Problém s X2300

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
pavex
Nováček
Nováček

Problém s X2300

Příspěvek od pavex »

Dobrý den, zjistil jsem, že mám ve svém NB staré ovladače na tuto grafickou kartu. Ale Update Utilita od Catalyst vždy spadla. Tak jsem šel na oficiální stránky Amd/Ati a nenašel jsem tam ovladač na svou grafickou kartu. Po čase jsem se proklikal ke zprávě od Ati, že k téhle grafice dodává ovladače výrobce a že si je mám sehnat od něj. Tak jsem si stáhnul ovladače od Sony, pro jistotu také nový Catalyst 8.10 od Ati. Nejdřív jsem odinstalovat věci od Ati a pak ve správci zařízení odinstaloval i ovladač k X2300. CCC se však neodinstaloval, tak jsem ho smazal a vymazal registry přes CCleaner. Ve správci zařízení se objevil defaultní ovladač od Vist. Tak jsem zkusil nainstalovat nejdřív ovladače od Sony(je to taky Catalyst, ale asi upravený), pak od Ati a při každém pokusu to zobrazí původní obrazovku instalátoru s výběrem jazyku a když kliknu na "další", tak se zobrazí nabídka instalovat/odinstalovat, případně aktualizovat. Jakmile ale kliknu na instalovat, či na cokoli jiného, tak to spadne s hláškou "Catalyst" instal manager přestal pracovat. Zkoušel jsem nové ovladače instalovat i před tímhle celým extempóre, bohužel také bez úspěchu. Mno a teď mám defaultní ovladač od Vist, který je pěkně na 2 věci a co hůř, nejde odinstalovat, jakmile ho zkusím odinstalovat a restartnu, tak si ho zase Visty najdou a nainstalujou... nevíte, jak vyřešit tento problém?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s X2300

Příspěvek od OndraSter »

Když ve správci HW dáš aktualizovat ovladač zařízení a vybereš ty ovladače od Sony, to taky nejde?

(Takhle jsem instaloval ovladače na XP a AGP kartě, když instalátor odmítal nainstalovat ovladače.)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
pavex
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavex »

problém je, že se tam hodil defaultní ovladač Vist a píše to ve správci HW "Standartní grafický adaptér s rozlišením VGA" místo dřívěji "X2300" a pořád to zatvrzele hlásí, že je nainstalován nejaktuálnější ovladač...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Někde tam je výběr ručního výběru ovladače, tzn nevybrat vyhledat, ale vybrat "vybrat ručně".

Otevřeš správce HW, klikneš pravym -> aktualizovat software ovladače -> Vyhledat ovladač v počítači (ta spodní volba) -> Vybrat ovladač ze seznamu -> klik na "z diskety" -> tam dej "Procházet" a proklikej se k .inf od těch ATi ovladačů.

Snad to pozná, že to je X2300 a ne obecný graf. adaptér (mělo by, ale jednou se mi podařilo XP rozsekat tak, že ani na to nezabraly).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Výňatek z FAQ pro Radeony X1300-X1950 a HD3/4000
Krteq píše:Novější Catalyst drivery mi nejdou nainstalovat do notebooku
Catalyst 7.1 a 7.2 nabízely podporu pro mobilní grafické produkty, ve kterých byly použity grafické čipy ATi. OEMs bohužel oslovili ATi s tím, že si nepřejí, aby byly jejich notebooky podporované v ovladačích ATi Catalyst, takže od Catalyst 7.3 (včetně) je tato podpora uměle blokována.
Řešením je DriverHeaven Mobility Modder, který umí podporu dodatečně odblokovat - DriverHeaven Mobility Modder
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“