PARASONIC píše:Tak mi to zas po dlouhé době nedalo a zavolal sem si do LG a bohužel opět mi bylo zděleno, že termín dodání neznají.
nějaké zkušenosti s Acer AL2723W ? v rámci zoufalosti řeším ekvivalenty.
Tak to sme na tom stejne ja uz dva mesice cekam na to LG, ale jestli se do konce listopadu neobjevi tak na nej kaslu A prave jako varianta me padl do oka ten Acer, Podle vseho jeho majitele pisou ze to je panel od Samsungu S-PVA jen se stojanem od Aceru jedina nevyhoda je spatna polohovatelnost, jinak barvy, hry, filmy... vse je prej OK. Teda aspon co sem se od nich dozvedel.
Mr.Katana píše:
Jinak kdyby se mi ho snad podařilo sehnat, nebo bych se rozhodl pro koupi ze švýcar, proč myslíš, že bych měl být zklamaný z barev a podsvícení? 215TW měl docela výrazné přesvícení v rozích, které bylo vidět při zobrazení černé barvy, ale při běžné činnosti to člověk nepostřehne. Nejvíc mě zajímají ty barvy. TN je na mě moc silná káva, i když věřím, že i na to by se dalo po pár týdnech, měsících, zvyknout.
Jo a ještě mě zajímá, jak je tedy na tom to HP skutečně s tím overdrivem? Případně jiné problémy? LCD mám především na filmy, hry (od klanového hraní CoD série až po závodní tituly) a samozřejmě internet. Grafik nejsem a fotky si umím tak akorát prohlížet
hele prechzel sem ze stejnyho LCD, teda tedka ho ma segra na stole a jako temer zavistive tam pokukuju. To byl fakt vyjimecnej monitor - uhly a bila se s tim HP neda srovnat To podsviceni malinko lepsi - ale zase to tak idealni neni, ale to me neva. Cerna +- stejna .. lepsi inputlag a asi odezva.. ale daleko radsi bychto stylem toho Samsungu .. mozna mazal, ale ja to rozhodne nevnimal, jak pri CODu a klickovani vnimam overdrive. Cekal sem malinko vice ... pro me by ale bylo zasadni vyresit overdrive - jestli to nebudou resit nejakym FW tak asi do roka bude nejaka zmena.... pokud teda prijde nejaky zajimavy model.
SWE píše:Na jednom foru jsem nasel nastaveni barev tak, aby to aspon jakz takz vypadalo lepe (Jas 12, Kontrast 100 - ja mam 93 a prijde mi to trosicku lepsi, cervena 230, zelena 211, modra 255). Zkus to, uvidis, ze to bude relativne to nejlepsi, co muze byt. Zbytek je treba asi poladit sondou, kterou ja nemam.
Pokud mas nainstalovanou HP Display Assistant, tak jeste muzes nastavit tu "druhou" cervenou na 35.
je nejaky navod jak ho pouzit? Me teda jeste ke vsemu nefakci ten HP software (nebo mam nekde neco blbe - mam vsechny moznosti sedy krom options.. a tam toho moc neni)
Fofrer píše:hele prechzel sem ze stejnyho LCD, teda tedka ho ma segra na stole a jako temer zavistive tam pokukuju. To byl fakt vyjimecnej monitor - uhly a bila se s tim HP neda srovnat To podsviceni malinko lepsi - ale zase to tak idealni neni, ale to me neva. Cerna +- stejna .. lepsi inputlag a asi odezva.. ale daleko radsi bychto stylem toho Samsungu .. mozna mazal, ale ja to rozhodne nevnimal, jak pri CODu a klickovani vnimam overdrive. Cekal sem malinko vice ... pro me by ale bylo zasadni vyresit overdrive - jestli to nebudou resit nejakym FW tak asi do roka bude nejaka zmena.... pokud teda prijde nejaky zajimavy model.
Tak já nechci monitor jen na rok... Pořád mě láká to LG. Odezva Samsungu mi vyhovovala, jen hokej se na tom sledoval dost špatně. Takže pak už zbývá jedině ona TN technologie, do těch 12k? Co ten Hyundai 241D, nebo jak se to jmenuje? Ale to je zase jen 24"
SWE píše:Na jednom foru jsem nasel nastaveni barev tak, aby to aspon jakz takz vypadalo lepe (Jas 12, Kontrast 100 - ja mam 93 a prijde mi to trosicku lepsi, cervena 230, zelena 211, modra 255). Zkus to, uvidis, ze to bude relativne to nejlepsi, co muze byt. Zbytek je treba asi poladit sondou, kterou ja nemam.
Pokud mas nainstalovanou HP Display Assistant, tak jeste muzes nastavit tu "druhou" cervenou na 35.
tak sem si s tema barvama hral a to vase nastaveni je uplne ale uplne mimo Pri tom nastaveni si prijdu jak tatka smoula. Nasel sem si jiny vlastne podobny jen zelena 205 a modra 200. To me vede k tomu ze asi ty monitory sou serizeny dost jinak A tedy udavani nastaveni nema smysl.
Značka Acer u mě skončila poté, co jsem měl tu smůlu s jejich notebookem, že jsme si ho vůbec pořídili.. Po dvou letech nám pro neustále se opakující závady vracejí peníze.
TO: Mr.Katana
To ja prave s Acerem mam dobry zkusenosti Sem mel od nich notebook 3 roky a nemel sem s nim zadny problemy, mozna stesti na kus, ale spolehlivej.
Tomekczze píše:TO: Mr.Katana
To ja prave s Acerem mam dobry zkusenosti Sem mel od nich notebook 3 roky a nemel sem s nim zadny problemy, mozna stesti na kus, ale spolehlivej.
jj, tak to jsi byl ten jeden z 20, protože takovou poruchovost oni mají jediné co, že mají výborný a rychlý servis... Jenže na to se může každý vy*rat, že... já chci, aby mi to fungovalo všechno v pohodě a ne, abych to pořád chodil reklamovat..
Navíc samozřejmě nezáleží jen na panelu, který je použitý, ale hodně i na elektronice, kterou už má každý výrobce vlastní... Navíc ten design... No... Acer ne, děkuji
Který by jste vybrali? popřípadě jiný s cenou max 12tis včetně DPH
Nemyslim si že je nějaký velký rozdíl mezi 24" a 26" ale jde mi spíš o to co mi dá kvalitnější obraz(pravdivější barvy).
Displej bude sloužit na Photoshop,World of Warcraft a filmy:-)
Díky za jakýkoliv příspěvek
PC pro zábavu: CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100
Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
Vodny: tak to je jasna volba, pro tvou potrebu jak si napsal tak jedine HP Je to S-IPS barvy jsou o hodne lepsi nez u TN a stejne tak i pozorovaci uhly a vubec celej obraz A jestli nejses nakej pro-gamer tak neni problem. Jen skoda ze to HP neni i 26 "
Ale ted se divam ze, ze to LG 26" jak ho tady vyhlizime uz 3 mesice maj na CZC do 2 dnu ale taky zvedli nehorazne cenu Ale to by mohlo znamenat ze uz konecne zas bude na skladech a bude i jinde za lepsi ceny
Tomekczze je to H-IPS, hodně se to řešilo. Mám ho 2 dny, novější revize, žádný neduhy přechodu barev na bíle(byla špatná řada, hp je mění, stačí říci jaká je to serie). Dokonce nemá žádný vadný pixely/subpixely. Jinak jsem s nim naprsto spokojenej. Barvy jsou prostě luxusní.
Jaký jsou ty vadný serie nevim, někdo na světhw psal do HP mail, ale zatim bez odpovědi. Že to je vadný snad poznáš, zelenorůžovej přechod. Stačí zavolat a máš novej.
Overdrive, no je tam, když se hodně snažim a jezdim myší po bílé barvě, tak si všimnu stínu za ní. Ale to koukam na monitor z 15cm a snažim se to vyvolat. Při hrách jsem nic nezaznamenal, zkoušel jsem call of duty 2(mp), call of duty 4, grid. A nikde jsem nepociťoval nějaký rozmazání nebo zpomalení. Filmy jsou taky v pohodě, krásný barvy.