Kód: Vybrat vše
http://www.aukro.cz/item477097699_windows_xp_professional_sp2_cz_doklad_zaruka.htmlZa každou reakci moc děkuji.
Zdarec Vorel
Moderátor: Loki5567

http://www.aukro.cz/item477097699_windows_xp_professional_sp2_cz_doklad_zaruka.html

Nemáš pravdu.xxsawer píše:To aby Dell blokoval XP jenom na sve pocitace je blbost. Jak by to asi udelal??? Muzes mi vysvetlit jak maji ty XPcka poznat, ze bezi na kompu od Dellu kdyz Dell zadny komponenty nevyrabi a konfigurace muze byt libovolna??? A zvlastni oddil na disku to neresi protoze jdou bez problemu nainstalovat i na zformatovany disk...

a co použít normální XP a aktivovat je s klíčem od Dellu? to by přece mělo fungovat ne?Shit píše:Nemáš pravdu.![]()
Vtip je v tom, že OEM WXP (konk. od Dellu) mají jiné soubory oembios.bin + oembios.dat a oembios.sig než "obyčejné OEM verze.
OEM WXP od Dellu vyžadují BIOS MB od Dellu (resp. s údajem o "Dell Computer" v BIOSu).
Existují modnuté BIOSy aka Dell, ale to se již bavíme o warezu a to nebudu více rozebírat.
Jinými slovy: WXP Dell se zaktivují pouze na MB od Dellu.

Přesně tak.LiveBomb píše:Pokud si pamatuju, tak Dell "sve" windows blokoval tak, aby je bylo mozne instalovat jen na pocitace Dell.
To nejde.... OEM klíč @ Dell zařídí "samoaktivaci" a s jiným klíčem je nezaktivuješ. Neboli OEM Dell se "chová" principem aktivace jako corporate (dáš klíč, string v BIOSu "Dell Computer" => aktivace hotová a na zbytku HW ani změnách nezáleží).zombux píše:a co použít normální XP a aktivovat je s klíčem od Dellu? to by přece mělo fungovat ne?
V té odpovědi chybí to nejdůležitější => a sice podmínka string "Dell Computer" v BIOSu MB => odpověď je fake (jestli je to úmysl nebo omyl - to netuším).Vorel píše:Tak jsem dostal tuto odpověď:
.....
Ano - asi by se BSA móóc divila.Vorel píše:Odpověď mluví za vše né??
'f000','e076','0010','Dell System'
'f000','e840','0010','Dell Computer'
'f000','49a9','0010','Dell System'
'f000','e05e','0010','Dell System'
'f000','e838','0018','Dell Inc'Kód: Vybrat vše
- f000,e076 -> Starting Address(0x000FE076) of the SLP Address
- 0010 -> Address range in bytes (in hex)
- Dell System -> SLP String which must be put in the address range, defined above
Which indicates that you must put the SLP String("Dell System") in the memory address range of 0x000FE076 - 0x000FE086.

Můj názor: Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.Vorel píše:Ten člověk má ty nejlepší reference a spoustu prodaných win xp.
To jsem popsal už výše.Vorel píše:Teď už mne hlodá jen zvědavost jak to ve skutečnosti je...

Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... 
Po vlastních zkušenostech (též jsem byl zvědavý) s OEM WXP Dell tomu nevěřím...NoXal píše:...raz som nevedel zohnat instalacku na Win XP tak som pouzil prave tu pribalenu od Dell.......aktivaciu som spravil uz s klucom od tej IBM masiny
Ohledně IBM:NoXal píše:...aktivaciu som spravil uz s klucom od tej IBM masiny
To nelze... Jiná adresace a jiný string...'E000','0','FFFF','IBM CORPORATION'
'F000','0','FFFF','IBM CORPORATION'

az teraz som si vsimol toto, len presne nechapem ako to myslis. Akoze vsetko sa bude tvarit normalne aj uspesna aktivacia, len o 30 dni ma akoze posle kade lahsie? Lebo zatial stale nicShit píše: Tváří se to "pěkně", ale po 30-ti dnech pojde na lámání chleba...![]()