Firefox 3 a Kubuntu (ale asi bude časem těch dotazů víc...)

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Firefox 3 a Kubuntu (ale asi bude časem těch dotazů víc...)

Příspěvek od bubanek »

osobně nevím jak se Adept chová
doporučuji ti nainstalovat program Synaptic (sudo aptitude install synaptic)

a v tomto programu kompletně odebrat Firefox (budeš tam mít na výběr jestli odebrat nebo odebrat kompletně)
a samozřejmě smazat profil..
Batyskaf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Batyskaf »

Výsledek je stejný :( .Kdy že výjde Kubuntu 8.10? A je vůbec nějaký rozdíl mezi tou mojí osmičkou a tou novou 8.10? BTW: V masangerech mi nefunguje diakritika :D
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

810 už vyšla

nových věcí je spousta
samozřejmostí je nové Gnome (bavíme-li se o Ubuntu), nová verze Xorg, samozřejmě nové jádro

mimochodem, proč používáš Kubuntu? Máš k tomu nějaký zvláštní důvod? Já být tebou tak jdu do obyčejného Ubuntu...
Batyskaf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Batyskaf »

bubanek píše:810 už vyšla

nových věcí je spousta
samozřejmostí je nové Gnome (bavíme-li se o Ubuntu), nová verze Xorg, samozřejmě nové jádro

mimochodem, proč používáš Kubuntu? Máš k tomu nějaký zvláštní důvod? Já být tebou tak jdu do obyčejného Ubuntu...
No,sem tady dal jednou dotaz,že bych chtěl aby to bylo co nejpodobnější klasickým woknům a tak nějak mi bylo doporučené kubuntu.Jako pokud je lepší něco jiného,tak pls dej odkaz.Chtěl bych si tam hodit sidebar atd... prostě pracovní komp modeláře :D
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

bubanek: Ubuntu 8.10 vyšla 30.10. ale o kubuntu 8.10 se na http://www.kubuntu.cz/ nezmiňují - našel jsem ho ale zde: http://www.kubuntu.org/getkubuntu/download takže stahuj odsud.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

já byt tebou, tak jdu opravdu do obyčejného Ubuntu, asi je to zvykem, ale líbí se mi víc
ovládání je velmi jednoduché, pořád je to klikačka jako ve windows

a ten sidebar, myslíš něco takového?
http://developer.mugshot.org/wiki/Big_Board_Design
Batyskaf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Batyskaf »

No už se mi instaluje Kubuntu 8.10,uvidíme co a jak :-D .Kdyžtak tam pak střelím ubuntu,kdyby náhodou...
JInak já měl na mysli visťácký sidebar s obrázky,hodinami atd.
BTW: jak se chová linux k čipsetům ATI?Nějak mi to nejde dostat totiž na komp s ATI čipsetem.Je tam na desce integrovaná i grafika ATI express 200 tuším.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

ati moc dobrou podporu v linuxu nemá, ale mělo by to jít

jako sidebar můžeš používat viz výše
a na diagnostiku systému prográmek gkrellm
Batyskaf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Batyskaf »

Takže nakonec UBUNTU 8.10 :-D
1) Snažím se do audaciouse dostat skin MMD3 ale nemůžu zapisovat do jeho složky se skiny.Že pry nemám oprávnění...
2) Při přihlašování musím pokažde zadat jak své jméno tak heslo, de s tym cosik zrobyt? :roll:
3) Potřeboval bych,aby se pidgin spouštěl už při startu kompu.U Kubunto se tak dělo automaticky,ale tady mi to nějak nejde.Co s tím?
4) Kontrola pravopisu pořád blbne.Něco je podtrženo,něco ne.Je to tak 50/50.
5) A odkud vzít widgety?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

1) Kopírovať môžeš do toho napr. spustením nautilusa pod rootom (Stlačíš Alt+F2 a napíšeš tam gksu nautilus)

2)Samozrejme Systém > Správa > Prihlasovacie okno (Alebo Alt+F2 a tam gksu /usr/sbin/gdmsetup) tam v karte bezpečnosť zaškrtni Povoliť automatické prihlásenie a vyber profil do ktorého sa má prihlásiť.

3)Systém > Predvoľby > Sedenia alebo relácie (Tiež Alt+F2 a tam gnome-session-properties) a tam si v prvej karty môžeš ručne pridať požadované programy alebo v druhej zapnúť automatické zapamätanie spustených aplikácií.

4) Máš balíky aspell-cs a myspell-cs-cz nainštalované? Ak nie tak ich môžeš nainštalovať napr cez Synaptic čo je v Systém > Správa alebo Alt+F2 a gksu synaptic.

5) Podĺa toho do akého systému môžeš si vybrať gdesklets http://www.gdesklets.de/ alebo screenlets http://www.screenlets.org/index.php/Home obidva sa dajú nainštalovať cez ten spomínaný Synaptic + samotné widgety už sú priamo v balíkoch a ďalšie na tých dvoch stránkach čo som sem napísal, mne sa mimochodom viac páči Screenlets používam z toho predpoveď počasia.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Batyskaf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Batyskaf »

THX za vyčerpávající odpověď.Teď bych ještě potřeboval poradit se Screenlets. Když se pokouším o nastavení zip kodu do počasí (74258),tak mi napíše,že se nemůže připojit k netu.Připojení je samozřejmě funkční 8-)
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Keď si tam dám to tvoje číslo (74258) tak mi to tiež nejde, takže si zle našiel, hľadaj na http://www.weather.com mne funguje moje (LOXX0026) bez problémov.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Batyskaf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Batyskaf »

Já jsem asi fakt trotl :lol:
Pls ZIP CODE Příbora, v horším případě Ostravy.
Jako celou dobu nad tímhle fárám a nic. :oops:
A kterým screenletem se dají udělat náhledy fotek? Našel jsem jenom FRAME a PICFRAME,ale v těch se mi podařilo jen nastavit jeden obrázek,ale né celou skožku s fotkami či obrázky.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

EZXX0009 pre Ostravu.
K tým obrázokom neviem, neskúšal som pozri na ofic. stránke screenlets.
Obrázek
Batyskaf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Batyskaf »

Josko píše:EZXX0009 pre Ostravu.
K tým obrázokom neviem, neskúšal som pozri na ofic. stránke screenlets.
Obrázky jsem už vyřešil.By mě zajímalo jak jsi to našel.
Jiank další problém :-D Nainstaloval jsem si AVG 7.5 ale nespouští se při startu.Je to stejný problém jako s pidginem. 3)Systém > Predvoľby > Sedenia alebo relácie (Tiež Alt+F2 a tam gnome-session-properties) a tam si v prvej karty môžeš ručne pridať požadované programy alebo v druhej zapnúť automatické zapamätanie spustených aplikácií. bohužel,i když zatrhnu aby si vše pamatoval,tak si pidgina prostě nezapamatuje. A tak nějak jsem nepřišel na způsob jak je ručně zadat.Respektive co vepsat do jednotlivých polí.Kde najít složky s pidginem a AVG.A taky jakou příponu mají spustitlné soubory.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

cože jsi to nainstaloval? a jak?
AVG ti je nanic, pro Linux je jenom hrstka virů a jako běžnému uživateli ti žádné nebezpečí nehrozí...
Batyskaf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Batyskaf »

bubanek píše:cože jsi to nainstaloval? a jak?
AVG ti je nanic, pro Linux je jenom hrstka virů a jako běžnému uživateli ti žádné nebezpečí nehrozí...
:-D :mrgreen: :-D :mrgreen: :-D :mrgreen: :-D :mrgreen: :-D :mrgreen: AVG 7.5 pro linux(verze pro debian,ubuntu). No tak ja ho zase odstraním.Nic méně to co jsem psal o příspěvek výše,bych chtěl každopádně vysvětlit. THX
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

No pridáš to tam jednoducho do poľa s názvom príkaz zadaj len pidgin a ono to spustí pidgin...
S programami pre wine je to horšie lebo treba spraviť takéto čosi, treba si pozrieť aký príkaz používa originálna spúšťačka v menu napr na Fallouta 3 mám env WINEPREFIX="/home/shinji/.wine" wine "E:\Program Files\Bethesda Softworks\Fallout 3\FalloutLauncher.exe" a to treba zadať do poľa príkaz.... a príkaz originálnej spúšťačky zistíš tak že si nájdeš v menu ten program ktorý chceč spustiť a dáš si ho pridať na plochu a naploche si pozrieš jeho vlastnosti a skopírujše to v poli príkaz, rovnako tiež môžeš zosťovať príkazy iných programov...
Ale skutočne antivir nepotrebuješ...
Obrázek
Batyskaf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Batyskaf »

Tak jsem tady po čase zase.Nainstaloval jsem si wine.Nainstalovali QIP 8070.Qip se inicializuje až po přihlašovací okno.Přihlašovací okno ale vždy jen problikné a zmizi.QIP se nespustí.Co s tím?
EDIT po deseti minutách: Ještě jsem vyzkoušel ČTYŘLÍSTEK (pro děti :-D ) a udělá to totéž.Jakmile se program spustí,tak během dvou vteřin spadne.
Na druhou stranu Fast Stone Image Wiever jede v poho
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

QiP by mal ísť keď si nainštaluješ do Wine winbind - teda píšu to tu v appdb databáze wine: http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=13028 aj keď neviem načo ti je QiP keď máš Pidgin alebo Kopete ako lepšiu alternatívu pretože je to natívny program...
A ktomu programu ČTYŘLÍSTEK, zrejme to bude niečo podobné takže najlepšie ak spustíš ten program z terminálu a zistíš čo má za problém, to znamená skopírovať ten príkaz na spustenie čo je v jeho inkone do terminálu alebo sa pomocou príkazu cd dostať do zložky programu: zrejme to bude: cd "/home/menouzivatela/.wine/drive_c/Program Files/niečo" ak si to teda nenainštaloval inde... a potom wine niečo.exe
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“