koupit či nekoupit XP DELL na Aukru

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vorel
Nováček
Nováček

Re: koupit či nekoupit XP DELL na Aukru

Příspěvek od Vorel »

Vážení vydržte, podařilo se mi nakontaktovat tři kupující a tak uvidíme jak mi odpoví....
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

NoXal píše:Pozri, keby som to sam nebol skusal a skutocne mi to slo bez problemov tak to sem nepisem. Ja mam proste takuto skusenost.
Nj - moje zkušenosti s tímto produktem jsou zcela jiné... Myslím tím origo OEM WXP Dell (nemám tím na mysli "modifikované" verze).

Obrázek

:)
Music_NET
Nováček
Nováček

Příspěvek od Music_NET »

To SHIT:
Vážený pane "Odborníku", vaše příspěvky mě vskutku fascinují, zajímalo by mě, kde na to chodíte. Je vidět, že o podmínkách licencí MS a DELL skutečně víte kulový a celkově o všem, co se týče tohoto tématu a doporučoval bych vám si to nejprve nastudovat a teprve pak se tady nějakým způsobem vyjevovat.
Pojem legální, nelegální, modifikované ... nemám slov. Celkově veškeré vaše příspěvky.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to Music_NET: Vážený pane nováčku, nejdříve si prostudujte pravidla tohoto fóra, zvláště co namená "off topic", pokud máte nějaké konkrétní věcné připomínky k tématu (a ne jen k ostatním přispěvatelům), fórum je jim otevřeno
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Music_NET
Nováček
Nováček

Příspěvek od Music_NET »

Dony: pravidla samozřejmě znám a za ten jeden můj příspěvěk se ve Vašem případě omlouvám, jen už jsem se musel ozvat na ty nepravdivé a lživé příspěvky, co tady možná několik lidí ovlivňuje. Podotýkám, že jsem tu nestranně, Aukro mi je celkem ukradené, a to prodejci a kupující na něm, jen se v tomto oboru trochu pohybuju, a proto jsem se musel ozvat.
NoXal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NoXal »

Shit píše:
NoXal píše:Pozri, keby som to sam nebol skusal a skutocne mi to slo bez problemov tak to sem nepisem. Ja mam proste takuto skusenost.
Nj - moje zkušenosti s tímto produktem jsou zcela jiné... Myslím tím origo OEM WXP Dell (nemám tím na mysli "modifikované" verze).

Obrázek

:)
Ano, chodia nam do firmy "modnute" instalacky!
Presne z tohto CD som to instaloval. Vcera co som skusal na svojom notasi nahadzovat tak ziadny problem nebol pri aktivacii s IBM a ani Dell klucom. Ale vysvetli mi teda, kde presne by mal byt problem, pri ktorom kroku ta to nepusti dalej, lebo fakt nechapem.
zombux napsal:
a co použít normální XP a aktivovat je s klíčem od Dellu? to by přece mělo fungovat ne?
To nejde.... OEM klíč @ Dell zařídí "samoaktivaci" a s jiným klíčem je nezaktivuješ.
A len tak medzirecou toto je cista kravina. Akoze stratis CD a vymazes si aj particiu s instalackou a potom uz budes mat to Dellko akurat do vitrinky? Tam nejde o to aku instalacku pouzijes, kludne aj warez stiahnuty z torrentu, ale o ten kluc , cize ak je to ta ista verzia aka prisla s pocitacom nemoze byt najmensi problem ked pouzijes kluc co mas na compe.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

NoXal píše:Tam nejde o to aku instalacku pouzijes, kludne aj warez stiahnuty z torrentu, ale o ten kluc ..
Nemáš pravdu, tam jde hlavně o SLP 1.0 (což je informace ukrytá v OEM BIOSu MB)... Klíč je defakto univerzání pro všechny Delly.
Koukám, že jsem sem dával odkaz na princip SLP marně.
Music_NET píše:...nepravdivé a lživé příspěvky...
V čem konkrétně?
Domnívám se, že o principu SLP v.1.0 a SLP v.2.0 něco nepatrně vím. Nikdo Vám nebrání tyto informace více upřesnit.
Music_NET
Nováček
Nováček

Příspěvek od Music_NET »

To NoXal: Ano, přesně tak. Souhlasím naprosto s tebou a s tvými příspěvky. Nezáleží vůbec na cd, které použiješ ... Navíc už v dnešní době koupíš notebooka a ani k tomu cd nedostaneš. A co s tím pak? Vyhodit? To snad přece ne. Použiješ kterékoliv cd, "může" být i crack. Proč pak je možné legalizovat současný crack systém? Sám ms to nabízí. Pokud použiješ dell, použiješ dell. Pokud použiješ ms, použiješ ms.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Music_NET píše:...Nezáleží vůbec na cd, které použiješ ... Použiješ kterékoliv cd, "může" být i crack. Proč pak je možné legalizovat současný crack systém? Sám ms to nabízí. Pokud použiješ dell, použiješ dell. Pokud použiješ ms, použiješ ms.
Nějak se diskuze obrací k warezu... To na tomto fóru opravdu neřešíme.

Spíš čekám na Vaše konstruktivní reakce ohledně SLP v.1.0 a SLP v.2.0 => neboli legální použití OEM WXP od Dellu. ;-)

Osočil jste mně, tak to Vaše tvrzení, prosím, dokažte. :!:
Music_NET
Nováček
Nováček

Příspěvek od Music_NET »

Legalni pouziti licence spociva v radne aktivaci systemu (pote overeni pravosti systemu), ->> cd, knizka a COA musi obsahovat vsechny prvky pravosti a hologramy. Pokud by prvky pravosti nebyly, nepujde samozrejme nikdy aktivovat. Tot vse o LEGALITE. Porad pisete o slove LEGALNI, ale pravy vyznam je prave tento vyse uvedeny.

Muj prispevek neni o warezu, jen jsem tim chtel napsat, ze sam Microsoft nabizi legalizacni balicky pro zlegalizovani soucasneho nelegalniho systemu, ktery ma stale vetsina lidi doma. Soucasny nelegalni system muze byt pouze CRACK. A tento nelegalni system maji lide instalovany jedine z CRACK CD. Proto jsem to napsal. Ale o warezu nic mysleno, ani rady. Vse je uvedeno i zde:

http://www.svetsoftware.cz/jak-legalizo ... dows-vista
Music_NET
Nováček
Nováček

Příspěvek od Music_NET »

Chapete? jen proto jsem psal: ... "může" byt i CRACK. Může bylo psáno v uvozovkach. "Může" bylo psano proto, jelikoz lide legalizuji tim, ze aktivuji soucasny nelegalni = cracknuty system, ktery maji instalovany z CRACK CD, takze CRACK cd se tam objevuje.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Music_NET píše:Soucasny nelegalni system muze byt pouze CRACK. A tento nelegalni system maji lide instalovany jedine z CRACK CD.
to není pravda. troufám si tvrdit že většina nelegálních windows (když budu brát v úvahu jen XP) jsou VLK, tj "corporate" verze. ty technicky vzato nejsou cracknuté, jen neobsahují WPA.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Music_NET píše:... cd, knizka a COA musi obsahovat vsechny prvky pravosti a hologramy....
Pikantní na celé věci je to, že u OEM verzí velkých výrobců - což je třeba zmíněný Dell (platí to pro WXP i WV) - je nutnou věcí "pravé" validity SLP v.1.0 pro WXP, resp. SLP v.2.0 (neboli SLIC) v BIOSu základovky pro WV. To, že to jde cracknout je jinou věcí... I více způsoby... ;-)
Pokud se modne/crackne BIOS, tak to sice projde validitou (zatím), ale legální to není, ačkoli žádné soubory OS nejsou změněny. :!:

Stále čekám na to, jak se vypořádáte s nařčením mé osoby ohledně SLP 1.0/2.0. :oops:
Doufám, že se zachováte jako "chlap" a odpovíte mi na tuto otázku. Děkuji předem. :)
NoXal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NoXal »

Taaakze. V prvom rade chcem napisat, ze shit ma pravdu s tym SLP to sa nehadam, len nema pravdu, ze instalacia na non Dell masiny bude neuspesna.

Na svojom Thinkpade som skusal najskor nainstalovat z Dell instalacky a pouzit IBM kluc, ziadny problem s aktivaciou alebo validitou. Druhy pokus bol instalovat z klasickej instalacky co sme tu mali, dokonca to bola verzia uz so SP3 a pocas instalacie som pouzil Dell kluc, opat ziadny problem a system sa nainstaloval.

Cize s instalaciou z OEM Dell CD na nonDell pocitac nie je problem, otazne skor je nakolko je takyto krok legalny. Myslim, ze legalne to urcite nebude ak je to Reinstallation CD ake dava Dell k pocitacom.

Este sem doplnim nejake postrehy zo zahranicneho fora kde riesili prave instalacky Dellu a je tam kopec zaujimavych veci a sem sa hodi zopar.

k tej instalacii z ineho CD a pouzit kluc Dell:

Kód: Vybrat vše

I was installing XP Home using a 'generic' XP Home OEM CD with the product key from the COA on the case. In this scenario, I had to use the product key during installation AND it required activation. It wouldn't activate via the Internet, but I would simply call Microsoft & explain that I performed a clean install of XP, but didn't have the original Dell XP CD, so used an OEM CD from another system, but used the product key from the COA on the Dell case. They never gave me a hard time & always gave me an activation key.
a priamo zo stranok microsoftu:

In the unlikely scenario that the BIOS information does not match, the PC would need to be activated within 30 days by contacting the Microsoft activation center via the Internet or telephone call '” just as in a retail scenario.
odkaz na to forum je http://episteme.arstechnica.com/eve/for ... 6001689731, su tam odpovede vlastne na vsetko co tu riesime
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Já jsem zkoušel svoje WXP Dell na 2 jiných "ne Dell" sestavách a instalace v pohodě, ale autoaktivace neproběhla na "no SLP" BIOSech. Chovalo se to jako neaktivované WXP (upravené BIOSy s přidaným SLP/SLIC, které zajišťují autoaktivaci sem na PCT jaksi nepatří).
Možná, že někdo už našel vysvětlení k této situaci třeba na tomto fóru. Neprocházel jsem to tam nijak podrobně.
Možná je to tím, že Dell používá 5 variant SLP 1.0 a každý z nás máme nějaký jiný. Můj vyžaduje string "Dell Computer".
abcdcislo
Nováček
Nováček

Příspěvek od abcdcislo »

Zdravím, těžce zmaten a tak Mám prosím jeden specifický dotaz A: Půjde přez aplikaci KeyUpdateTool_cze na stavěném PC s nainstalovanými WXPPro Corporate (neaktiv neověřený) vzít Origo Štítek "DELL OEM WXPPro" a : 1)PŘEPSAT KEY těch WXPPro Corporate tím Dell Keyem ?? 2) Ted je ZAKTIVOVAT?? 3) A OVEŘIT NA MS UPDATE?? PS: specifický dotaz B: Půjde nainstalovat čistě obyč OEM WXPPro s Keyem "DELL OEM WXPPro" a AKTIVNOUT TO a A OVEŘIT NA MS UPDATE?? dík
NoXal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NoXal »

k dotazu B

pisal som to o 2 posty vyssie

I was installing XP Home using a 'generic' XP Home OEM CD with the product key from the COA on the case. In this scenario, I had to use the product key during installation AND it required activation. It wouldn't activate via the Internet, but I would simply call Microsoft & explain that I performed a clean install of XP, but didn't have the original Dell XP CD, so used an OEM CD from another system, but used the product key from the COA on the Dell case. They never gave me a hard time & always gave me an activation key.
nie je ziadny problem, akurat tu aktivaciu musis spravit cez telefon, cez internet aktivacia nefunguje v tomto pripade
Vorel
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vorel »

Takže jsem to jednoduše risknul a nakonec koupil. Všech, kterých jsem se ptal to bez problémů chodilo. Já jsem tedy použil pouze KEY a pomocí KeyUpdateTool jsem ho změnil. Nyní jsem zaregistrován u Billa, mám stažené potřebné aktualizace a ověřeno, že je soft legální....
Každopádně všem díky za rušnou debatu :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“