ahoj, chtěl jsem se zeptat zda mate nekdo zkusenost, s tim ze se vam behem hrani ( u nejakych her ) vypne pc , dela mi to treba u hry GRID, nebo blacksite-area51, ale treba u age of conan ( imho stejne narocna hra ) me to nepada )) , na max. detaily, behem te chvilky nez se vypne pc , mam prumernych 40fps+ , ujedu kousek a vypne se me natvrdo pc moje sestava je :
Asus P5W - Intel 975X , Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz 6MB 1333MHz , Corsair DIMM 4096MB DDR II 800MHz , Asus EAH3870X2/HTDI/1G , a 640gb sata2 disk , toto cele napaji 550W zdroj znacky eurocase .
Nevite cim by to mohlo byt ? ja si myslim ze mam slaby zdroj..
Ano, zdroj je uplne na hovno, Eurocase by spravne zadne zdroje ani vyrabet nemel, ja mam da se rict celkem low-endovy Fortron 500W, ktery ted stoji nejakych 1300,- a s jeste zravejsi sestavou(65nm OC CPU) ten zdroj nema problem. 550W staci, ale Eurocase je strasne nekvalitni smejd, je to az riziko na nem provozovat takovou sestavu, kup treba Corsair HX 520W, Enermax MODU/PRO 82+ 525W, nebo neco podobneho.
Jinak teploty karty jsou v norme?? Vetrak se automaticky reguluje spravne?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
no , kdyz jsem spustil grid tak behem toho co jsem byl v menu , vetrak bezel na 25% +- ,a teplota grafiky byla okolo 80°C , ted kdyz jsem jen tak ve woknech tak mam 6% vetrak , a teplotu na 64°C.. nevim jestli je to normalni grafika ani nic jinyho neni jeste taktovanyho ..
Jo, treba tenhleten, nebo se zeptej v threadu Výběr zdroje nad 1500,-
Ty otacky jsou male. Pust Rivatuner a fixne nastav treba 40% otacek(bude to rvat, ale mel bys to zkusit). Pak zkus hrat nejakou hru, ktera predtim padala. Pokud spadne i pri vysokych otackach, tak je to z 99% zdrojem. Jak mas vubec zapojene pridavne napajeni do karty?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
no jeden , ten 6ti kolikovej mam primo ze zdroje vedenej, a ten druhej co tam je , mam pres tu redukci nemas nekde po ruce link na rivatuner, i s nejakym navodem ? .-) nerad bych zmacknul neco jinyho
edited * tak jsem si nakej nasel, ale kdyz jsem ho chtel spustit tak me to reklo ze to nepodporuje muj op. system xD ( pouzivam vista 64bit ultimate )
Na Vista 64 Ultimate mně RivaTuner 2.09 jede bez problémů a návod je zbytečný je to jednoduché nastavit vše v prvním okně . Startuje mně automaticky při loadingu systému na 60 procent fén .
yy , RivaTuner 2.09 jsem stahl, a po doinstalovani me to hazi naky chybku ( www.migy.ic.cz/rivatuner.jpg ) snad to pujde
* edited - tak jsem to rozjel , zvedl jsem otacky na 50% , docela to zaclo hucet >< , jdu zkusit nejakou hru
**edit 2 - tak jsem teplotu stahl na 41°C u prvniho jadra, a u druheho na 37°C -> vetraky bezi na 65%
***edit 3 - tak jsem spustil grid ( u toho mi to prave padalo ) rozjel sem se vklidu( tady mi to uz spadlo ) prvni zatacka vpoho ale pak se mi vyp pc, az jsem se vyboural takze myslite ze to muze byt zdrojem ?
****edit 4 - tak , hra mi jde celkem ,, vpoho " kdyz jedu tak me to jede bez lagu, az tak dycky po jednom kolecku - nebo po dvou , se me vypne zas pc :X a to mi jede vetrak na 100% ..
jaký používáš drivery skoušel jsi 8.6 Hotfix nebo DNA 8.6 nebo 8.7 beta.Ajaký máš windows XP , nebo Vista a v Biosu jsi skoušel nataktovat paměti a změnit latency mně to pomohlo hlavě ty paměti . a pokud máš Visty máš SP1 a všechny update . V ccc jsi skoušel AI na standart nebo advance ,nebo jinak změnit nastavení
heh tyjo ja nevim, drivery jsem nainstaloval z cd co bylo k tomu, kde muzu stahnout nejaky ten hotfix , nebo to DNA ? a wokna mam Windows vista 64bit ultimate , a sp1 stahly nemam co to je ccc ?
* edited - tak jsem si naisntaloval to DNA 8.6 - a hra mi jde uplne krasne, uz me to nepada diky za pomoc ( jeste mam ty otacky vetraku na 75% )
Naposledy upravil(a) treezer dne stř 9. črc 2008, 16:50, celkem upraveno 1 x.
Dle výše psaného doporučení dostat větrák karty na 40 % nebo výše, jsem si teda stáhnul Riva Tuner a vyzkoušel to - nevím tedy jak vám, ale ani při těch 40 % se nedá vedle PC sedět - to je teda děsnej vysavač, nehledě na to, že jsem to zkoušel z důvodu zamrzání Hellgate London (psal jsem již pár stránek zpět - stručně :z ničeho nic padne FPS na nulu a trvá různě dlouho, než se to zase rozběhne - čistě mimo - hra si vesele běží dál a a tak se často po rozhýbání obrazu zjevím jako pomníček = mrtvola, dělá to na všech ovladačích.Sranda je, že se taky stane, že to celý večer běží bez problémů - tak nevím - myslel jsem, že se ta karta hřeje, proto jsem zkoušel to manuální řízení ventilátoru).Teploty obou jader jsou při zatížení až 20 °C rozdílné - je to normální ?
CCC je Catalyst Control Center ,tedy Ovladače Graphicke karty kde si nastavujes třeba AA,V-Sync,AI,tuning,monitor,colors,info atd... základ !
Co jsi mněl dříve za GK já mněl třeba i Nvidiju ta zase používá ForceWare.
Jinak v těch CCC se dá hodně nastavit a vylepšit chod Grafiky.
HellGate London : máš nejnovější Patch na hru, jaké používáš Windows a není to pamětma nebo to dělá i u jiných her.
Patch na Hellgate - singl mám 1.2 (novější není), na multi 1.3 a nevím nějaký písmeno - tam mám logicky taky aktuální, ovladače 8.6, systém XP.Ještě mě napadlo, jestli nebyl nabušenej systém - XP jsem přeinstalil, dnes ještě budu instalovat Vista Ultimate 64 - nakonec jsem si je koupil, uvidím, jestli budu nadávat nebo ne .Dnes to snad stihnu vyzkoušet i na Hellgate.
edit :Tak na Vistách se zatím to cukání neukázalo, ale hrál jsem zatím jen chvíli na zkoušku - uvidím, možní byly ty XP opravdu nabušený.Čili klasický problém mezi monitorem a židlí .
Naposledy upravil(a) drak dne ned 13. črc 2008, 18:11, celkem upraveno 1 x.
Hellgate: London je extremne narocna, doporucil bych hrat v DX9 bez AA. Jinak jeste muzes zkusit Catalyst 8.7 Beta(jsou novejsi nez 8.6) treba z Guru3d.com.
hmm od doby co jsem koupil HD3870X2 tak slysim pri spustenych aplikacich jakysi bzucici zvuk ten zvuk nepochazi z repraku ani z ventilatoru (jak case, zdroj ani samotna GK) ten zvuk je takovej elektrickej, a pouze u 3D aplikacich (prevazne hry), kdy to dokonce bzuci i podle toho jak hejbam s kamerou.
Napsal jsem dotaz na Sapphire a asi to vypada na reklamaci, kdyz to tak ctu tady tak mam docela strach abych nedostal dalsi zmetek ale tu kartu proste chci a chci ji mit plne funkcni (do zbirky).
Jakoze se chystam koupit HD4870X2 a doufam ze s ni takove potize nebudou.
Mel nekdo taky takovy problem?
Jeste nutno dodat vista x64 cat 8.7 prapodivny blikani urcitych modelu ve hre LOTRO, zamrzavani obrazovky v Mass Effect (asi v1.0) a jeste uvidim co name vybafne v ostatnich hrach (UT3 jede fajn)
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
Hoj lidi, tak sem tu zas, tentokrát mam stejný problém jako jsem psal před pár měsíci nahoře, akorat mě to dělá u hry SPORE, snažil jsem se nainstalovat graficke ovladace DNA 8.7 , ale vzdy po instalaci mi problikne monitor a vpravo z listy mi vyskoci vykrcnik , ze byl zakazan ovladac, ze neni komtapatibilni s grafickou kartou nebo neco takovyho O_O... pouzivam Win Vista x64 ultimate cz bez SP, a ovladace na grafiku : 8-9_vista64_dd_68906 , grafiku chladim dobre takze se podle me neprehrejva, proste se mi behem hrani vypne hra, u jinych her to nedela ( Cod4, wow , coD2 ) jenom u tohoto, Gridu u Spooru jsem to spravil tema DNAckama , ale ted me nejdou nainstalovat, nevite co s tim ? .) diky
Zdravím všechny, celej tento thread jsem přečetl a hodně jsem se dočetl o slabém výkonu. Samotného mě to na mé sestavě trápí protože jsem si také koupil tuto kartu a v 3D marku 06 mi to nedá víc než 11t bodů(1680x1050 bez vyhlazovaní ).Zkoušel jsem i reinstall windows na Vista x64 a pořád stejné. Používám nejnovější drivery, bios je také aktuální,Obě karty jsou podle gpu-z aktivované rychlost sběrnice 16x ale kde je ten výkon? Crysis je pomalu nehratelný. Nemáte někdo nějaký nápad jak z té karty vyždímat co v ní je? Kde by mohl být problém vždyť to má výkon jako obyčejná 3870ka. Pomoc
mr.jina: precetl, ale precetl blbe. Uz asi miliarda lidi si tady stezuje na vysledek benchmarku, kteremu absolutne vubec nerozumi. 3D Mark 06 je benchmark procesoru, nikoliv graficke karty. Kup si lepsi procesor a z tech 11t to na 20t vytahnes, viz. CB - http://www.computerbase.de/artikel/hard ... t_3dmark06
Ohledne Crysis - v jakem nastaveni ho hrajes? Crysis v plnych detailech dobre nejede ani na tech nejrychlejsich kartach. Mas nejnovejsi patch? Jake jine hry jsi jeste zkousel?
btw: 2GB RAM je málo.
Sobo píše:mr.jina: precetl, ale precetl blbe. Uz asi miliarda lidi si tady stezuje na vysledek benchmarku, kteremu absolutne vubec nerozumi. 3D Mark 06 je benchmark procesoru, nikoliv graficke karty. Kup si lepsi procesor a z tech 11t to na 20t vytahnes, viz. CB - http://www.computerbase.de/artikel/hard ... t_3dmark06
Ohledne Crysis - v jakem nastaveni ho hrajes? Crysis v plnych detailech dobre nejede ani na tech nejrychlejsich kartach. Mas nejnovejsi patch? Jake jine hry jsi jeste zkousel?
btw: 2GB RAM je málo.
No šak 3D mark jako takovy neřeším tam je hodně bodů za CPU. No do crysis jsem patche ještě ani nenahral to mně nenapadlo ale zkusím a pak napíšu. Celkově u her si všímám že tam není takové fps jaké všelijaké testy ukazují i když oni testují na Quad processorech a tak, je zhruba poloviční i při hl2 ep1 mi jde fps pod 50. 2GB je opravdu málo to vím. Už jsou objednané další paměti. Díky.
Tak proc si stezujes na 3D Mark, kdyz sam znas pricinu problemu? Crysis bez patchu nepodporuje multi-GPU, tudiz karta jede jenom na jedno jadro = vykon HD 3870. Jinak efektivita CF v Crysis je asi jenom kolem 50%, takze necekej zazraky. U HL2 nevim, v EP2 mi to pod 60 tusim neslo, pri 1680*1050 @ max. Zkus benchmark ve Fearu, ten je i CPU nezavisly, popripade World in Conflict.
Čauky, koupil jsem si MSI R3870X2, je to OCéčko, takže je už taktovaná, karta je ale hodně špatně chlazená a myslím si, že neběží jak má, že je prostě někde něco špatně. A všechno svádím právě na tuto teplotu. Karta když je v klidu a nic nedělá, tak má 65 stupňů, ale jakmile se na ní začne hrát, tak jde na 87 stupňů, to je podle mě hrozně moc. Řekl jsem si že by možná pomohlo shodit ty takty zpátky na default, ale karta je defaultně nastavená na 875MHz na jádře, což je už OC, protože normálně má mít myslím 825MHz. Můžete mi poradit jestli dělám správnou věc a ještě mi poradit kde ty takty mám shodit? V Catalystech? Tam jsem je snížil, ale stejně to píše 875MHz, RivaTuner je zase nějakej divnej, píše mi jen o jednom jádře. Poradíte mi prosím? Většina her mě i po nějakym delším hraním stejně vyhodí. FarCry2, FlatOut Ultimate Carnage, Crysis Warhead...
CPU: AMD Quad-Core Phenom II X4 940 Black Edition, 3.0GHz@3500MHz;MB:Asus M3A76-CM;GPU: MSI 560Ti TwinFrozr II 1GB OC editionRAM: 6GB A-DATA DDR2-800G Gaming series CL: 5-5-5-12;ZDROJ: Corsair VX550W;HDD: Western Digital 500GB SATA;DVD: LG DVD-RAM;KEYB:Logitech MK520;MOUSE: Genus Navigator 535;REPRO: Genius SW-HF5.1 5050V2