SATA II WIN.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Backer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SATA II WIN.

Příspěvek od Backer »

Nazdar slysel jsem nejakou vec a nevim jestli to neni kec.......kupuju si komp a budu tam mit dysk sata II a prej pri instalaci win. mi ho nenajde deska a budu muset z netu stahnout drivery na sata II pro desku jinak mi ho prej nenajde to je blbost ne??prece ta deska to musi mit uz takovy veci v sobe zakladni.....a ty drivery to tam musim nahrat pres dysketovku kterou ani nemam kdo by ji dneska mel...co je na tom pravdy??? desku budu kupovat ASUS P5Q-E diky
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
Caderom
Začátečník
Začátečník

Re: SATA II WIN.

Příspěvek od Caderom »

Deska ho samozřejmě najde, nenajde ho ale instalace Windows XP, Visty by už měly. U XP to lze vyřešit úpravou instalace pomocí programu nLite (vypálení nového instalačního CD s potřebnými drivery) nebo přepnutím disku do režimu IDE, kdy ale nejsou k dispozici některé pokročilé funkce (např. hotswap, NCQ), které ale na výkon v běžném domácím použití nemají vůbec vliv.
Backer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backer »

na ASUS strankach jsem nasel ke stahnuti toto co z toho je to co teda musim stahnout aby mi to slo...
-Marvell 61xx Raid Driver V1.2.0.60 for Windows 32/64XP,32/64 Vista
-Marvell 88SE6111 SATA Controller Driver V1.2.0.57 for Windows XP/Vista & 64bit XP/Vista
-Marvell 6121 SATA Driver V1.2.0.57 for Windows XP & 64bit XP & 32/64bit Vista.
1. Enable support for HitachiGST drives under DriverXpert

a jak to mam udelat abych tam mohl nainstalovat ty XP?? prece mi nerikejte ze laik si koupi komp a nemuze tam klasicky nainstalovat Win??
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Laik si má koupit PC s již nainstalovaným OS a v případě nutnosti zavolat technika na reinstall nebo ze sebe udělat nelaika. :wink:

Potřebuješ RAID/AHCI Software - Intel Matrix Storage Manager ze stránek Intelu. Po instalaci bys tam měl najít soubor iastor.sys a ten integrovat nLitem. Už jsem to dělal před delší dobou a úplně si to nepamatuju. Google ti poví víc.

BTW: Jestli máš instalačku bez SP3, tak tam rovnou hned přidej i SP3
Návod http://www.cdr.cz/a/23985

Pro spuštení souborů s parametrem potřebuješ příkazový řádek, příkaz "cd C:\" tě vyhodí z profilu
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“