Poridil jsem novy EIZO s klasickym stojanem

a i kdyz ho mam na stole sjety vyskove nejniz, je to pro me prilis vysoko,
nezkousel jste nekdo tu vysuvnou vez rozebrat a snizit ?
me by stacilo 4-5 cm dolu,
abych nemusel vyvracet hlavu na horni okraj
Moderátor: maXXmilian

vsechny EIZA maji ze zadu 4 diry na VESA uchyt 100x100 mm,C-Nooty píše:Sice ti neporadim, ale chci se te zeptat co mas za typ? Chci si koupit EIZO 24" S2431WE-GY a ty tvoje fotky jsou mu podobne. Chtel bych ho dat na zed, ale nevim jestli ma ze zadu nejakou moznost, ze by sel na tu zed. Koupit nejaky uchytne rameno nebo neco podobneho je mi jasne, ale jestli ma neco na co bych to uchytl?

ergonomicky mas koukat rovonou oci na horni okraj, abys nevyvracel hlavu vzhuru,Wuuduu píše:ak si zdravy clovek (nelezis na lozku, vozik, atd) tak skor bude problem v tom, ze zle sedis, nie ze je zly stojan LCD.
Sediet mas s nohami v pravom uhle, chrbat vystrety a stred plochy monitora ma byt vo vyske oci.
V takom pripade asi sedis "na zemi", ak to potrebujes nizsie, inak si to neviem vysvetlit.
Takze byt tebou, riesim sedenie a stôl.
Btw. ak pouzijes spravne rameno na VESA uchyt, potom si mozes dat LCD do lubovolnej polohy, t.j. aj nizko, ako potrebujes.

mam trosku vyssi stul 75cm,xxsawer píše:Taky ti neporadim, rozebirat sem to nezkousel, na to to bylo moc drahy
Podle me ale jestli ti nevyhovuje vyska tak je problem bud v tom jakou mas zidli nebo jakou mas vysku stolu, v monitoru urcite ne