Reakce na: Jak dlouho se dokážete udržet v IT na špičce?
- Lufe
- Nováček

-
Reakce na: Jak dlouho se dokážete udržet v IT na špičce?
Pánové všichni si předčtěte tento článek teda musím říct že mi to teď dochází.. Od teď se přestávám smát našemu učiteli na programování (odhadem je mu tak 60).. Nikdy jsem se nezkoušel nad tím takhle zamyslet popravdě přiznávám že teď jsem na rozpacích co dál.. Právě končím studium na SŠ a chtěl jsem jít studovat programování na Vš ale co když příjde jiná koncepce počítačů a my budem muset programy optimalizovat na něco jiného? Třeba se bude všechno počítat (grafika atd..) v jednom více jádrovém ultra výkoném CPU to by potom programy vypadaly jinak a já se budu muset naučit optimalizovat software jinak ale nic takového taky přijít nemusí.. Ale nechci pět let studovat a potom se učit něco naprosto jiného od začátku.. jak to vidíte vy? Zvolil jsem si špatný obor??
- Maxtor
- Začátečník

-
Re: Reakce na: Jak dlouho se dokážete udržet v IT na špičce?
Nestresuj.. myslis si, ze strojari budou za 10 let vyrabet stale stejna auta, na stale stejnych strojich..? myslis si, ze lekari za 10 let budou operovat stale stejnymi zpusoby a budou mit stale stejne vedomosti, jako dnes..? 
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho se dokáže kdo udržet záleží na tom, za jak dlouho daná technologie zastará a přijde nový nástupce (který bude trošku víc odlišnÿ).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- helium
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zklamu Te, ale v CR neni zadna VS jen na programovani,Lufe píše:Pánové všichni si předčtěte tento článek teda musím říct že mi to teď dochází.. Od teď se přestávám smát našemu učiteli na programování (odhadem je mu tak 60).. Nikdy jsem se nezkoušel nad tím takhle zamyslet popravdě přiznávám že teď jsem na rozpacích co dál.. Právě končím studium na SŠ a chtěl jsem jít studovat programování na Vš ale co když příjde jiná koncepce počítačů a my budem muset programy optimalizovat na něco jiného? Třeba se bude všechno počítat (grafika atd..) v jednom více jádrovém ultra výkoném CPU to by potom programy vypadaly jinak a já se budu muset naučit optimalizovat software jinak ale nic takového taky přijít nemusí.. Ale nechci pět let studovat a potom se učit něco naprosto jiného od začátku.. jak to vidíte vy? Zvolil jsem si špatný obor??
predmety programovani jsou na nasich VS jen doplnkove.
Jinak programatory u nas delaji SS nebo ti co neuspeli na VS,
VS - ridi projekt a architekturu
SS - dlabou vysledny kod dle zadani
--------------------------------------------------------------------------------
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??
- Lufe
- Nováček

-
Uznávám že jsem se hodně unáhlil.. Docela mě to všechno vylekalo.. 
- shadow
- Středně pokročilý

tak hlavně je chybou si myslet, že ukončením VŠ tvé studium končí... pokud chce člověk uspět, musí se vzdělávat pořád, pořád "jít s dobou". Třeba u právníků nebo lékařů to není jiné...
show must go on..
- Maranov
- Mírně pokročilý

U nikoho to není jiné, vedoucí se učí s novým softwarem, zedníci s novými postupy a materiály, i ta uklízečka se musí naučit s novou mašinou...
Imho pokud se člověk udržuje informovaný (není třeba se zaobírat tolik detaily, stačí znát základní parametry), nemyslím, že by se nemohl dostatečně dlouho udržet.
Imho pokud se člověk udržuje informovaný (není třeba se zaobírat tolik detaily, stačí znát základní parametry), nemyslím, že by se nemohl dostatečně dlouho udržet.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- marek16
- Začátečník

"Ale nechci pět let studovat a potom se učit něco naprosto jiného od začátku.. "
Jsi naprosto naivní. Budeš se muset učit celej život aby jsi uspěl na trhu práce. Za to budeš mít možnost vydělat si jeden z největších platů co existuje, když nepočítám majitele firem a jejich ředitele.
BTW: Inteligentní člověk se chce rozvíjet, pokud se po něm nic novýho nevyžaduje tak zakrní, a třeba mě tohle neskutečně štvalo a stačily mi k tomu 4 měsíce prázdnin.
Jsi naprosto naivní. Budeš se muset učit celej život aby jsi uspěl na trhu práce. Za to budeš mít možnost vydělat si jeden z největších platů co existuje, když nepočítám majitele firem a jejich ředitele.
BTW: Inteligentní člověk se chce rozvíjet, pokud se po něm nic novýho nevyžaduje tak zakrní, a třeba mě tohle neskutečně štvalo a stačily mi k tomu 4 měsíce prázdnin.
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
Quis custodiet ipsos custodes?
Quis custodiet ipsos custodes?