Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Alert03
Červená karta
Červená karta

Komplet chlazeni (vodnik)

Příspěvek od Alert03 »

Zdravim , celkem dost mi vadi hluk me sestavy tak jsem se rozhodl konecne poridit vodni chlazeni. Budu ho ale stavet poprve tak bych chtel poprosit o radu s vyberem komponent a vseho co je k tomu potreba vcetne nove case. Rozpocet je kolem 10 000kc Jak jsem psal chladit budu sestavu viz podpis jedine co bude jine je CPU ten nahradi Q9450... Diky za tipy
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Komplet chlazeni (vodnik)

Příspěvek od wydlosh »

CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet

Příspěvek od Vivec »

sloučeno

cpu: fuzion V2/ Swiftech apogee GTZ/ EK Supreme, vem kterej se ti líbí nejvíc
NB/SB: komplet od EK
GPU: fullcover danger den/ EK, nebo fuzion GFX V2 a unisink
na mosfety pasivy enzotech nebo thermalright
čerpadlo laing D5 (swiftech MCP655) nebo laind DDC ultra s xspc topem
radiátory alespoň dva swiftech MCR320QP (nebo black ice, alphacool, magicool, je to skoro fuk)
expa EK nebo cape coolplex, co největší (25cm)
hadice silikon (11/14-15-16) a pružinky
fitinky EK/DD/D-Tek/ cokoliv se závitem G1/4" a pro hadice 1/2"
kolik to je jsem nepočítal
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Diky za tip :) Jinak kde se da tohle zbozi nejlepe objednat?
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Kde se dá koupit ten unisink k GFX V2 na 8800 GTX? Na alphacoolu jsem ho nenašel.
Obrázek
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

H.o.m.i.e. píše:Kde se dá koupit ten unisink k GFX V2 na 8800 GTX? Na alphacoolu jsem ho nenašel.
zkus ted ;-)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

koukám že jsou nově pružinky všech možnejch barev a průměrů, xspc top s expou a další super věci :bigups: jen tak dál!
prochybike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prochybike »

Zdravim, chtel bych si poridit nejaky rozumny chlazeni primarne zatim jen na CPU: Phenom 9850BE@2,9GHz (se vzduchem CM Hyper 212 a vetrakem na max. coz uz je hukot mam teploty 43/57C) s tim, ze do budoucna bych ho chtel rozsirit o chipset a GPU. Bednu mam CM 690 Dominator tak se to tam snad vleze :) Co sem si tak procet FAQ atd. tak sem si predbezne vybral na http://www.alphacool.cz :

CPU : Alphacool NexXxos XP Nickle Plated Pure + Alphacool NexXxos XP Silver - Uchycení pro S754/939/AM2
Pumpa : Laing DDC-1T Pump - 12 V
Radiator : Alphacool NexXxoS Xtreme II rev2 (ten se mi vejde i krasne do skrine) a nebo radsi vzit Alphacool NexXxoS Pro III ?
Expanzka : cape colpex pro 25 a nebo co rikate na tuhle do 5,25 pozice http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_5- ... rg1=010606 ?

A chtel bych se zeptat jestli je to aspon trosku slusnej zaklad do budoucna a nebo popridace co zmenit? Jen si nevim moc rady s vyberem fitinek a hadic tak kdyby mi nekdo poradil jaky presne vzit budu mooc vdecnej! Jo a jeste jedna vec - jakou funkci vlastne ma TOP u cerpadel? Nejak mi porad jeho vyznam unika :) Diky moc !!
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

cpu je ok, hlavne do budoucna kompatibilni. nebo muzes vzit thermalright xwb-1 nebo EK supreme.

pumpa ok, jen bych mozna vzal rovnou i XSPC TOP

pokud se ti xtreme II vejde akorat do bedny tak neni co resit. co tam budes mit za fany ? pokud nejaky co alespon trochu foukaj, tak je to ok...

expanzky do 5.25" pozice maji jednu nevyhodu a jednu vyhodou. nevyhoda je, ze se hure dolevaji - musis ji vysunout kousek ven z case a tam dolit. ale to se dela jednou za mesic nebo vetsinou i mnohem mene casto, takze bych rekl ze je to celkem dost mala nevyhoda. vyhoda je ta, ze to fakt pekne vypada :) taky tim odpada problem "kam s ni" (myslim s tou klasickou expou jako cape coolplex)...

TOP zvysuje vykon cerpadla a ztisuje ho. rozhodne je to doporucehihodne :)

hadice idealne neco jako tygon 11-8mm jsou hezky ohebne a kdyz se o to clovek trochu stara tak vydrzi. 11-8mm proto, ze na to jsou jeste sroubovaci fitinky - ktere drzi kazdopadne lepe, nez nasuvne...

a btw, vsechno se tu uz resilo asi tak 50x, ale tak nic no ;-)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
martinnovak8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinnovak8 »

Ahoj, mám takovech 8000,- a chtěl bych vodníka pro CPU, GPU, preferuju české obchody, jde mi spíše o výkon,chtěl bych něco menšího mám miditower, cpu je Intel® Core2 Quad Processor Q9400,gpu je ASUS EAH4850
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

1x Alphacool AlphaCola 1L - Clear Blue
1x Alphacool NexXxoS Xtreme II rev2
1x Aqua AquagrATIx - ATI HD 4850
3x Hadice 11/8mm průhledná - 1m
1x Laing DDC-1T Pump - 12 V
1x Swiftech MCRES-Micro Reservoir
8x Šroub 1/4 pro 11/8mm
1x Thermalright XWB-1
1x XSPC Laing DDC Plexi TOP
Cena bez DPH: 6 781,00 Kč
Cena s DPH 8 070,00 Kč

nebo FAQ :roll:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Alhacoolu vyradit. Lepsi je podle mne AC fluid + destilka.
ExtremeII Neni spatnej ale diky tloustce potrebuje vysoke otacky ventilatoru aby ho vubec profoukly. Tak bych sel do nejake tenci 360.
Hadice jsou sice PVC (casem ztvrdnou) ale casem treba koupis lepsi.
Cerpadlo s topem OK.
Expu bych volil vetsi ale tohle micro je dost oblibeny takze asi spatny nebude.
CPU blok OK
VGA blok od tohohle vyrobce jsem jeste zevnitr nevidel takze nevim jaky bude. Podle fotky ale o dost prodlouzi kartu a muze vadit diskum.
A mozna to bude chti neco i pro desku.
Kazdopadne si to pak nezkaz ventilatorama. Takze aspon Nexusy a nejak je zregulovat.
(A samozrejme utisit zbytek PC (zdroj, disky,...))
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

než řešit expu tak rovnou vezmi xspc top s expou
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

A pak resit kam s cerpadlem. Radeji mam expu samostatne.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Woyta píše:Alhacoolu vyradit. Lepsi je podle mne AC fluid + destilka.
ExtremeII Neni spatnej ale diky tloustce potrebuje vysoke otacky ventilatoru aby ho vubec profoukly. Tak bych sel do nejake tenci 360.
Hadice jsou sice PVC (casem ztvrdnou) ale casem treba koupis lepsi.
Cerpadlo s topem OK.
Expu bych volil vetsi ale tohle micro je dost oblibeny takze asi spatny nebude.
CPU blok OK
VGA blok od tohohle vyrobce jsem jeste zevnitr nevidel takze nevim jaky bude. Podle fotky ale o dost prodlouzi kartu a muze vadit diskum.
A mozna to bude chti neco i pro desku.
Kazdopadne si to pak nezkaz ventilatorama. Takze aspon Nexusy a nejak je zregulovat.
(A samozrejme utisit zbytek PC (zdroj, disky,...))
no kdyz pise ze ma malou bednu a chce vse dovnitr, tak nepredpokladam, ze by se mu ta vesla velka expa, 360kovej radiator nebo pumpa s XSPC expanzkou... ;-)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Predpokladam, ze rad bude venku. Cili na zadni stene nebo nahore.
ExtremeII s fany sezere taky spoustu mista. Vzdyt to je s ventilatorama krabice 270*120*70mm. Takze uznas sam, ze ti moc mista v case nezbyde.
A u Extreme II by musel mit stejne vetraky naplno takze by si moc s vodou nepomohl.
Chladil jsem pomoci Extreme II podobne topivou sestavu. Teplota vody 40st, X2 Toledo 55st, x1950 podobne. Pri plne zatezi to slo jeste vys. Na radu byly 2 nexusy na 1000rpm.
To na tom budes pomalu lepe se vzduchem.

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Woyta píše:Predpokladam, ze rad bude venku. Cili na zadni stene nebo nahore.
ExtremeII s fany sezere taky spoustu mista. Vzdyt to je s ventilatorama krabice 270*120*70mm. Takze uznas sam, ze ti moc mista v case nezbyde.
A u Extreme II by musel mit stejne vetraky naplno takze by si moc s vodou nepomohl.
Chladil jsem pomoci Extreme II podobne topivou sestavu. Teplota vody 40st, X2 Toledo 55st, x1950 podobne. Pri plne zatezi to slo jeste vys. Na radu byly 2 nexusy na 1000rpm.
To na tom budes pomalu lepe se vzduchem.
tak urcite se shodneme ze siroky 240mm radiator je stale mensi nez jakkoliv uzky 360mm radiator, ze jo ? :)
a s tema vetrakama...ja nevim jak to lidem povede, ale teda me se jeste nepovedlo mit s jakymkoliv tlustym radiatorem horsi teploty nez se stejne velkym tenkym radiatorem (stejne ventilatory, stejna rychlost)...a to jsem toho zkousel myslim relativne dost...takze proste to ze tlusty radiatory musi mit ventilatory na max jinak ze nejsou vykonny....povazuju za hloupost...
a s tema teplotama - to jsi mel teplotu okolo 30 stupnu nebo kolik ? ja teda nevim, ale teplotu vody nad 35 stupnu jsem krome shitek jako thermaltake big water nebo zalman reserator jeste nezazil. teda krome vodniku urcenych pro pasivni provoz...

ale to je jedno, nechme to byt...nema duvod se tady hadat, kazdy asi mame jine zkusenosti ;-)
martinnovak8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinnovak8 »

Tak sem se rozhodl že ještě s tim vodníkem počkám myslim si že na něj ještě nejsem připravenej a až si koupim ňákou pořádnou case.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Ahoj, potřebuji poradit s výbrem vodního chlazení na procesor. Chlazení by mělo zvládat mé Toledo do 50 st. v zátěži, ale při tomto výkonu bych požadoval alespoň menší snížení hluku. Cenově bych se chtěl vejít do 5.000Kč (+-100Kč). Chtěl bych většinu nacpat do skříně CM Elite 330, ale radiator tam už asi nenacpu, takže ten by šel nahoru na case. Předem díky za pomoc a ještě jednou zdůrazňuji, že chci chladit vodou pouze procesor, aby se mi tu někdy nevysmál, že chci chladit celý komp vodou do 5.000Kč. :)
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Odpovědět

Zpět na „Voda“