mám LCD televizi a chtěl bych do ní pouštět obraz z PC alespoň v rozlišení 720p, které TV zvládne. Moje otázka je, jak? Když připojím PC přes RGB vstup, maximální použitelné rozlišení bude 1024x768. Půjde to přes komponentní vstup? Je potřeba nějaká redukce? Všem děkuji za osvícené rady
Jak propojit LCD TV s PC?
Moderátor: maXXmilian
- Matteo
- Nováček

-
Jak propojit LCD TV s PC?
Dobrý den,
mám LCD televizi a chtěl bych do ní pouštět obraz z PC alespoň v rozlišení 720p, které TV zvládne. Moje otázka je, jak? Když připojím PC přes RGB vstup, maximální použitelné rozlišení bude 1024x768. Půjde to přes komponentní vstup? Je potřeba nějaká redukce? Všem děkuji za osvícené rady
R5 7600 / 32 GB / RX 9070 XT
Steam Deck OLED | OG Xbox | SONY PlayStation 5
- Kamílek
- Začátečník

-
Re: Jak propojit LCD TV s PC?
Vzhledem k tomu, že TV nemá HDMI, tak tam dostaneš 720p jedině přes tebou zmiňovaný komponentní vstup. Mělo by to jít pomocí redukce DVD -> YPbPr http://www.xcomputer.cz/redukce-dvi-com ... d85381.htm
MB: Asus P8P67 Pro CPU: Intel i5 2500K 3,3 GHz @ 4.5 GHz + Noctua DH-14 RAM: Corsair 2x4GB VGA: Asus HD4850 + AC S1 HDD: Hitachi Deskstar 400GB + 500GB + WD Green 1.5TB Case: Chieftec + Case Fan Noctua NF-S12-800 + Seasonic S12 430 Zvukovka: Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi Repro: Genius SW-HF 5.1 5000 Sluchátka: Sennheiser HD595 Klávesnice: MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 Myš: Razer DeathAdder Joypad: Logitech Rumble Pad II Monitor: NEC 20 WGX2Pro OS: Windows Vista Home Premium 64bit
- Matteo
- Nováček

-
To je přesně to, co jsem chtěl vědět! Děkuji 
- Matteo
- Nováček

-
OK, tak všechno nejde, jak by mělo jít. Koupil jsem výše zmíněnou redukci z DVI na RGB a následně redukci z RGB na SCART (televize nemá avizovaný RGB vstup). Televize o žádném signálu neví. Máte někdo nějaké nápady, co dělám špatně?
- Márty007
- Nováček

-
Dnes jsem zkusil propojit PC s mojí TV.
Koupil jsem si kabel HDMI->DVI s touto koncovkou:

čili single link
TV mám LCD Philips s podporou rozlišení 1080i a 1080p na frekvenci 60hz.
Grafickou kartu mám GF 6600 s DVI výstupem.
A teď ta otázka:
zkoušel jsem na TV nastavit maximální rozlišení 1920x1080 a není to podle mých představ. Obraz není čistý, písmenka jsou kostrbatá...hrůza. Když nastavím rozlišení 1360x768, tak je obraz výborný. Čili, v čem bude problém? Nekvalitní či nevhodný kabel? Slabá grafická karta?
Koupil jsem si kabel HDMI->DVI s touto koncovkou:

čili single link
TV mám LCD Philips s podporou rozlišení 1080i a 1080p na frekvenci 60hz.
Grafickou kartu mám GF 6600 s DVI výstupem.
A teď ta otázka:
zkoušel jsem na TV nastavit maximální rozlišení 1920x1080 a není to podle mých představ. Obraz není čistý, písmenka jsou kostrbatá...hrůza. Když nastavím rozlišení 1360x768, tak je obraz výborný. Čili, v čem bude problém? Nekvalitní či nevhodný kabel? Slabá grafická karta?
- beardie
- Středně pokročilý

podpora rozlisenia je jedna vec, fyzicke rozlisenie vec druha
podpora = ked tam pustis 1080p/i, tak ti nieco zobrazi
takze sem napis presny typ telky aku mas, stavim sa ze je to len HD Ready
podpora = ked tam pustis 1080p/i, tak ti nieco zobrazi
takze sem napis presny typ telky aku mas, stavim sa ze je to len HD Ready
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Márty007
- Nováček

-
Přesný typ telky je viz. výše v tom odkazu.
- beardie
- Středně pokročilý

som si nevsimol ze je to odkaz, kazdopadne
takze do toho pustaj take rozlisenie, akekolvek ine bude rozmazaneaktívny TFT LCD WXGA panel s rozlíšením 1366 x 768p
- Márty007
- Nováček

-
A k čemu potom je v podporovaných rozlišeních 1920x1080, když to ta obrazovka neumí zobrazit? Nechápu.beardie píše:som si nevsimol ze je to odkaz, kazdopadnetakze do toho pustaj take rozlisenie, akekolvek ine bude rozmazaneaktívny TFT LCD WXGA panel s rozlíšením 1366 x 768p
- beardie
- Středně pokročilý

ked do toho pichnes bluray, aby si nieco videl
telka to sama downscalne
telka to sama downscalne
- Márty007
- Nováček

-
Vůbec se v tomhle nevyzám koukám. Aha, takže musím mít ještě BlueRay, abych využil HD?beardie píše:ked do toho pichnes bluray, aby si nieco videl
telka to sama downscalne
No ni, asi v práci zabrousím na nějaké weby o video technice a něco si o tom přečtu. Nějaké tipy?
- beardie
- Středně pokročilý

bluray (bez E) ma rozlisenie 1080p, to ale tvoje telka nezvladne
takze uplne staci ked do nej budes pustat 720p, telka ti z toho spravi 1366x768, kvalita bude dostatocne dobra
zdroje 720p bud internet, zagooglis a pohladas -> prehravanie z PC alebo digitalne vysielanie cez satelit, myslim ze NovaHD uz vysiela, taktiez aj vacsina zahranicnych stanic, RTL, Pro7, Eurosport, Premiere...
planuje sa testovacia prevadzka CT
takze uplne staci ked do nej budes pustat 720p, telka ti z toho spravi 1366x768, kvalita bude dostatocne dobra
zdroje 720p bud internet, zagooglis a pohladas -> prehravanie z PC alebo digitalne vysielanie cez satelit, myslim ze NovaHD uz vysiela, taktiez aj vacsina zahranicnych stanic, RTL, Pro7, Eurosport, Premiere...
- Márty007
- Nováček

-
A je ten kabel dobrý? Nebo jsem koupil nekvalitní, obyčejný?beardie píše:bluray (bez E) ma rozlisenie 1080p, to ale tvoje telka nezvladne
- beardie
- Středně pokročilý

kabel je podla mna dobry, sam si pisal ze pri 1360x768 ide vsetko v poriadku