Programování pro úplného začátečníka
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Programování pro úplného začátečníka
ChrastyII: snad System.Console.ReadLine(), ne?
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
No trees or animals were killed during sending this message
- ChrastyII
- Začátečník

matajon: Jj, jasně, nevim na co sem při tom myslel
Opravim to
- nikl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkousim ted programovat v C++, ale mam jeden problem. Program, ktery v pohode vytvorim, zkompiluju a spustim v Dev-C++, mi nejde spustit ve Visual C++ 2008. Pri pokusu o spusteni kodu se objevi okynko s hlaskou "Unable to start program D:/doc ....... priklad1.exe. System nemuze nalezt uvedeny soubor." Docela me to stve, rad bych pracoval ve Visual, zda se mi lepsi a prehlednejsi.
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
- Lufe
- Nováček

-
Já osobně ti doporučuji Delphi 7 dá se stáhnout legálně z internetu po registraci tam zadáš kód a můžeš ho používat pro nekomerční účely.. Jako výhodu vidím poměrně jednoduché prostředí a hlavně nerozlišuje velká a malá písmena a to jestli uděláš jednu nebo vic mezer toť muj názor.. Ty se potřebuješ teď hlavně naučit tu logiku, myslet jako programátor v podmínkách a cyklech.. jinak mimochodem hodně jazyků je o tom samém vždy je to nějaká proměná podmínka a cyklus 
- marek16
- Začátečník

Jestli jdeš na FIT tak se nauč čistý C. Ne C++ ani C#, ale C. to se dělá v prvním ročníku a usnadní ti to práci. (od projektů až po FITKIT - minipočítač s programovatelným hradlovým obvodem) Až budeš umět dělat v céčku, tak pokračuj na C++, klidně i předtím než se na tu školu dostaneš.. já to neudělal a teď si říkám že jsem to mohl mít o dost jednodušší
Kvalitní IDE zadarmo je třeba Code:Blocks
(samozřejmě pro začátečníka)
Kvalitní IDE zadarmo je třeba Code:Blocks
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
Quis custodiet ipsos custodes?
- nikl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A jaka je podle tebe nejlepsi literatura pro nauceni C ? (myslim ta co to nauci i necvicenou opici). Ja jsem ted zacal jet C++ za 21 dni, ktera se mi fakt libi, pekne tomu rozumim, zatim, neda se naucit c++ a pak az C? je mezi nima takovej rozdil?marek16 píše:Jestli jdeš na FIT tak se nauč čistý C. Ne C++ ani C#, ale C. to se dělá v prvním ročníku a usnadní ti to práci. (od projektů až po FITKIT - minipočítač s programovatelným hradlovým obvodem) Až budeš umět dělat v céčku, tak pokračuj na C++, klidně i předtím než se na tu školu dostaneš.. já to neudělal a teď si říkám že jsem to mohl mít o dost jednodušší![]()
Kvalitní IDE zadarmo je třeba Code:Blocks(samozřejmě pro začátečníka)
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
C++ se vyvinulo z Cčka a je v podstatě jeho chytřejším pokračováním, takže pokud se naučíš rovnou C++, nemá smysl se vracet zpátky k "hloupému" C.
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- nikl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No ale pokud se projekty budou delat vyhradne v obyc. C, tak mi asi nic jinyho nezbyde, jeste toho v C++ zas tak moc neumim, ale zda se mi, ze kdyz kouknu na kod v C a C++, tak se docela lisi.
Jo a mam jeste jednu otazku, kdyz se teda dejme tomu naucim vsechno, co je v knize c++ za 21 dni (skoro 900 stran) , staci to na uspesne vyreseni projektu (s tim ze se treba doucim neco malo, co budu zrovna potrebovat), nebo jsou projekty tak hard-core, ze bych mel po ni rovnou najet na knihy typu Mistrovstvi v C++(pres 1000 stran) atd.?
Jo a mam jeste jednu otazku, kdyz se teda dejme tomu naucim vsechno, co je v knize c++ za 21 dni (skoro 900 stran) , staci to na uspesne vyreseni projektu (s tim ze se treba doucim neco malo, co budu zrovna potrebovat), nebo jsou projekty tak hard-core, ze bych mel po ni rovnou najet na knihy typu Mistrovstvi v C++(pres 1000 stran) atd.?
- marek16
- Začátečník

nikl píše: A jaka je podle tebe nejlepsi literatura pro nauceni C ? (myslim ta co to nauci i necvicenou opici). Ja jsem ted zacal jet C++ za 21 dni, ktera se mi fakt libi, pekne tomu rozumim, zatim, neda se naucit c++ a pak az C? je mezi nima takovej rozdil?
Žádná. Necvičená opice se to nenaučí. Pokud nebudeš sám chtít a mít motivaci k tomu se to učit, nikdo ti to do hlavy nenaleje. Pokud tu motivaci máš, volba knížky se mi zdá vedlejší, hlavní je snaha. Ovšem tohle říkám jako člověk co zatím moc programovat neumí - tím pádem kvalitu těch knížek zhodnotit nemůžu.
Ale abys neřekl že ti nic neporadím, všeobecně se doporučuje Učebnice jazyka C od HErouta a já podle ní jedu taky. (+ pdfka ze školy.)
Mně se osvědčilo mít víc zdrojů, když něco nepochopím v jednom, najít si to v druhým, třetím, dokud mi ten princip nedocvakne
Ohledně zoho co ti napsal Eagle: C++ má dneska asi větší použitelnost, uplatnění a tak.. ale od tvorby projektů a programování FITKITu tě to nezachrání, C se budeš muset naučit tak jako tak.
"Jo a mam jeste jednu otazku, kdyz se teda dejme tomu naucim vsechno, co je v knize c++ za 21 dni (skoro 900 stran) , staci to na uspesne vyreseni projektu "
Tady netuším, já jsem zatím v prváku a CPP se bere od druháku pokud vím... Ale jestli můžu soudit z našich projektů, tak pokud se opravdu naučíš tu knížku CPP za 21 dní (tzn, uděláš si cvičení v ní a zapamatuješ si to), projekty pro tebe budou procházka růžovým sadem
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
- nikl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tohle je dotaz trochu mimo, ale nebudu na nej zakladat nove tema. Budu ted delat testy NSZ - Obecne studijni predpoklady, aby mi byla prominuta prijimaci zkouska na VUT-FIT. Nikde jsem se ale nedocetl, jestli budu potrebovat ten jejich certifikat o uspesnem splneni NSZ za 80Kc, nebo jim na Vutecku staci jen obyc potvrzeni. Pokud bych je teda udelal OSP uspesne hned 6.12., muzu jim poslat k prihlasce uz rovnou zadost o prominuti prijimaci zkousky? A za jak dlouho mi odepisi ze me teda prijali ( s tim ze maturitni vysvedceni dam az odmaturuju) ? Chtel bych mit jistotu a klid v dusi, ze staci jen maturita a jsem tam, i kdyz vim ze i prijimacky jsou jednoduchy.