Firefox 3 a Kubuntu (ale asi bude časem těch dotazů víc...)
- bubanek
- Středně pokročilý

Re: Firefox 3 a Kubuntu (ale asi bude časem těch dotazů víc...)
osobně nevím jak se Adept chová
doporučuji ti nainstalovat program Synaptic (sudo aptitude install synaptic)
a v tomto programu kompletně odebrat Firefox (budeš tam mít na výběr jestli odebrat nebo odebrat kompletně)
a samozřejmě smazat profil..
doporučuji ti nainstalovat program Synaptic (sudo aptitude install synaptic)
a v tomto programu kompletně odebrat Firefox (budeš tam mít na výběr jestli odebrat nebo odebrat kompletně)
a samozřejmě smazat profil..
- Batyskaf
- Začátečník

Výsledek je stejný
.Kdy že výjde Kubuntu 8.10? A je vůbec nějaký rozdíl mezi tou mojí osmičkou a tou novou 8.10? BTW: V masangerech mi nefunguje diakritika 
- bubanek
- Středně pokročilý

810 už vyšla
nových věcí je spousta
samozřejmostí je nové Gnome (bavíme-li se o Ubuntu), nová verze Xorg, samozřejmě nové jádro
mimochodem, proč používáš Kubuntu? Máš k tomu nějaký zvláštní důvod? Já být tebou tak jdu do obyčejného Ubuntu...
nových věcí je spousta
samozřejmostí je nové Gnome (bavíme-li se o Ubuntu), nová verze Xorg, samozřejmě nové jádro
mimochodem, proč používáš Kubuntu? Máš k tomu nějaký zvláštní důvod? Já být tebou tak jdu do obyčejného Ubuntu...
- Batyskaf
- Začátečník

No,sem tady dal jednou dotaz,že bych chtěl aby to bylo co nejpodobnější klasickým woknům a tak nějak mi bylo doporučené kubuntu.Jako pokud je lepší něco jiného,tak pls dej odkaz.Chtěl bych si tam hodit sidebar atd... prostě pracovní komp modelářebubanek píše:810 už vyšla
nových věcí je spousta
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
bubanek: Ubuntu 8.10 vyšla 30.10. ale o kubuntu 8.10 se na http://www.kubuntu.cz/ nezmiňují - našel jsem ho ale zde: http://www.kubuntu.org/getkubuntu/download takže stahuj odsud.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- bubanek
- Středně pokročilý

já byt tebou, tak jdu opravdu do obyčejného Ubuntu, asi je to zvykem, ale líbí se mi víc
ovládání je velmi jednoduché, pořád je to klikačka jako ve windows
a ten sidebar, myslíš něco takového?
http://developer.mugshot.org/wiki/Big_Board_Design
ovládání je velmi jednoduché, pořád je to klikačka jako ve windows
a ten sidebar, myslíš něco takového?
http://developer.mugshot.org/wiki/Big_Board_Design
- Batyskaf
- Začátečník

No už se mi instaluje Kubuntu 8.10,uvidíme co a jak
.Kdyžtak tam pak střelím ubuntu,kdyby náhodou...
JInak já měl na mysli visťácký sidebar s obrázky,hodinami atd.
BTW: jak se chová linux k čipsetům ATI?Nějak mi to nejde dostat totiž na komp s ATI čipsetem.Je tam na desce integrovaná i grafika ATI express 200 tuším.
JInak já měl na mysli visťácký sidebar s obrázky,hodinami atd.
BTW: jak se chová linux k čipsetům ATI?Nějak mi to nejde dostat totiž na komp s ATI čipsetem.Je tam na desce integrovaná i grafika ATI express 200 tuším.
- bubanek
- Středně pokročilý

ati moc dobrou podporu v linuxu nemá, ale mělo by to jít
jako sidebar můžeš používat viz výše
a na diagnostiku systému prográmek gkrellm
jako sidebar můžeš používat viz výše
a na diagnostiku systému prográmek gkrellm
- Batyskaf
- Začátečník

Takže nakonec UBUNTU 8.10
1) Snažím se do audaciouse dostat skin MMD3 ale nemůžu zapisovat do jeho složky se skiny.Že pry nemám oprávnění...
2) Při přihlašování musím pokažde zadat jak své jméno tak heslo, de s tym cosik zrobyt?
3) Potřeboval bych,aby se pidgin spouštěl už při startu kompu.U Kubunto se tak dělo automaticky,ale tady mi to nějak nejde.Co s tím?
4) Kontrola pravopisu pořád blbne.Něco je podtrženo,něco ne.Je to tak 50/50.
5) A odkud vzít widgety?
1) Snažím se do audaciouse dostat skin MMD3 ale nemůžu zapisovat do jeho složky se skiny.Že pry nemám oprávnění...
2) Při přihlašování musím pokažde zadat jak své jméno tak heslo, de s tym cosik zrobyt?
3) Potřeboval bych,aby se pidgin spouštěl už při startu kompu.U Kubunto se tak dělo automaticky,ale tady mi to nějak nejde.Co s tím?
4) Kontrola pravopisu pořád blbne.Něco je podtrženo,něco ne.Je to tak 50/50.
5) A odkud vzít widgety?
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1) Kopírovať môžeš do toho napr. spustením nautilusa pod rootom (Stlačíš Alt+F2 a napíšeš tam gksu nautilus)
2)Samozrejme Systém > Správa > Prihlasovacie okno (Alebo Alt+F2 a tam gksu /usr/sbin/gdmsetup) tam v karte bezpečnosť zaškrtni Povoliť automatické prihlásenie a vyber profil do ktorého sa má prihlásiť.
3)Systém > Predvoľby > Sedenia alebo relácie (Tiež Alt+F2 a tam gnome-session-properties) a tam si v prvej karty môžeš ručne pridať požadované programy alebo v druhej zapnúť automatické zapamätanie spustených aplikácií.
4) Máš balíky aspell-cs a myspell-cs-cz nainštalované? Ak nie tak ich môžeš nainštalovať napr cez Synaptic čo je v Systém > Správa alebo Alt+F2 a gksu synaptic.
5) Podĺa toho do akého systému môžeš si vybrať gdesklets http://www.gdesklets.de/ alebo screenlets http://www.screenlets.org/index.php/Home obidva sa dajú nainštalovať cez ten spomínaný Synaptic + samotné widgety už sú priamo v balíkoch a ďalšie na tých dvoch stránkach čo som sem napísal, mne sa mimochodom viac páči Screenlets používam z toho predpoveď počasia.
2)Samozrejme Systém > Správa > Prihlasovacie okno (Alebo Alt+F2 a tam gksu /usr/sbin/gdmsetup) tam v karte bezpečnosť zaškrtni Povoliť automatické prihlásenie a vyber profil do ktorého sa má prihlásiť.
3)Systém > Predvoľby > Sedenia alebo relácie (Tiež Alt+F2 a tam gnome-session-properties) a tam si v prvej karty môžeš ručne pridať požadované programy alebo v druhej zapnúť automatické zapamätanie spustených aplikácií.
4) Máš balíky aspell-cs a myspell-cs-cz nainštalované? Ak nie tak ich môžeš nainštalovať napr cez Synaptic čo je v Systém > Správa alebo Alt+F2 a gksu synaptic.
5) Podĺa toho do akého systému môžeš si vybrať gdesklets http://www.gdesklets.de/ alebo screenlets http://www.screenlets.org/index.php/Home obidva sa dajú nainštalovať cez ten spomínaný Synaptic + samotné widgety už sú priamo v balíkoch a ďalšie na tých dvoch stránkach čo som sem napísal, mne sa mimochodom viac páči Screenlets používam z toho predpoveď počasia.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Batyskaf
- Začátečník

THX za vyčerpávající odpověď.Teď bych ještě potřeboval poradit se Screenlets. Když se pokouším o nastavení zip kodu do počasí (74258),tak mi napíše,že se nemůže připojit k netu.Připojení je samozřejmě funkční 
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Keď si tam dám to tvoje číslo (74258) tak mi to tiež nejde, takže si zle našiel, hľadaj na http://www.weather.com mne funguje moje (LOXX0026) bez problémov.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Batyskaf
- Začátečník

Já jsem asi fakt trotl
Pls ZIP CODE Příbora, v horším případě Ostravy.
Jako celou dobu nad tímhle fárám a nic.
A kterým screenletem se dají udělat náhledy fotek? Našel jsem jenom FRAME a PICFRAME,ale v těch se mi podařilo jen nastavit jeden obrázek,ale né celou skožku s fotkami či obrázky.
Pls ZIP CODE Příbora, v horším případě Ostravy.
Jako celou dobu nad tímhle fárám a nic.
A kterým screenletem se dají udělat náhledy fotek? Našel jsem jenom FRAME a PICFRAME,ale v těch se mi podařilo jen nastavit jeden obrázek,ale né celou skožku s fotkami či obrázky.
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
EZXX0009 pre Ostravu.
K tým obrázokom neviem, neskúšal som pozri na ofic. stránke screenlets.

- Batyskaf
- Začátečník

Obrázky jsem už vyřešil.By mě zajímalo jak jsi to našel.Josko píše:EZXX0009 pre Ostravu.
Jiank další problém
- bubanek
- Středně pokročilý

cože jsi to nainstaloval? a jak?
AVG ti je nanic, pro Linux je jenom hrstka virů a jako běžnému uživateli ti žádné nebezpečí nehrozí...
AVG ti je nanic, pro Linux je jenom hrstka virů a jako běžnému uživateli ti žádné nebezpečí nehrozí...
- Batyskaf
- Začátečník

bubanek píše:cože jsi to nainstaloval? a jak?
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No pridáš to tam jednoducho do poľa s názvom príkaz zadaj len pidgin a ono to spustí pidgin...
S programami pre wine je to horšie lebo treba spraviť takéto čosi, treba si pozrieť aký príkaz používa originálna spúšťačka v menu napr na Fallouta 3 mám env WINEPREFIX="/home/shinji/.wine" wine "E:\Program Files\Bethesda Softworks\Fallout 3\FalloutLauncher.exe" a to treba zadať do poľa príkaz.... a príkaz originálnej spúšťačky zistíš tak že si nájdeš v menu ten program ktorý chceč spustiť a dáš si ho pridať na plochu a naploche si pozrieš jeho vlastnosti a skopírujše to v poli príkaz, rovnako tiež môžeš zosťovať príkazy iných programov...
Ale skutočne antivir nepotrebuješ...
S programami pre wine je to horšie lebo treba spraviť takéto čosi, treba si pozrieť aký príkaz používa originálna spúšťačka v menu napr na Fallouta 3 mám env WINEPREFIX="/home/shinji/.wine" wine "E:\Program Files\Bethesda Softworks\Fallout 3\FalloutLauncher.exe" a to treba zadať do poľa príkaz.... a príkaz originálnej spúšťačky zistíš tak že si nájdeš v menu ten program ktorý chceč spustiť a dáš si ho pridať na plochu a naploche si pozrieš jeho vlastnosti a skopírujše to v poli príkaz, rovnako tiež môžeš zosťovať príkazy iných programov...
Ale skutočne antivir nepotrebuješ...

- Batyskaf
- Začátečník

Tak jsem tady po čase zase.Nainstaloval jsem si wine.Nainstalovali QIP 8070.Qip se inicializuje až po přihlašovací okno.Přihlašovací okno ale vždy jen problikné a zmizi.QIP se nespustí.Co s tím?
EDIT po deseti minutách: Ještě jsem vyzkoušel ČTYŘLÍSTEK (pro děti
) a udělá to totéž.Jakmile se program spustí,tak během dvou vteřin spadne.
Na druhou stranu Fast Stone Image Wiever jede v poho
EDIT po deseti minutách: Ještě jsem vyzkoušel ČTYŘLÍSTEK (pro děti
Na druhou stranu Fast Stone Image Wiever jede v poho
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
QiP by mal ísť keď si nainštaluješ do Wine winbind - teda píšu to tu v appdb databáze wine: http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=13028 aj keď neviem načo ti je QiP keď máš Pidgin alebo Kopete ako lepšiu alternatívu pretože je to natívny program...
A ktomu programu ČTYŘLÍSTEK, zrejme to bude niečo podobné takže najlepšie ak spustíš ten program z terminálu a zistíš čo má za problém, to znamená skopírovať ten príkaz na spustenie čo je v jeho inkone do terminálu alebo sa pomocou príkazu cd dostať do zložky programu: zrejme to bude: cd "/home/menouzivatela/.wine/drive_c/Program Files/niečo" ak si to teda nenainštaloval inde... a potom wine niečo.exe
A ktomu programu ČTYŘLÍSTEK, zrejme to bude niečo podobné takže najlepšie ak spustíš ten program z terminálu a zistíš čo má za problém, to znamená skopírovať ten príkaz na spustenie čo je v jeho inkone do terminálu alebo sa pomocou príkazu cd dostať do zložky programu: zrejme to bude: cd "/home/menouzivatela/.wine/drive_c/Program Files/niečo" ak si to teda nenainštaloval inde... a potom wine niečo.exe