Rozšíření ram

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
glejza
Začátečník
Začátečník

Rozšíření ram

Příspěvek od glejza »

Chlapci mám dotaz.V pc mám 2GB ram a to sice 4x512Mb,což není ideální.Jak nejlépe Ram rozšířit,vím že musím min 1 modul obětovat.Je lepší 1 modul 2GB nebo 2 moduly 2x1GB.Dík za rady.
Scatman
Začátečník
Začátečník

Re: Rozšíření ram

Příspěvek od Scatman »

Napiš co je to za desku, jaké máš CPU a případně co je to za ramky...
Asus P5E (Intel x38); C2D 8400 - 3.0GHz@3.6GHz - 1.25V bios; SCYTHE Andy Samurai Master (400RPM idle, 800RPM burn), A-Data EE 800+@1066 (2.1V, 5-5-5-18); Sapphire HD3870; Samsung 320GB (AHCI mode), DVD SH-S203B (Sata); CoolerMater Elite-331; Fortron 450W
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

2x1GB bude lepší, nepřijdeš o dual channel mód, i když to bude trošku jiný mód (asymetrický) než kdyby si tam měl 4x1GB, ale propad v rychlosti je minimální.
glejza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glejza »

Takže zákl.deska - Gigabyte GA-M55S-S3 - nForce 550,CPU AMD64 3800+X2,A-DATA DDR 2 800Mhz,GPU HD3850,PSU Fortron 400w.Jde o to,že tento počítač si chci jednou ponechat a synovi koupit nový,takže uvažuji o malým upgrade.Když už jsme v tom,vyplatí se to vůbec.Dík za názory.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Zostavy to nie je práve najhoršia, ak synátor to bude mať na hry tak sa dokúpi novšia grafika a hotovo.

No keď teraz máš 2GB tak prečo upgradovať (vymeniť moduly za) 2x1GB ? Ak ti to funguje tak buď si nechaj tie 4x 512MB = 2GB alebo ich predaj a rovno si kúp 1x 2GB s tím že časom dokúpiš ďalší, inak výmena nemá zmysel.
glejza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glejza »

sTano, mám docela strach,že pokud vyměním GK,tak ten procík bude jaksi nestíhat,totéž platí o zdroji a následně i o ram (přechod na Visty).Pokud budu chtít přetaktovat CPU,tak Pc se stává nestabilní.Původně jsem měl zdroj EC550w s kterým šlo nataktovat CPU na 2600Mhz@5000+.Zdroj jsem vyreklamoval,protože už byl za svím zenitem,a dali mi tam tento Fortron 400w s kterým bohužel i při malém přetaktu padá Pc.Takže co teď.Dík za rady.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“