Zjištění propustnosti LAN
Moderátor: Don
- Luděk
- Začátečník

-
Zjištění propustnosti LAN
Poridil sem si domu router s gigabitovym switchem, nicmene rychlost kopirovani po siti je hodne pomala jen max 17MB/s ( je mi jasny ze stejne to nepojede tech 120MB/s), ovsem predstavoval sem si ze by to aspon tech 25-35MB/s jet mohlo.
Tak bych chtel zmerit nejakym programem propustnost domaci LAN, a zjistit proc to jede tak pomalu.
jaky program byste mi dopoucily ?
Tak bych chtel zmerit nejakym programem propustnost domaci LAN, a zjistit proc to jede tak pomalu.
jaky program byste mi dopoucily ?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zjištění propustnosti LAN
No predevsim bych rekl, ze ti nestiha nejaky HDD.
Ale pokud chces merit propustnost site, doporucil bych iperf, ale chapu, ze asi konzole by pro tebe byla slozitejsi, tak bych zvolil jeho grafickou nadstavbu - jperf.
Ale pokud chces merit propustnost site, doporucil bych iperf, ale chapu, ze asi konzole by pro tebe byla slozitejsi, tak bych zvolil jeho grafickou nadstavbu - jperf.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Luděk
- Začátečník

-
doma mam sit o 3PC, kazdej ma gigabitovou sitovku ( u dvou pc jsou integrovane a u jednoho je pridavna sitovka )LiveBomb píše:No predevsim bych rekl, ze ti nestiha nejaky HDD.
mno a testoval sem propustnost mezi svym pc a tema dalsimy, a z vysledku jsem dost zklamanej.
PC-1 (moje) -> PC 2 jen 120Mb/s ( kdyz sem kopiroval soubor tak mi to jelo max 7MB/s)
tady mam kabel dlouhej cca 25m do switche a pak jeste jeden metr do meho pc
PC-1 -> PC 3 220 MB/s ( tady to jelo max 17MB/s )
tady je kabel dlouhej 1m do switche a pak 1m do meho pc
router mam tento SMCWGBR14-N http://www.smc.com/index.cfm?event=view ... 8&pid=1634
stacilo by me kdybych vyresil tu nizkou propustnost mezi PC-1 a PC-3
PC-1 je jen rok a pul starej (sitovka integrovana Marvell 8056) HDD Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB, takze tohle by brzda byt nemela ..., OS win vista 64-bit
PC-2 ten uz je starsi, deska tam je A7V600 se sitovkou 3Com 3C940, disk tam je maxtor 6Y120MO 120GB SATA, OS win XP.
potreboval poradit v cem muze byt problem ? v integrovanych sitovkach, kabelech nebo routeru ?
- Weslo
- Středně pokročilý

a kabely máš cat6?Takhle podobně mi to jelo na Gbit síťovkách s cat5 kabelem
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Luděk
- Začátečník

-
prave ze nemam, kontroloval sem si co pouzivam a mam tam vetsinou cat5, jen jeden je cat5e kterej by ten 1Gb zvladat mel.Weslo píše:a kabely máš cat6?Takhle podobně mi to jelo na Gbit síťovkách s cat5 kabelem
takze jeste vcera sem si objednal cat6 kabely nestineny a uvidim co to udela
- Weslo
- Středně pokročilý

myslím že to udělá hodně:)shodou okolností tohle teĎ řeším doma taky - tak dej vědět ať to nemusím testovat..
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Luděk
- Začátečník

-
no tak dneska si pujdu pro ty kabely, tak vecer pak povim jak se to zmenilo ...Weslo píše:myslím že to udělá hodně:)shodou okolností tohle teĎ řeším doma taky - tak dej vědět ať to nemusím testovat..
- Luděk
- Začátečník

-
vysledek je dalsi zklamani, skoro vubec to nepomohlo, akorat misto 17MB/s to jede 20MB/s ....
v iperfu se to nezmenilo taky skoro vubec predtim sem mel 220Mb/s ted 240Mb/s
v iperfu se to nezmenilo taky skoro vubec predtim sem mel 220Mb/s ted 240Mb/s
- Fifi
- Středně pokročilý

Pokud budu mít o víkendu čas, tak tuto neduhu otestuji. Přes tento router jsem jednorázově přenášel lokálně stovky GB a nepozoroval jsem žádné zpolalení. Kabeláž mám klasiku 5e nestíněnou.
- Luděk
- Začátečník

-
fifi zkousel jsi tu propustnost ? me by to dost zajimalo, jestli to brzdi router nebo moje pocitace ...
- Fifi
- Středně pokročilý

Testoval jsem zatím pouze 100Mbit. Ten funguje ok. Na gigabitu jsem namátkově naměřil pouze 250Mbit. Což by při množství uživatelů v mé domací síti docela odpovídalo. Mám teď docela málo času, pokud si najdu chvíli udělám ještě další testy.
- Luděk
- Začátečník

-
no tak takovou rychlost mam i ja ..., jinak ja nemam problem s tim ze by me sit nejela. s routrem sem spokojenej protoze od te doby co jsem ho nastavil, pred vice jak mesicem tak jede bez jedineho problemu porad, nevypinam ho takze jede 24/7 ...Fifi píše:Testoval jsem zatím pouze 100Mbit. Ten funguje ok. Na gigabitu jsem namátkově naměřil pouze 250Mbit. Což by při množství uživatelů v mé domací síti docela odpovídalo. Mám teď docela málo času, pokud si najdu chvíli udělám ještě další testy.
kdyz pretahuju data tak je rychlost konstantni a nema vypadky ci spomaleni, jen me sklamala ta maximalni prenosova rychlost ...
k routeru jsou pripojeni 3-4 uzivatele ...
3 po kabelu a jeden prez wifi
- helium
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mereni propustnosti site je i v AIDA32 jako plugin
--------------------------------------------------------------------------------
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??