Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC
Moderátor: Loki5567
- shadow
- Středně pokročilý

Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS
jj, je to i zájmem Microsoftu, co nejvíce zeslabit hranici mezi offline a online. Jediná cesta, jak na webovém trhu opravdu konkurovat Googlu a do tohoto trhu opravdu výrazně proniknout (už jen kvůli příjmům z reklamy, když yahoo pořád odolává), ale obecně je to i cesta, kterou se bude vývoj OS pro širokou veřejnost prostě ubírat..forever online...
arxeiss: Pokud jde o cenu Windows, tak ta je podle mně díky monopolnímu postavení MS více méně čistě na jeho úvaze a není ovlivňována tradičními cenotvornými vlivy konkurenčního trhu.
arxeiss: Pokud jde o cenu Windows, tak ta je podle mně díky monopolnímu postavení MS více méně čistě na jeho úvaze a není ovlivňována tradičními cenotvornými vlivy konkurenčního trhu.
show must go on..
- ChrastyII
- Začátečník

Taky s tím krokem ku internetu souhlasím. Microsoftí služby a technologie jsem si prostě zamiloval. Používám hotmail na e-mail, MSN, FolderShare na P2P sdílení souborů (i když ten okamžitě nahradím právě webovým Meshem, jakmile bude hotový)
I ty Live aplikace jsou skvělé - nejnovější beta verze Live Mailu s kalendářem je prostě fantastická - jednoduchý design, všechny dostupné funkce využiju a nic víc už nepotřebuju (Outlook je pro mě zbytečnost)
Jen tak dál MS! Ať ve W7 nic není, všechno si rád stáhnu
I ty Live aplikace jsou skvělé - nejnovější beta verze Live Mailu s kalendářem je prostě fantastická - jednoduchý design, všechny dostupné funkce využiju a nic víc už nepotřebuju (Outlook je pro mě zbytečnost)
Jen tak dál MS! Ať ve W7 nic není, všechno si rád stáhnu
- zombux
- Odborník PCT

jo mě nasral jen Live Writer - byl by to naprosto perfektní WYSIWYG editor, jenže takhle jak je provázanej s blogy, tak se nedá použít na offline HTML, což je obrovská škoda - a nejspíš záměr aby to nekonkurovalo placeným Expression Web nebo Sharepoint Designer.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Shit
- Odborník PCT

- shadow
- Středně pokročilý

Tak zatím to vypadá, že W7 budou spíše o user interface změnách, než o nějakých low-level systémových změnách, a proto lze podle všeho nakonec i čekat vydání systému dříve, než jak jsem (neadekvátně) výše usuzoval. Asi je to tím, že Visty nebyly dobře přijmuty, řada userů, i firem vyčkává na Win XP, a MS asi už značku Vist tak nějak odepsal jako pošramocenou (jak někdo někde trefně poznamenal), a tudíž chce na trhu prorazit s novým více "user-friendly" systémem, takovými "Visty Plus" s lepší pověstí "vylepšených Vist", což bude podle všeho nové Vista 7. Ale ještě uvidíme....
doporučuji tento updatovaný FAQ:
http://www.winsupersite.com/faq/windows_7.asp
doporučuji tento updatovaný FAQ:
http://www.winsupersite.com/faq/windows_7.asp
show must go on..
- Bucho95
- Začátečník

Tak jsem zkusil winbeta windows 7 6801 co koluje na internetu, ale je to mnohem starší verze než ta co byla teď prezentována, hlavně chybí přepracovaný taskbar (vlastně je to jediná hlavní novinky ve w7 zatím). Videa z prezentace vypadají ale zatraceně dobře : http://www.youtube.com/watch?v=ipg6ltIZRw0 (konečně zmizí ten bordel co mám vždycky po pár hodinách)
Jinak mě víc user věci než technické vůbec nevadí. Jediné v co doufám, je podpora pro vícejádrové CPU. WinFS je prostě sen (možná i trochu zbytečný).
Jinak mě víc user věci než technické vůbec nevadí. Jediné v co doufám, je podpora pro vícejádrové CPU. WinFS je prostě sen (možná i trochu zbytečný).
- Enigma
- Začátečník

Již máme první preview Windows 7.
Preview Windows 7: Horká novinka na první dotek: http://www.zive.cz/Clanky/Preview-Windo ... fault.aspx
Preview Windows 7: Horká novinka na první dotek: http://www.zive.cz/Clanky/Preview-Windo ... fault.aspx
- zombux
- Odborník PCT

build 6801 mě příjemně překvapil - ve srovnání s Vistou to je znatelně svižnější, konečně jsou taky řešený rozumně widgety (Sidebar ve Vistě stojí za hnědý mazlavý).
ignorelist: kremrole a dezoláti
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
radsej by mali pripravovat poriadny service pack 2 pre Visty a nie zacina s Windows 7 , aj tak 7 cku nepisu nanovo ... alebo ze by to bolo uz zalozene na MinWin?
- NobodyLovesMe
- Začátečník

A to se dá někde legálně stáhnout?Dáš odkaz?zombux píše:build 6801 mě příjemně překvapil - ve srovnání s Vistou to je znatelně svižnější, konečně jsou taky řešený rozumně widgety (Sidebar ve Vistě stojí za hnědý mazlavý).
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
O jedne strance vim, ale nevim, jak moc je to legalni... (pre)beta verze win 95-98 a XP byli volne ke stazeni (i na strankach Microsoftu).
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Budou už obsahovat nový souborový systém založený na databázi a slibovaný pro Visty, nebo se nikdy nedočkáme?
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Těžko říct jestli nikdy ale ve W7 se určitě nedočkáme, protože ač by se WinFS dal označit za "hotový" (není, nerejpat
) nejsou vyřešené jeho výkonové dopady. Potřeboval by buď nějaký malý specializovaný storage procesor na desce nebo čtyři jádra z CPU... a protože "akcelerátor filesystému" pro WinFS neexistuje, natožpak byl běžně rozšířený např. integrovaný na deskách, jakou pověst by asi WinFS získal, kdyby byl vypuštěn "jen tak"?
Proto se není co divit že MS tohle nevydá dokud tahle věc nebude "nějak" vyřešená.
V nějaké alphaverzi Longhornu se myslím ještě vyskytovala alphaverze WinFS, ale minimálně od první bety už byla ze systému fuč
V nějaké alphaverzi Longhornu se myslím ještě vyskytovala alphaverze WinFS, ale minimálně od první bety už byla ze systému fuč
- Shit
- Odborník PCT

Pokud se dobře pamatuji, tak až do konce roku 2004 bylo součástí alpha verzí Longhornu i WinFS. Bohužel WinFS trpěl velkými nároky na HW a proto byl z Longhornů odstraněn a "Visty" se začaly psát defakto znovu na přelomu let 2004/2005 (neboli součástí "bet" nebyl už WinFS) .NoTHX píše:V nějaké alphaverzi Longhornu se myslím ještě vyskytovala alphaverze WinFS, ale minimálně od první bety už byla ze systému fuč
Nicméně:
http://www.extrawindows.cz/potvrzeno-mi ... -windows-7.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
WoiTa: kez by tam nebyl
nevidim ve WinFS zadny prinos
nevidim ve WinFS zadny prinos
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
tak pokud by vypadal tak jak měl vypadat, tak mi představa prohledání obsahu pevného disku, i např. s kritérii "ve kterém pdf se vyskytuje určité slovo", to celé řádově během vteřin, mi přijde jako velmi přínosná, byla by to revoluce ve FS...
ale nemá cenu vést diskuzi coby kdyby, když WinFS "už (zatím ještě znovu) není" a ve Win7 nebude zcela 100%, takže bych tohle téma už nechal být
ale nemá cenu vést diskuzi coby kdyby, když WinFS "už (zatím ještě znovu) není" a ve Win7 nebude zcela 100%, takže bych tohle téma už nechal být
- Enigma
- Začátečník

- Shit
- Odborník PCT

U toho WinFS může být pro někoho "problém" v tom, že lze dohledat zdroj původního souboru...
- Shit
- Odborník PCT

- TherorCZ
- Nováček

-
Tak jsem na jiném foru projížděl podobnou debatu na téma WIN7.Jednalo se o build 6801.A reakce?
Rychlejší odezva systému oproti Vistě.Použité ovladače na grafiku by WHQL pro Vistu.
Cituji:
Po instalaci mi nešla:
- zvukovka - vyřešil to windows update
- tiskárna - vyřešil windows update
Pokud by to takhle pokračovalo dál a něco opravdu nezmršej,tak by to mohl bejt dobrej systém.
Rychlejší odezva systému oproti Vistě.Použité ovladače na grafiku by WHQL pro Vistu.
Cituji:
Po instalaci mi nešla:
- zvukovka - vyřešil to windows update
- tiskárna - vyřešil windows update
Pokud by to takhle pokračovalo dál a něco opravdu nezmršej,tak by to mohl bejt dobrej systém.
CPU Athlon64 3000+@1,8Ghz,MSI K8N Neo4 Platinum,MSI GF 6800,Seagate Baracuda IV 80+120Gb IDE+200Gb SATA,Enermax Liberty ELT500AWT