Divný rozdil teplot na core 2 duo

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Dr.Acula.r
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Divný rozdil teplot na core 2 duo

Příspěvek od Dr.Acula.r »

Jde o to že mi program cpuid ukazuje teplotu obou jader. Když jsem měl boxový chladič, teplota byla na obou stejná, pak sem si koupil vodní okruh a teplota byla sice o něco nižší ale pořád stejná. Nedávno jsem trošičku ten okruh vylepšil (další radiátor, věčí expanzka, blok zustal stejný) a teplota mile překvapila, klesla totiž zkoro na pokojovou teplotu (při mírne zátěži), akorát se mi nezdá ten teplotní rozdil který se udělal a ten je zkoro 7°C mezi jádry... jedno jádro má 16°C, druhé 23°C. Tak bych se chtel zeptat jestli to nevadí takový rozdíl... a jestli to taky někoho potkalo a jestli neni blbost že věčí expanzka a dva radiátory snížily tak razantně teplotu... :roll:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Divný rozdil teplot na core 2 duo

Příspěvek od Highlander »

z 99 % más blbe nasazenej blok. Obe teploty porovnavej při maximálním vytížení a ne v Idlu, kde se vytezuje kazde jadro podle libosti OS.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

No a podle hodnot ti taky trochu kecaj cidla.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

trochu OT, ale ty mas v pokoji <16 stupnu ? nebo do toho vodnika davas led ?
elektrik
Nováček
Nováček

Příspěvek od elektrik »

To s tím ledem se mi líbí :).
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

Highlander píše:z 99 % más blbe nasazenej blok. Obe teploty porovnavej při maximálním vytížení a ne v Idlu, kde se vytezuje kazde jadro podle libosti OS.
:shock:

nejde o vytížení, je to normálka... ty teploty se klidně můžou líšit i o 15C.. jde o tzv. "slope error", v burn-u se ty rozdíly znižují a asi u 70C už mají většinou ty teploty stejné...

samozřejmě ty čidla jsou trochu mimo, ty teploty asi nebudou menší než pokojová teplota :-D
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

palee: Jj, taky mě to znepokojovalo na E3110 = (E8400). V idle rozdíl 10° v zátěži kolem 3°. No ale o RMA jsem ani nezauvažoval. Vcore 1,2Vreal....4,05GHz.... :shock:
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

čím je teplota vyšší, tým budou rozdíly menší... je to problém senzorů, nebo spíše celkové detekce teplot o C2D, celé je to hrozně komplikovaný, sami u Intelu to nevědí přesně, každým týdnem se to nějak mění, jelikož tý senzory nebyli primárně dělaný na měření konkrétnych teplot...

btw, pro svůj procák si nastav v Realtemp TjMax. 95 , jelikož tam máš asi 100C, i v Coretempu... :wink:

ObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“