Sestavy nad 30.000Kč_old

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
Freezstyler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestavy nad 30.000Kč

Příspěvek od Freezstyler »

sTano11 píše:Asus P5Q PRO nepodporuje SLI!

A povedal by som že ho ani nepotrebuješ, jedna GTX280 je dosť výkonná na každú hru s 22" LCD.
Ok a jakou desku bys mi teda doporucil? Co ty ostatni veci u kterych si nejsem jistej co bys mi doporucil?
Dik mooc
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Doska je OK. on ťa len upozorňuje že do tejto sli nezapojíš. Ale pokiaľ dnes nebudeš hneď kupovať sli tak rozhodne sa naň vyprdni. pretože kým sa rozhodneš kúpiť druhú kartu do sli tak dávno tu bude nová generácie a bude lepšie starú kartu predať a kúpiť novú ako kupovať druhú staru kartu do sli. ale ak by si na sli nejak vyslovene trval tak je tu NF790i ktorý je drahý a potrebuješ k nemu DDR3 pamäte, aby si dostal konkurencie schopnú dosku k X38/X48 či P45. takže doska OK.
CPU by úplne stačil E8400, je zbytočne priplácať za 0,5x násobič. Z tých monitorov sú oba obyčajné TN takže nečakaj žiadne zázraky ale pozrel by som si nejaké testy a uvidíš či sa ti oplatí ísť do lacnejšieho či drahšieho.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

To SLI je pro lidi co hrajou gamesy nutny,nezbytny a potrebny. Taktez az vyjdou novy grafiky upgraduju svoje 2x9800GTX.
Samozrejme pro rozliseni od FullHD a vejs.

Ja bych doporucil bud tu Evgu FTW i kdyz prej dost topi, nebo Strikera II Extrema i kdyz ten je ted nehorazne drahej. Nebo pockat na Nehalem?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Trek:SLI se v dnešní době už vůbec nevyplatí...už když to beru z pohledu zbytečně vyhozených peněz, protože v té době už bude jedna karta výkonnější než ty dvě v SLI (teď to beru z pohledu GTX280), tak z pohledu o hodně vyšší spotřeby, většího zahřívání a navíc nutnosti si připlatit aspoň 5 tisíc na kvalitní desku pro SLI...SLI není vůbec nutné pro hraní a ani potřebné...i na Full HD rozlišení bude stačit GTX280 sama nebo nejlépe Radeon HD4870X2
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Trek píše:
Na 1920x1200 už dnes moc význam nemá. uznávam kto má vyššie rozlíšenie a chce hrať na max tak potrebuje SLI či CF, ale ja nehovorím že sli je blbosť. Iba hovorím že dosky na NF780i už dnes ničím nevynikajú skôr by som povedal že zaostávajú . NF790i sú slušné dosky ale za tie peniaze máš podľa môjho názoru lepšie X48 dosky s tým že nieje nutnosť kupovať DDR3. Takže SLI dosku by som bral len v prípade ak mu teraz nepostačuje jedna najvýkonnejšia karta (takže pokiaľ ti je GTX280 málo a potrebuješ viac tak ich kúpiš dve do SLI). Ale kupovať napríklad dnes dve 9800GTX do sli je podľa mňa blbosť, keďže ten výkon dokáže nahradiť jedna karta- tým odpadajú problémy so sli, drahé dosky, vyššia spotreba. A uvažovať nad tým že v budúcnosti dokúpim druhú kartu do SLI či CF väčšinou končí len v rámci úvah alebo ako som tu už viac krát písal tak tým že to je nakoniec menej výhodné ako starú kartu predať a kúpiť novú takú ktorá bude v danej dobe postačovať.
Freezstyler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freezstyler »

busy píše:
jj presne tak mas pravdu s tim SLI ... ale nasel by se nejakej monitor s novejsi technologii nez je TN v cenove relaci do 6 000,- ? ale porad nevim co s tou zvukovkou mam se spolehnout na tu co je na MB? co ten chladic je dobrej? mam teda vzit nVidii nebo tuto ATI ? ... jinak teda sestava je v poradku nebude se nic s nicim hadat?
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Ono nejde o to že by TN bola stará technológia. Len je to najlacnejšia technológia a tým nesie zo sebou pár chýb ako sú pozorovacie úhly, horšie podanie farieb a väčšinou v rámci udržania čo najnižších cien aj absencia pivota a nemožnosť polohovania. Do 6K sa asi nevlezieš s ničím lepším, za 10K už je pár kúskov 20palcových monitorov. U 22 palcových je výber iných ako TN monitorov značne zúžený a jediný o ktorom viem že má aj slušnejšiu cenu je Lenovo L220x (ktoré mám a vrelo ho odporúčam ale cena sa pohybuje niekde na hranici 10K).
ak nemáš nejakú lepšiu reprosústavu tak úplne ti postačí aj integrovaná zvukovka. čo sa týka nvidia vs. ati tak to je na tebe. ale pokiaľ budeš mať monitor 1680x1050 čo podľa cenovej relácie asi mať budeš tak je ati úplne zbytočná. Tá nájde využitie naozaj až vo vyšších rozlíšeniach. Je to multigpu takže má tie isté problémy čo CF takže pokiaľ nieje potreba ten výkon navyše tak by som siahol po normálnom jednočipovom riešení.
Panzer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panzer »

Nazdar,potreboval by som poradit ohladne vyberu pc zostavy.Mam uz z hruba vybrane komponenty ale potrebujem k nim poradit.Zostava bude urcena na hranie modernych hier.Cena by mala kolisat od tych 35 000 Sk - 45 000 Sk uz s OS.A dufam ze spolu vyberieme tie najlepsie komponenty za najvyhodnejsiu cenu.Inac ako operacny system som si vybral vistu 32.

Tu su zatial komponenty o ktorych som uvazoval :

Pameť : 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1333MHz PC10666 CL9-9-9-24 PATRIOT Extreme Performance

Grafická karta : Tak tu som sa este nerozhodol, uvazujem o hd4870 toxic za nieco okolo 9400sk co je asi dost za 4870,popripade nejaku dobru 260gtx alebo uz rovno 280gtx.

Procesor : INTEL Core 2 Duo E8400 - 3,00GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775, BOX (Penryn)

Základná doska :ASUS MAXIMUS FORMULA II - P45/ICH10R, 2xPCIe x16, DDR2 1200, SATA II RAID, eSATA, USB2.0, FW, 2xGLAN, 8ch audio, sc775

Pevný disk : WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB, SATA II, 32MB cache, 7200ot, PMR, 8.9ms, WD6401AALS

Skrina : tak pri skrini este niesom rozhodnuty ale co som cital dost dobre su coolermasteri tak nieco s nimi a najlepsie by bolo so zdrojom.

Prosim o dobre rady odbornikov !Verim ze mi dobre poradite a spolocne zoskladame vykonny pocitac za dobru cenu.Vopred dakujem za rady,dotazy vase konfiguracie !
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

za prvé DDR3 pamäte nedáš do dosky s DDR2 radičom. pamäte čo si vybral do DDR3 sú jedny z najhorších čo môžu byť (1333 a CL9 je fakt nič moc).
Do DDR3 sa v súčastnej dobe zatiaľ moc neoplatí investovať. Trochu výkonu navyše oproti bežným DDR2 800Mhz prinášajú až DDR3 na vyšších frekvenciách (1600 a viac) a tie zatiaľ nemajú moc priazdnivé ceny. Keďže sa nevyznáš ani medzi kompatibilitou pamätí tak predpokládam že dosku ako Maximus Formula II nikdy nevyužiješ. Úplne ti bude stačiť Asus P5Q pro či vyšia verzia P5Q E (maximus formula II oproti nej prináša pár vylepšení ktoré však dokáže využiť len človek zo znalosťami a skúsenosťami, a naopak tieto vymoženosti sú skôr naobtiaž niekomu kto sa v tom moc nevyzná. na čo milión nastavení pre pamäte keď niekto ani netuší čo to vlastne je). Keďže chceš hrať moderné hry tak by som investoval do grafiky. Záleží aké rozlíšenie budeš používať. Za toxic by som nepriplácal až toľko. Pokiaľ máš monitor s rozlíšeniím 1680x1050 alebo menším tak zober buď HD4870 alebo GTX260 (cena a výkon je takmer rovnaký, takže záleží na preferenciách) ak 1920 tak už by som možno siahol po GTX280 aj keď aj prvé dve spomýnané karty budú mať dostatočný výkon. Procesor je OK, disk tiež.
Skrinka sa ťažko radí lebo každému sa páči niečo iné a každý je ochotný investovať inú položku do veci ktorá mu na výkone nič nepridá. Rozhodne neber nič so zdrojom ale ten si kúp samostatne. k takejto zostave je ideálne niečo kvalitné teda niečo ako Corsair HX520/ HX620 či Enermax PRO82+ 525/625W.

Takže ak by som to zhrnul
CPU: E8400
MB: Asus P5Q pro
RAM: 2x2GB 800MHz Corsair CL5
HDD: WD6400AAKS
GK: GTX260 ak vyšie rozlíšenie a chceš hrať max tak GTX280
Zdroj: Corsair HX520
Panzer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panzer »

Diky moc za rady !Lebo ves ja sa moc do tychto veci nevyznam,pc pouzivam na hry,filmy,hudbu a maximalne nejake pisanie vo worde a este tak internet.Inac s tou grafickou,tak sa chcem este opytat aku tam vlastne dat.Lebo pokial by mi vysla tato zostava co si pisal do 40 000 SK(popripade 45 000) aj s tou gtx280 tak asi urcite 280tku.Ide oto ze obrazovku by som bral taku aby bolo plne rozlisenie 1900.Inac ako si pisal ze si mam vybrat kartu ktoru viac preferujem tak mne je jedno ci je to ati alebo nvidia,mne hlavne ide oto aby ta grafika co najlepsie slapala a aby bola vykonna ale zase za rozumnu cenu!
Este by som dodal ze rozmyslam si dat poskladat ten pc v Alze.Vedel by si povedat ci tam maju vsetky tie komponenty co si pisal a ci sa to tam oplati.Dik.

edit : este by som potreboval poradit ohladne chladica,vykonny ale tichy a ak by si mi mohol aj napisat pribliznu cenu zostavy.Dik!

edit : takze vdaka tvojim radam som pozeral tie komponenty a zistil ze som dost usetril tak zvysne peniaze by sa dali investovat do dobrej grafickej ako 280gtx,poradil by si mi ktoru 280 zobrat, este raz vopred dakujem.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no ak budeš mať monitor s rozlíšením 1920x1200 tak by som kľudne vrazil peniaze aj do GTX280, ktorá sa dá teraz v niektorých eshopoch zohnať za pomerne slušnú cenu (myslím že mironet ju mal). A to akú značku zobereš je vlastne jedno. Sú to referenčné karty. Za nejaké OC edície a podobne by som ale rozhodne nepriplácal. Rozhodol by som sa podľa ceny a záruky
Čo sa týka alzy tak tá rozhodne nieje najlacnejšia a ani by som si tam nedával rozhodne poskladať komplet pc. Keď už tak len nakúpiť komponenty a ak to nezvládneš sám tak určite poznáš niekoho kto by ti to urobil (prípadne za nejaký poplatok). Ak nie tak by som zašiel do nejakého obchodu u Vás v meste (ak tam máte niečo aspoň trochu spoľahlivé) povedal im čo chceš nech ti urobia ponuku a ak by nebola vyššia ako napríklad spomýnaná alza tak by som to zobral tam. Budeš mať jednoduchšie prípadné reklamácie a ľudia nebývajú moc spokojný s poskladanými pc od týchto veľkých firiem (možno ich tam skladajú ako na páse, možno to tam skladá hocijaký brigádnik). No a ak si to budeš dávať u niekoho skladať tak sa informuj či náhodov počítače nejakým spôsobom neblombujú proti otvoreniu a ukončeniu záruky. Pretože je blbosť aby si si nemohol čo ja viem vysať z počítača prach či tam pridať nový ventilátor bez toho aby si navštívil ich servis a za všetko im platil.
Panzer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panzer »

No to s alzou som si asi rozmyslel lebo mal som predtym zlu skusenost s inou spolocnostou co sklada pc.V skratke islo oto ze som si tam objednal zostavu za 37 litrov grafika 3870x2 a v hrach to absolutne bolo nahovno.Som tam dva tyzdne chodil s pc nech to opravia a nakoniec nam dosla trpezlivost a som im to tam nechal a nech mi daju peniaze a nakoniec som odisiel s 37 litrami domov nasraty jak blazon.Odvtedy som opatrny pri vybere spolocnosti ako bola ta (ZERO).Inac poznam jeden maly obchod s pc a tam sme si pred 6 rokmi dali poskladat pc a bol dobry takze rozmyslam ze by sme tam nakupili tie komponenty a ak by ich tam nemali tak v alze a tam nech to posklada.
Inac ja ten pc urcite skladat nebudem lebo sa v tom nevyznam.Jedine co som kedy vedel bolo ked nas na informatike mucili s pascalom :-D .
Inac ten pc chcem aby vydrzal par rokov ako vykonny.
Panzer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panzer »

Takze po tvojich radach a porovnavani na nete mi vychadza priblizne tato zostava :

procesor : Intel core 2 duo E8400 3Ghz
zakladna doska : ASUS P5Q-E - iP45
ramka : tak tu som rozmyslal nad tou co si mi ty radil corsair cl5 alebo som pozeral patriot extreme performance viperseries DDR2.Uvital by som tvoj nazor na tu patriot.
pevny disk : WD 6401AAKS
graficka karta : GTX280
zdroj : corsair hx620 a pokial bude malo tak potom seasonic m12 700w
chladic : arctic freezer 7 pro ,ide mi oto aby bol tichy a vykonny.
skrina : thermaltake mambo clack VC2000BNS

Inac co hovoris na HD4870X2 oplati sa alebo je lepsia GTX280 a zhodnot co som vybral.Dik.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tie patrioty sú dobré pamäte. Ja mám Patriot viper PC8500 1066MHz a idú až na nejakých 1150Mhz ale neviem či sa za ne oplatí pripácať. Predtým som mal viacero Corair dominator 800Mhz CL4, 1066Mhz CL5 a myslím že tieto patrioty sú lepšie, ale to dosť záleží na aký kus natrafíš. Ale viem aj že v normálnom nasadení je jedno či máš 800Mhz CL5 alebo 1150 CL5, ten rozdiel proste nepoznáš. Sú aplikácie kde sa ten rozdiel už mierne prejaví ale je ich málo a väčšinou sú to nejaké špecifické ktoré používa len málo ľudí. Ale obidvoje majú slušné záruky a nieje problém s reklamáciou

Inak zostava OK. zdroj úplne stačí HX620 (myslím že by to bez starostí utiahol aj HX520) a zobral by som lepší chladič na CPU. Arctic Cooling freezer je len taká plnohodnotná náhrada boxu. ale nieje ani najtichší ani to nieje chladiaci zázrak. Ak chceš tichý a výkonný tak Noctua NH-U12 či niečo od thermalrightu.
Panzer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panzer »

este k tej grafike,neviem sa rozhodnut ci sa mi oplati kupit gtx280 za nejakych 12-13 tisic alebo radsej nejaku 4870tku ktora je odost lacnejsia.Lebo co som cital tak ze vraj je iba o 10% slabsia ako gx280.Budem hravat asi v rozliseni 1900 alebo 1650 tak teraz neviem.A este sa mi tu objavuje 4870X2 ale ta ma velku spotrebu a teploty takze skor nie.Inac aky je rozdiel vo vykone medzi 260 a 4870?Som z toho trochu jelen lebo vsade su neobjektivne nazory na ati a nvidiu.Kazdy si mele svoje a pre cloveka co je nezaujaty to je fakt bordel!Prosim o rady !Dik.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

medzi 4870 a 260 je veľmi malý výkonový rozdiel. HD4870 je v niektorých hrách mierne výkonnejšia ale sú aj hry kde dosť zaostáva. GTX260 má vyrovnanejší výkon, ale keď si to tak zhrnieš tak výkonom sú narovnako. Mierna výhoda GTX260 je v tom že má lepší stock chladič ale tak aj HD4870 sa dá zohnať s nejakým lepším, takže je to viac menej o preferenciách ktorú kartu zobereš. Prípadne si pozri hry ktoré budeš najčastejšie hrávať ktorá karta kde vedie. Najlepšie testy sú asi na computerbase.de sú rozsiahle a testujú vo viacerých rozlíšeniach nastaveniach aj hrách. EHW robí tiež dosť rozsiahle testy
frogito
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frogito »

Takže po dlouhém hledání, pročítání článků, recenzí atd. mi vyšla nakonec zhruba tato sestava:

CPU: Intel Core 2 Duo E8400 @ 3,00 GHz
RAM: A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 1066MHz
MB: ASUS P5Q Deluxe
HDD: Seagate Barracuda 1TB ST31000333AS
ZDROJ: Corsair Power Supply HX620 620W
GRAFIKA: PALIT Radeon HD4870 X2 (v prodeji cca za týden)
MONITOR: LG W2284F-PF 22" Black
CASE: Cooler Master Elite 330 černo-stříbrná
CHLADIČ CPU: Noctua NH-C12P

S monitorem, klávesnicí a mechanikami to vychází na +/- 35 000,- Kč.

Prosím o nějaké rozumné názory, co kde a jak by šlo případně vylepšit. Kdyby šla cena srazit ještě rozumně o něco dolů, samozřejmě bych byl rád.

Díky všem za názory :oops:
CPU: C2D E8400 3,00 GHz @ 4,25 GHz ... 1,45 V MB: ASUS P5Q Pro RAM: 4x 2 GB A-Data Vitesta EE 800+ @ 945 MHz ... 5-5-5-12 GPU: Sapphire ATi 4870 X2 750/3600 @ 800/4000 MHz
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

zostava OK. možno by som dosku zmenil za verizu E, ale ak využiješ deluxe tak si za ňu kľudne priplať. Disk by som osobne zmenil na WD alebo Samsung F1. Sú to teraz najrýchlejšie disky medzi 7200rpm a sú hlavne tiché a moc nehrejú. Ale ak si potrepíš na seagate tak kľudne. Pamäte tiež stačia 800Mhz CL5. Tie 1066 ti na výkone nič moc nepridajú takže dá sa tu trochu ušetriť.
frogito
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frogito »

Takže jsem udělal pár finálních změn a konečná sestava vypadá takto:

CPU: Intel Core 2 Duo E8400 @ 3,00 GHz
RAM: Patriot 4GB Viper (kit 2x 2GB) 800MHz CL4
MB: ASUS P5Q Pro
HDD: Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB HD103UJ
ZDROJ: Corsair Power Supply HX620 620W
GRAFIKA: SAPPHIRE Radeon HD4870 X2 2GB
MONITOR: LG W2284F-PF 22" Black
CASE: Cooler Master Centurion 590
CHLADIČ CPU: Noctua NH-C12P

Celková cena = 35 783,- Kč

Objednám a hotovo...nic už měnit nebudu...myslím, že tahle sestava je na vysoké úrovni. :oops:
CPU: C2D E8400 3,00 GHz @ 4,25 GHz ... 1,45 V MB: ASUS P5Q Pro RAM: 4x 2 GB A-Data Vitesta EE 800+ @ 945 MHz ... 5-5-5-12 GPU: Sapphire ATi 4870 X2 750/3600 @ 800/4000 MHz
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

určite. zostava je OK
Zamčeno

Zpět na „Počítačové sestavy“