HD4850/4870 chlazení

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Re: HD4850/4870 chlazení

Příspěvek od Fofrer »

roman2 píše:kolko su bezpecne teploty? lebo teploty cez 100'C(s mierne stupajucou tendenciou) sa mi zdaju docela vysoke :)
[/i]
to uz se mi taky zda moc .. zvlaste na tom jadre tech 120st. .. myslim ze by to melo vydrzet az 110 st. ale pres 100st uz bych to urcite resil :wink:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

"Doporučené" maximum pro RV770 je 125°C.
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Podle mě když si člověk kupuje HD48X0 s tim origo stockem tak by měl vyměnit chlazení.
Ono Acelero je za par stovaku.
roman2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2 »

traxiiik píše:Podle mě když si člověk kupuje HD48X0 s tim origo stockem tak by měl vyměnit chlazení.
Ono Acelero je za par stovaku.
jj, presne to mam v plane tento tyzden. ten zvuk default chladenia je uplne priserny, nehovoriac a vykone.
pravdepodobne Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO (Accelero S1 nieje momentalne dostupny ani v alze ani ageme)

twin turbo by sa mal lahsie instalovat, ale nenasiel som o nom na fore privela informacii. ale recenzie ma docela dobre. len jedna otazka. dodava sa k nemu konektor na 12v a 7v.
Obrázek
tie 2 konektory vpravo urciju ci bude zapojeny na 12v alebo 7v spravne?(kym je zapojeny do grafiky tak sa da regulovat, ale po zapojeni do zdroja sa uz regulovat neda? jedine tym ci ide na 12v alebo 7v?)
dik
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

no podle toho co mas na obrazku tak na kazdem vystupnim konektoru bude 12 V ( žlutej drát 12V a černej je zem), pokud zapojíš vetrak na molex nemuzes ho ridit. A misto Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO si kup 2x120mm větráky který ti poslouží líp, mají větší výkon,dají se zapojit do desky a tim muzes regulovat kazdej zvlšť nebo molex... a to vše tě vyjde na stejný prachy

Edit: tady mas diskuzi k twin turbu http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PC ... tml?&all=1
Q9400 na 3,5 GHz,deska ASUS Maximus Formula 2, DDR2 Patriot Viper 4GB 1066Mhz, HD 4870 s accelerem + 2*120fans, Case Armor MX + 4 vetraky
roman2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2 »

drhori píše:no podle toho co mas na obrazku tak na kazdem vystupnim konektoru bude 12 V ( žlutej drát 12V a černej je zem), pokud zapojíš vetrak na molex nemuzes ho ridit. A misto Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO si kup 2x120mm větráky který ti poslouží líp, mají větší výkon,dají se zapojit do desky a tim muzes regulovat kazdej zvlšť nebo molex... a to vše tě vyjde na stejný prachy

Edit: tady mas diskuzi k twin turbu http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PC ... tml?&all=1
nemyslel som turbo modul, ale cely chladic -> Arctic Accelero Twin Turbo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55612
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

drhori píše:no podle toho co mas na obrazku tak na kazdem vystupnim konektoru bude 12 V ( žlutej drát 12V a černej je zem), pokud zapojíš vetrak na molex nemuzes ho ridit. A misto Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO si kup 2x120mm větráky který ti poslouží líp, mají větší výkon,dají se zapojit do desky a tim muzes regulovat kazdej zvlšť nebo molex... a to vše tě vyjde na stejný prachy

Omyl.. ta redukce je skutečně pro 12V a 7V, podívej se znova kam vedou ty kabliky... zem jsou ty 2 piny uprostřed molex konektoru. Taky by mě zajímalo na co mu budou ty 2 ventilátory co mu doporučuješ bez chladiče :?

2 roman2: Pokud zapojíš ventilátor na chladiči přes tu redukci, nebudeš moct otáčky nijak regulovat. Jinak pokud se podíváš na ten obrázek, tak 12V je ten spodní "kablik" a pro 7V je ten horní.

Pár tipů ohledně regulace ventilátorů na AC Twin Turbo najdeš v tomto threadu accelero twin turbo netočí se větráčky

//Edit - přidána citace a odkaz na zdejší diskuzi
roman2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2 »

Krteq, dik za potvrdenie. zaujimalo ma to lebo v jednej recenzii som nasiel porovnanie teplot podla zapojenia fanu.

Obrázek

este jedna otazka. je lepsie odmastit cipy(memery&voltage reg.) gumov(na gumovanie), alebo nejakou chemickou latkou?(technicky lieh napr)
lebo som cital ze tie pasivne chladice docela odpadavaju ak sa to poriadne neodmasti.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Všechny elektronický součástky by se správně měli čistit/odmašťovat isopropylalkoholem, ale dá se použít jakékoliv organické rozpouštědlo. Já mám dobré zkušenosti s technickým lihem (plechovka stojí v drogerce cca. 50,-). Pro přichycení pasivků použij teplovodivou pásku, kde ji koupit se řešilo o několi stránek zpět v tomto threadu.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

tak sem zase laboroval s chladicem PWM a uz sem fakt vytocenej :evil: Upravil jsem si starsi chladic NB - tak ze jde i nad dalsi soucastky, je to poradnej kus hliniku a teploty padly o par prasivejch stupnu .. ale 120 st. ve Furmarku neni problem ... zacinam mit pocit ze to ta teplovodiva Akasa nedava :( Akorat nemam zatim zadnej napad, jak to uchytit bez pasky... Davat tam teplovodivy lepidlo je asi kravina.. to uz pak neoddelam. :twisted:
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Fofrer píše:tak sem zase laboroval s chladicem PWM a uz sem fakt vytocenej :evil: Upravil jsem si starsi chladic NB - tak ze jde i nad dalsi soucastky, je to poradnej kus hliniku a teploty padly o par prasivejch stupnu .. ale 120 st. ve Furmarku neni problem ... zacinam mit pocit ze to ta teplovodiva Akasa nedava :( Akorat nemam zatim zadnej napad, jak to uchytit bez pasky... Davat tam teplovodivy lepidlo je asi kravina.. to uz pak neoddelam. :twisted:
Máš tam volný ty díry od stock chladice ?
Pokud ano tak jich využij, pásky nebo přišroubovat a dej tam normální pastu.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

traxiiik píše: Máš tam volný ty díry od stock chladice ?
Pokud ano tak jich využij, pásky nebo přišroubovat a dej tam normální pastu.
jojo diry samozrejme mam, akorat mam cast chladice pro dolni 3 PWM a cast pro horni 2 ... takze to neprisroubuju :angry2: napada me nejakej drat jako pruzina, ale to asi nebude zadna prdel.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

čau, bude na tuhle HD4850 pasovat accelearo? Je totiž kratší a má kopletně překopaný PCB...
Obrázek
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Záleží jen na roztečích děr kolem jádra. Pokud jsou stejné jako u ref. modelů (jako že asi budou), tak to nebude problém.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ta karta ma standardni roztec takze ano, pasovat ta accelero bude
roman2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2 »

tak som konecne uspesne nainstaloval Arctic Cooling Accelero Twin Turbo

teploty na default chladici:
GPU Temp.(DISPIO) : 106'C
GPU Temp.(MEMIO) : 114'C
GPU Temp.(SHADERCORE) : 109'C

teploty s AC Accelero Twin Turbo po takej istej dobe, zatazene tym istym testom(furtest):
GPU Temp.(DISPIO) : 52'C
GPU Temp.(MEMIO) : 61'C
GPU Temp.(SHADERCORE) : 54'C
(zapojenie fanu do 12V - redukcia je iba na 12V, vetva na 7V tam vobec nieje)

teploty s AC accelero twin turbo, fan zapojeny do grafickej karty, automaticky regulovane otacky:
GPU Temp.(DISPIO) : 82'C
GPU Temp.(MEMIO) : 88'C
GPU Temp.(SHADERCORE) : 82'C
otacky si reguluje 28%-31%, ventilator nieje prakticky vobec pocut(zanika v zvuku freezer pro7 na CPU a seasonic zdroja)

im impressed.
s instalaciou bol maly problem, musel som trochu obrusit jeden pasivny chladic aby neprekazal heatpipe z main chladicu. po odmasteni technickym liehom pasivne chladice drzia ako pribite, musel som vynalozit celkom velku namahu aby som ten jeden odlepil(lepene tou default 3M paskou).

mam ale jednu otazku. v jednej recenzii chladica bola odfotena instalacia a 4 sede cipy (r47 811 t6c) niesu chladene. neviete co to je a ci to treba chladit?
foto:
Obrázek
Rufu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rufu »

Koupil jsem také Accero twin turbo neb je je to řešení vše v jednom za stejné peníze jako bych dal za S1 rev2+pasivky +větráky.Nejdřív jsem to ovládal přes riva tuner ,ale teď jsem to nechal v CCC v overdrive ruční nastavení fanu. Teplota jádra je vynikající,ale vmr jsou...
A teď dotaz -kolik mají být nebo se pohybují teploty vmr?Pročetl jsem celou diskusi a nikdo kromě člověka s s HR 03 který na to má místo nevyřešil chlazení vmr klasickým kusem hliníku,mědi.
Chci zkusit ještě variantu s red plate má to někdo tak udělané?Já mám totiž teploty v idle kolem 70˚C a pokud pustím byť jen test furmark benchmarking tak to vylítne na 120˚C.A řešení co má Stratos tj chladiče přilepený všude možně je k ničemu protože neodvádějí teplo přímo ze součástek co topí.Včera jsem to zkoušel měl jsem na horní straně chladič z pentia a k ničemu.

Tady ještě co jsem zkoušel.Jsou to 3 testy benchmarkingu provedené ihned po sobě Accero je puštěné na 12v tj max otáček .
ObrázekObrázek
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

PLS NEED HELP zrovna sem hd4870 osadil zezadu pasivama a teploty napetovejch regulatoru stouply o 10 stupnu a jadro o 15 nemluve o tom ze se mi zacina zahrivat šasi case. tady je screen pred

Kód: Vybrat vše

http://img177.imagevenue.com/img.php?image=75791_1_122_510lo.jpg
a potom

Kód: Vybrat vše

http://img239.imagevenue.com/img.php?image=75839_4_122_192lo.jpg
čidlo opt fan 2 je nalepený z vrchu grafarny u napetovejch regulatoru
Q9400 na 3,5 GHz,deska ASUS Maximus Formula 2, DDR2 Patriot Viper 4GB 1066Mhz, HD 4870 s accelerem + 2*120fans, Case Armor MX + 4 vetraky
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

ses si jistej ze uz ten prvni pripad nesel vejs? bo v jednom pripade mas screen po 6 minutach a teploty imo nejsou jeste na spici - ten druhej uz na spici je a mas to po 12 minutach.
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

sem si sto pro jistej protoze tyhle teploty mela grafarna asi 2 mesice uplne stejný, až ted se zmenili po tech pasivech a v pc mam pruvan jak v penežence.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“