeji se ptam zde).Teplovodiva pasta v baleni hadam neni ze?Dekuji!
//Krteq - co takhle si před položením dotazu tento thread pročíst, řešilo se to tu hned několikrát.
//Krteq - co takhle si před položením dotazu tento thread pročíst, řešilo se to tu hned několikrát.
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Mel by jit pridelat jako na kazdej jinej 4850, podle fotek ma Palit standardni PCB. A u Accelera S1 pasta je, byva prednanesena na zakladne
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Hexeus
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nikdo koukám nereflektoval tak to zkusím ještě jednou...
Mám takový poměrně zvláštní problém, který jsem zatím nikde na in ternetu nenašel. Mám 2x HD 4780 v CF (512 mb), Crossfire provozuji na desce Rampage Extreme x48, CPU Q9550.
Problém spočívá v tom že při dosažení určitého taktu DDRIII pamětí (většinou mezi 1500 - 1600 ,hz a víc) s spodní grafika zblázní. A to tím způsobem že začne střídavě spouštět a vypínat ventilátor svého chlazení v rozmezí nastavených 30% na 100% a opět zpět na 30%. To se projevuje v intervalu 2 - 4 vteřin. Problém je to orpavdu značný protože střídavý rachot znemožňuje jakoukoli práci u PC včetně hraní her. Klid nastane až po stažení taktu RAM na 1200 - 1300 mhz.
V ramkách problém zřejmě nebude, protože mám již druhý kit a problém je stejný. První se kterým se mi to stalo byl Corsair DDRIII 1600 mhz 7-7-7-20 2x2gb a druhý který provozuji současně je OCZ DDRIII 2000 mhz 9-9-9-24 a problém přetrvává.
Grafické karty jsem mezi sebou zkoušel i prohodit, ale závada se vždy projeví u té spodní, takže ani u GK by problém být neměl, krom toho provoz těchto karet na desce P5E x38 byl naprosto bezproblémový.
Setka jste se zde nějdo s tímto problémem?? Dokázal by mi někdo poradit?? už sem zkusil snad všechny možně takty se všemy možnými napětími snad u všeho co v PC mám, ale problém mám pořád.
Děkuji za rady
Mám takový poměrně zvláštní problém, který jsem zatím nikde na in ternetu nenašel. Mám 2x HD 4780 v CF (512 mb), Crossfire provozuji na desce Rampage Extreme x48, CPU Q9550.
Problém spočívá v tom že při dosažení určitého taktu DDRIII pamětí (většinou mezi 1500 - 1600 ,hz a víc) s spodní grafika zblázní. A to tím způsobem že začne střídavě spouštět a vypínat ventilátor svého chlazení v rozmezí nastavených 30% na 100% a opět zpět na 30%. To se projevuje v intervalu 2 - 4 vteřin. Problém je to orpavdu značný protože střídavý rachot znemožňuje jakoukoli práci u PC včetně hraní her. Klid nastane až po stažení taktu RAM na 1200 - 1300 mhz.
V ramkách problém zřejmě nebude, protože mám již druhý kit a problém je stejný. První se kterým se mi to stalo byl Corsair DDRIII 1600 mhz 7-7-7-20 2x2gb a druhý který provozuji současně je OCZ DDRIII 2000 mhz 9-9-9-24 a problém přetrvává.
Grafické karty jsem mezi sebou zkoušel i prohodit, ale závada se vždy projeví u té spodní, takže ani u GK by problém být neměl, krom toho provoz těchto karet na desce P5E x38 byl naprosto bezproblémový.
Setka jste se zde nějdo s tímto problémem?? Dokázal by mi někdo poradit?? už sem zkusil snad všechny možně takty se všemy možnými napětími snad u všeho co v PC mám, ale problém mám pořád.
Děkuji za rady
Did you see my project?? - MACHINA FATIFERA
EXTREME SYSTEM<>CASE:Lian-Li Armorsuit^^^PSU:Tagan Piperock 1300 watt^^^MB:Asus Rampage Extreme x48^^^CPU:C2Q9550^^^RAM:Corsair 2x2Gb DDRIII 1600mhz CL7^^^VGA:2x Sapphire HD4870 in Crossfire^^^HDD:2x Samsung Spinpoint F1 250Gb RAID 0 + 2tb RAID 1 MIRROR^^^Periferie:Razer Lycosa & Cooperhead^^^OS:Win VIsta x64
WATERCOOLING<>CPU:Swiftech Apogee GTZ^^^NB:Swiftech MCW-NBMAX^^^MOSFET:N/A^^^RAM:Koolance RAM-30-V06 DUAL-Cooler (2x)^^^HDD:Innovatek HDM L-Pro (4x)^^^VGA:Koolance VID-487 (2x)^^^EXP:Koolance 120mm (2x)^^^PUMP:Innovatek HPPS (2x)
WATERCOOL COMMING UP : JANUARY 2009
EXTREME SYSTEM<>CASE:Lian-Li Armorsuit^^^PSU:Tagan Piperock 1300 watt^^^MB:Asus Rampage Extreme x48^^^CPU:C2Q9550^^^RAM:Corsair 2x2Gb DDRIII 1600mhz CL7^^^VGA:2x Sapphire HD4870 in Crossfire^^^HDD:2x Samsung Spinpoint F1 250Gb RAID 0 + 2tb RAID 1 MIRROR^^^Periferie:Razer Lycosa & Cooperhead^^^OS:Win VIsta x64
WATERCOOLING<>CPU:Swiftech Apogee GTZ^^^NB:Swiftech MCW-NBMAX^^^MOSFET:N/A^^^RAM:Koolance RAM-30-V06 DUAL-Cooler (2x)^^^HDD:Innovatek HDM L-Pro (4x)^^^VGA:Koolance VID-487 (2x)^^^EXP:Koolance 120mm (2x)^^^PUMP:Innovatek HPPS (2x)
WATERCOOL COMMING UP : JANUARY 2009
- Tondys
- Nováček

-
Problém se Sapphire HD 4870 - poblikávání některých textur
Ahoj,
mam novy comp, ale bohuzel problem s touto kartou, na CzC, kde jsem jej koupil, mi radili at jim ho zase privezu zpet, ale na to bohuzel nemam cas a tak si musim zase poradit sam. Nebo spis jsem si myslel ze si budu muset poradit, ale zjistil jsem, ze si vubec nevim rady
Ptal jsem se uz ruznych kamaradu, zkousel googlovat, ale zadny pozitivni vysledek.
Chyba se projevuje problikavanim ruznych textur. Napr. v aeru problikava vrchni cast okna jakoby carkovane.. Pri spusteni setrice "aurora" problikava urcita cast paprsku - vzdy ta jedna a ta sama. No a nakonec ve hrach problikavaji kousky a nekdy se udela i jakoby cara - jako kdyby se graf. karta prehrivala, nebo co, ale myslim ze neprehriva. Spis to bude asi ovladacema, nebo cim? Zda se mi ze cim vyssi je obnovovaci frekvence monitoru tak tim je to horsi (a zaroven cim vyssi rozliseni) - ovsem mam LCD monitor, takze rozliseni musim mit 1280x1024 a pri tech penezich co jsem do toho vrazil by to asi i byla skoda...
PC:
Samsung SpinPoint F1 HD502IJ - 500GB SATA II
CoolerMaster Centurion 534 Light Silver
Corsair VX550 550W
GigaByte GA-MA790GP-DS4H - AMD 790GX
AMD Phenom X4 9950 Black Edition HD995ZFAGHBOX (socket AM2+)
A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition AD2800E002G
Sapphire HD 4870 (11133-00-20R) 512MB, PCI-E, Lite Retail
Asus DRW-2014L1T Retail černá/stříbrná
Microsoft Windows Vista Home Premium CZ OEM (32bit)
viz. také produkt na CzC
Nevim jestli sem mohu pripojovat video. Kdyby jo a kdyby to chtel nekdo videt, tak ho udelam. Pokud to sem nejde dat a bude nezbytne jej videt, tak soupnu nekam na FTP.
mam novy comp, ale bohuzel problem s touto kartou, na CzC, kde jsem jej koupil, mi radili at jim ho zase privezu zpet, ale na to bohuzel nemam cas a tak si musim zase poradit sam. Nebo spis jsem si myslel ze si budu muset poradit, ale zjistil jsem, ze si vubec nevim rady
Chyba se projevuje problikavanim ruznych textur. Napr. v aeru problikava vrchni cast okna jakoby carkovane.. Pri spusteni setrice "aurora" problikava urcita cast paprsku - vzdy ta jedna a ta sama. No a nakonec ve hrach problikavaji kousky a nekdy se udela i jakoby cara - jako kdyby se graf. karta prehrivala, nebo co, ale myslim ze neprehriva. Spis to bude asi ovladacema, nebo cim? Zda se mi ze cim vyssi je obnovovaci frekvence monitoru tak tim je to horsi (a zaroven cim vyssi rozliseni) - ovsem mam LCD monitor, takze rozliseni musim mit 1280x1024 a pri tech penezich co jsem do toho vrazil by to asi i byla skoda...
PC:
Samsung SpinPoint F1 HD502IJ - 500GB SATA II
CoolerMaster Centurion 534 Light Silver
Corsair VX550 550W
GigaByte GA-MA790GP-DS4H - AMD 790GX
AMD Phenom X4 9950 Black Edition HD995ZFAGHBOX (socket AM2+)
A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition AD2800E002G
Sapphire HD 4870 (11133-00-20R) 512MB, PCI-E, Lite Retail
Asus DRW-2014L1T Retail černá/stříbrná
Microsoft Windows Vista Home Premium CZ OEM (32bit)
viz. také produkt na CzC
Nevim jestli sem mohu pripojovat video. Kdyby jo a kdyby to chtel nekdo videt, tak ho udelam. Pokud to sem nejde dat a bude nezbytne jej videt, tak soupnu nekam na FTP.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Pokud máš možnost, zkus kartu u nějakého kamaráda. Pokud bude dělat problémy i v jiném PC, nezbývá ti opravdu nic jiného než reklamace.
- Tondys
- Nováček

-
Ted mi psali z CzC ze pokud si jsem jisty ze problem je jen v graf. karte, tak mam prinest jen graf. kartu - coz by slo, protoze je v compu i integrovana, tak bych s tim zatim asi nejak prezil, ale jak to zjistit?
V jinem PC grafiku vyzkouset prave moznost nemam. Spolupracovnici jsou z ruznych koutu CR a tady v Praze, resp. v okoli maji vsichni max. AGP.
Jinak pry musim prinest cely comp a to pry na pockani rozhodne neni. Odpovednost vystupni kontroly vyvozovat pry nebudou (resp. mi na tuto otazku neodpovedeli - takze je to jasne ac ze zakona bych mel puvodne mit moznost na miste stroj ozkouset), nahradni stroj mi nepujci a za pripadnou ztratu dat nechteji nest odpovednost - pry mi mohou udelat zalohu za 500,-/za 10GB - coz je fakt prehnany. To uz dam min za novy 500GB HDD... Takovy servis, to je fakt smutny, kor kdyz je to jejich chyba :'(
// Vcera v noci jsem jeste zkousel preinstalovat system a taky nepomohlo. Nakonec jsem tuto kartu vyndal a nechal jen integrovanou a ta funguje v poradku. Tak to snad bude opravdu jen chybnym kusem...
V jinem PC grafiku vyzkouset prave moznost nemam. Spolupracovnici jsou z ruznych koutu CR a tady v Praze, resp. v okoli maji vsichni max. AGP.
Jinak pry musim prinest cely comp a to pry na pockani rozhodne neni. Odpovednost vystupni kontroly vyvozovat pry nebudou (resp. mi na tuto otazku neodpovedeli - takze je to jasne ac ze zakona bych mel puvodne mit moznost na miste stroj ozkouset), nahradni stroj mi nepujci a za pripadnou ztratu dat nechteji nest odpovednost - pry mi mohou udelat zalohu za 500,-/za 10GB - coz je fakt prehnany. To uz dam min za novy 500GB HDD... Takovy servis, to je fakt smutny, kor kdyz je to jejich chyba :'(
// Vcera v noci jsem jeste zkousel preinstalovat system a taky nepomohlo. Nakonec jsem tuto kartu vyndal a nechal jen integrovanou a ta funguje v poradku. Tak to snad bude opravdu jen chybnym kusem...
- tnema
- Začátečník

špatná sekce
Naposledy upravil(a) tnema dne sob 1. lis 2008, 20:11, celkem upraveno 1 x.
ntb alzabook/rtx3070
- Simax
- Nováček

-
Měl sem sestavu - C2D 6320 1,86Ghz/4MB, Gigabyte P35 DS4, ATI X1950GT+ 512MB/256bit, DDRII 4x 1GB 800Mhz Geil, HDD Hitachi 320+750GB SATA2 + 74GB WD Raptor, Creative X-Fi, TV Leadtek XP2000, zdroj 600W Forton Epsilon, 19" monitor HP LP1965, Win Vista HP 64bit.
Po instalaci a hraní Crysis Warhead jsem se rozhodl pro drobný upgrade - GPU nebo CPU. Nakonec mi bylo doporučeno koupit koupit novou grafiku. Procesor mi šel taktovat, ale po delším chodu počítač vytuhnul, do Win sem se dostal max. s frekvencí CPU 3,2Ghz, "stabilně" ve hrách cca 2,5 Ghz ... na můj vkus se příliš hřály paměti.
Nakonec sem pořídil HD4870 512MB OC od PowerColor. Po prvním vložení do počítače se karta bez potíží "našla" nainstaloval sem nejnovější Catalysty a fungovalo to.
Jaký byl můj šok druhý den po opětovném spuštění - nešlo se připojit k netu, když byl připojen ADSL modem do vstupu pro LAN - nešlo nalézt "síťový adapter"(realtek) po odpojení modemu se sice objevil ale po zapojení už opět ne...
Pak se mi začal sekat zvuk (praskání a vynechávání) ... a počítač vytuhával-zpomaloval se-sekla se myš a zvuk jak ve spomaleném filmu (cca 1xkrát za 50s na dobu cca 10s) ... jediné co bylo schopné stabilně běžet a bez praskání zvuku byla TV... síťová karta se už vůbec nehlásila.
Takže následoval formát disků, reinstal Visty, na jeden z disků instalace XP .... síťovka bohužel nikde, lagy úplně stejné včetně vytuhnutí myši cca na 10s (dělá to jen myš v USB, když sem připojil kuličku do PS2 při lagování se sice seká, ale reaguje), praskání zvuku šílené .... vytáhl sem zvukovku, v BIOSU sem povolil tu integrovanou a do PCI vložil síťovku ... internet Ok, aktualizace Win, instalace integ. zvukovky, praskání zvuku a "vytuhávání - spomalování" stále...nakonec sem našel u výrobce zvukovky "codec" - praskání a zkreslený zvuk se ozývá pouze při tom "lagování".
Co teď? Nemám na vyzkoušení jinou desku, ani grafiku, ani zdroj, většinou mi někdo tvrdí, že mám slabý zdroj, ale 600W Forton snad není málo
V čem bude nejspíš zakopaný pes?
Protože mám podezření na slabý zdroj, jeden z 6pinů sem připojil na jiný zdroj a odpojil sem ostatní disky krom systémového ... praskání zvuku při startu a drobné lagy ještě asi minutu po spuštění, pak najednou pohoda jen občas zapraská zvuk, myš v USB nevytuhává.
Ze zdroje mám jako napájení grafiky dva 6piny - může něco změnit když použiju jen jeden a druhý připojím přes redukci na molex ze dvou větví?
Jinak s teplotou už problém nemám, v klidu ve Win měla HD4870 přes 60°C takže sem namontil Acc S1 rev.2 + 130mm + ACC Turbo modul teplota v klidu cca 35°C.
Po instalaci a hraní Crysis Warhead jsem se rozhodl pro drobný upgrade - GPU nebo CPU. Nakonec mi bylo doporučeno koupit koupit novou grafiku. Procesor mi šel taktovat, ale po delším chodu počítač vytuhnul, do Win sem se dostal max. s frekvencí CPU 3,2Ghz, "stabilně" ve hrách cca 2,5 Ghz ... na můj vkus se příliš hřály paměti.
Nakonec sem pořídil HD4870 512MB OC od PowerColor. Po prvním vložení do počítače se karta bez potíží "našla" nainstaloval sem nejnovější Catalysty a fungovalo to.
Jaký byl můj šok druhý den po opětovném spuštění - nešlo se připojit k netu, když byl připojen ADSL modem do vstupu pro LAN - nešlo nalézt "síťový adapter"(realtek) po odpojení modemu se sice objevil ale po zapojení už opět ne...
Pak se mi začal sekat zvuk (praskání a vynechávání) ... a počítač vytuhával-zpomaloval se-sekla se myš a zvuk jak ve spomaleném filmu (cca 1xkrát za 50s na dobu cca 10s) ... jediné co bylo schopné stabilně běžet a bez praskání zvuku byla TV... síťová karta se už vůbec nehlásila.
Takže následoval formát disků, reinstal Visty, na jeden z disků instalace XP .... síťovka bohužel nikde, lagy úplně stejné včetně vytuhnutí myši cca na 10s (dělá to jen myš v USB, když sem připojil kuličku do PS2 při lagování se sice seká, ale reaguje), praskání zvuku šílené .... vytáhl sem zvukovku, v BIOSU sem povolil tu integrovanou a do PCI vložil síťovku ... internet Ok, aktualizace Win, instalace integ. zvukovky, praskání zvuku a "vytuhávání - spomalování" stále...nakonec sem našel u výrobce zvukovky "codec" - praskání a zkreslený zvuk se ozývá pouze při tom "lagování".
Co teď? Nemám na vyzkoušení jinou desku, ani grafiku, ani zdroj, většinou mi někdo tvrdí, že mám slabý zdroj, ale 600W Forton snad není málo
Protože mám podezření na slabý zdroj, jeden z 6pinů sem připojil na jiný zdroj a odpojil sem ostatní disky krom systémového ... praskání zvuku při startu a drobné lagy ještě asi minutu po spuštění, pak najednou pohoda jen občas zapraská zvuk, myš v USB nevytuhává.
Ze zdroje mám jako napájení grafiky dva 6piny - může něco změnit když použiju jen jeden a druhý připojím přes redukci na molex ze dvou větví?
Jinak s teplotou už problém nemám, v klidu ve Win měla HD4870 přes 60°C takže sem namontil Acc S1 rev.2 + 130mm + ACC Turbo modul teplota v klidu cca 35°C.
- Fofrer
- Začátečník

jako popsal si to docela zmatecneSimax píše:...
zdroj, pokud je OK, tak to zvlada levou zadni .. sam mam vetsi odbery proudu a jedu na 500W Enermaxu. Jestli mas jeden pci-e napajak pres molexy je fuk.
Pokud mas podezreni na zdroj, tak to podtaktuj a uvidis. Kdyz das napr grafiku na 300/300MHz se snizenou voltazi (pres ATT) tak ti pujde spotreba dolu aspon o 30W.
Dal bych zkusil preflesnout/ updatovat bios desky ... sam sem ji mel a obcas zazlobila - nejpodivnejsi co sem resil byli podivny minilagy v pripade pripojeni jednoho disku do hlavniho sata radice - pres ten pridavny (ty fialove porty) bylo vse ok - mozna by to stalo za pokus.
- Simax
- Nováček

-
Co se Biosu týče - základní verze je F2 - pod XP mi bez potíží fungoval ten "DualBios" či co to bylo za funkci, zkrátka pokud nahraná verze Biosu nešla - vrátilo se to samo zpět k poslední funkční ... ne tak teď když používám HD4870 a VistyFofrer píše:jako popsal si to docela zmatecneSimax píše:...
zdroj, pokud je OK, tak to zvlada levou zadni ..
No a bude hůř, ono to popsat všechno je docela makačka a nechci něco důležitého vynechat.![]()
Tak jsem zkusil odpojit všechny ostatní disky krom systému, a kartu sem připojil na jeden pci-e ze zdroje, druhý přes redukci z molexu - vše OK, naběhlo to bleskurychle, žádné sekání, pohoda ... po opětovném spuštění - totéž co předtím![]()
Takže jsem popřepojoval disky, teda jen jeden-ten systémový - fialové mám jen dva a z toho v jednom mechaniku, připojil sem grafiku na oba pci-e ze zdroje, zapojil i ostatní disky - všechno super, jede to "jak z mlada" občas škrkne zvuk.
Vzhledem k předchozí zkušenosti jsem počítač nevypínal - včerejšek sem si užil s Falloutem 3 a Far Cry2 ... o to horší probuzení, pád při startu, vždycky proběhne ten zelený proužek startu Windows, poté na zlomek vteřiny modrá obrazovka s nějakým odstavečkem v levém horním rohu a reset, to stále dokola ... asi po osmém pádu to naběhlo do Win, ale tam to stále jen pracovalo (točící se kolečko místo ukazatele myši) takže jsem to asi po čtvrt hodině vzdal.
Dal bych zkusil preflesnout/ updatovat bios desky ... sam sem ji mel a obcas zazlobila - nejpodivnejsi co sem resil byli podivny minilagy v pripade pripojeni jednoho disku do hlavniho sata radice - pres ten pridavny (ty fialove porty) bylo vse ok - mozna by to stalo za pokus.
Touto metodou jsem se postupně propracoval k funkční verzi F8 a F12 ostatní už zkrátka nenaběhnou)
Pokud bych vycházel z toho, že není problém ve zdroji - bude to deska, na reklamaci, se mi zdá "podezření" že mi to nefunguje jak má docela málo
Blbé je, že nemám ani jinou "testovací" RAM, ani zdroj, ani desku abych zkrátka metodou "pokus - omyl" našel chybu
- Fofrer
- Začátečník

jako tohle zni dost podezrele .. ja updatoval bios nekolikrat a bez problemu - to nejspis bude deskou. Mas taky moznost nekomu dat cely PC, aby ti to zjistil.. ale to samozrejme zadarmo nebude 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Konečně z tebe vypadlo něco čeho se dá chytit.Simax píše:...o to horší probuzení, pád při startu, vždycky proběhne ten zelený proužek startu Windows, poté na zlomek vteřiny modrá obrazovka s nějakým odstavečkem v levém horním rohu a reset, to stále dokola...
- Pokus se dostat do systému a vypnout automatický restart při selhání systému
- Až to zase spadne nafoť tu modrou obrazovku, nebo napiš co to vypisuje
- Měl jsem tu samou desku - k aktualizaci BIOSu používej QFlash a USB flashku nebo tahej *.bin soubor z HDD (FDD nejsou zrovna spolehlivé)
- Tvoje příspěvky se nedají číst, stačí stručně popsat problém
- Fofrer
- Začátečník

mozna to zkusit v nozovym rezimuKrteq píše:Konečně z tebe vypadlo něco čeho se dá chytit.
- Pokus se dostat do systému a vypnout automatický restart při selhání systému
- Až to zase spadne nafoť tu modrou obrazovku, nebo napiš co to vypisuje
- Měl jsem tu samou desku - k aktualizaci BIOSu používej QFlash a USB flashku nebo tahej *.bin soubor z HDD (FDD nejsou zrovna spolehlivé)
- Tvoje příspěvky se nedají číst, stačí stručně popsat problém
u updatu Biosu z FDD je nejlepsi zkusit ten image hned zkopirovat na disk - zjistis jestli to jde, kazdopadne to ma urcite nejakej crc check, takze se nebojim ze by to nahralo bios poskozenej prenosem z FDD.
BTW z toho disku to tusim ale musi mit partion s FAT32 ne?
- Simax
- Nováček

-
Tak tedy kratce:
1) Včera jsem znovu vše poodpojoval a podotahoval "všechny šroubky" a namontoval zpět.
Využil jsem ty fialové "SATA"
2) Vista stále padá tou hláškou, je to opravdu zlomek vteřiny, stihl sem to akorát tak natočit na mobil... v prvním řádku hlášky je "kód" či co a hlavně INTEGRITY FILE FAILURE v druhém řádku ....REGISTRY CORRECT ... [FILE] v třetím je vypsaná nějaká cesta .../CONFIG/SECURITY..
Je to nečitelné...
3) Zkoušel jsem opravit systém z disku, nebo obnovit z bodu obnovení - nelze - chyba nalezena, nelze odstranit, obnovení se nezdařilo - skončilo chybou XY.
4) Na záložním disku jsem rozjel pochybnou ale funkční instalaci XP ... už mi nevytuhává myš ... po prvním startu i zvuk zcela v pohodě, pak se instaloval SP3 a po restartu opět praská v reprácích /lehce zkreslený zvuk/ a při přehrávání dochází ke spomalení - kolísá to...
jsem asi trochu OT teď to vypadá na problém s OS, ikdyž to začalo výměnou grafické karty ... přestávám chápat, proč "první spuštění" po třeba přepojení disků na jiné kabely jde všechno jak má a po restartu se to zase hryže
1) Včera jsem znovu vše poodpojoval a podotahoval "všechny šroubky" a namontoval zpět.
Využil jsem ty fialové "SATA"
2) Vista stále padá tou hláškou, je to opravdu zlomek vteřiny, stihl sem to akorát tak natočit na mobil... v prvním řádku hlášky je "kód" či co a hlavně INTEGRITY FILE FAILURE v druhém řádku ....REGISTRY CORRECT ... [FILE] v třetím je vypsaná nějaká cesta .../CONFIG/SECURITY..
Je to nečitelné...
3) Zkoušel jsem opravit systém z disku, nebo obnovit z bodu obnovení - nelze - chyba nalezena, nelze odstranit, obnovení se nezdařilo - skončilo chybou XY.
4) Na záložním disku jsem rozjel pochybnou ale funkční instalaci XP ... už mi nevytuhává myš ... po prvním startu i zvuk zcela v pohodě, pak se instaloval SP3 a po restartu opět praská v reprácích /lehce zkreslený zvuk/ a při přehrávání dochází ke spomalení - kolísá to...
jsem asi trochu OT teď to vypadá na problém s OS, ikdyž to začalo výměnou grafické karty ... přestávám chápat, proč "první spuštění" po třeba přepojení disků na jiné kabely jde všechno jak má a po restartu se to zase hryže