Tak bios mám psolední, Catalysty jsem měl 8.4, 8.10,8.10 hotfix (ty mám teď) a 8.11, dá se říct, že je to pořád to samé. Žádné změny. 3GB Ram mám proto, protože se v sestavě koupili pouze 2GB a jednu jsem tu měl navíc. Říkám, PC byl postaven tak, aby se vešel do 10tis, takže se už nemohly dokoupit další 2GB. Neni to dual chanell, je to v singlu ale 2GB v dualu je pořád horší než 3GB v singlu. Paměť bude co nevidět 4GB 800MHz dual-chanell. Kupoval jsem si to sám a sám instaloval. Visty mám tři týdny jak jsem už psal. Nic se nezmení když dám znova nové, jen to že příjdu o aktualizace atd. Prostě mě nejvíc štve, že ten procesor nemůžu nataktovat. Jakmile překročím 220MHz na FSB, pc třeba ani nenastartuje, nemůžu zvýšit napětí, protože ten zku*venej bios mi nabídne jen 1.300V a víc ne, nemůžu změnit násobič na pamětích, můžu jim akorát nastavovat MHz, což je asi to samé,ale je mi to k ho*nu, protože se nic nemění => pořád nestabilní, a nemůžu zvýšit násobič na CPU, protože nemám Blacka! Fakt bych se na to nejradši vys*al! Jak jsem mohl tušit, že grafika bude potřebovat 3.0GHz a více!? Nikde se o tom nic nepíše! Jinak s tim taktovánim se omlouvám za OT, ale psal jsem to do procesorů a tam nikdo neodpovídá!godlike píše:To si kupoval jako hotovou sestavu?Nebo si to sestavoval sam a instalil?Mozna by chtelo dat posledni bios na desku,zkusit dat znova cistou instalaci win+posledni ovladace na chipset+posledni CAT(8.4 nebudou ty pravy orechovy) a vsechny hotfixy na hry.Proc mas 3GB RAM,proc ne rovnou 4GB?Teploty kolem 90st nejsou zadny problem,karta to vydrzi.
ATi Radeon HD3870 X2 (R680) - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- BlueRice
- Začátečník

Re: ATi Radeon HD3870 X2 (R680) - Problémy a jejich řešení
CPU: AMD Quad-Core Phenom II X4 940 Black Edition, 3.0GHz@3500MHz;MB:Asus M3A76-CM;GPU: MSI 560Ti TwinFrozr II 1GB OC editionRAM: 6GB A-DATA DDR2-800G Gaming series CL: 5-5-5-12;ZDROJ: Corsair VX550W;HDD: Western Digital 500GB SATA;DVD: LG DVD-RAM;KEYB:Logitech MK520;MOUSE: Genus Navigator 535;REPRO: Genius SW-HF5.1 5050V2
- godlike
- Středně pokročilý

-
Zkusil bych v prve rade taktovat a hrat si s tim,s 2GB RAM v dualu a eliminovat problem s 3GB.CPU zas takovej shit neni.
Mac...
- Sobo
- Středně pokročilý

Jak presne byl ten WiC nastaveny? Ja mam pri 1680*1050 @ max + 4xAA/4xAF na DX9 zhruba 42FPS. Vim, ze ovladacich ATi je bug(silene nizky vykon) pri nastaveni DX10 + AA, takze je mnohem lepsi hrat DX9+AA.
godlike: cpu shit neni, ale je to slabota. Muj C2D @ 3.2Ghz je trochu nekde jinde a i ten jede ve hrach typu Mass Effect nebo FarCry 2 skoro na 100%, a to i pri full detailech na 1680*1050. Ta grafika proste potrebuje krmit.
Mozna by nebylo na skoda uvazovat o prodeji CPU a koupi nejakeho BE Athlonu, stoji jenom par stovaku a mozna by to mohlo stat za to.
Existuje nejaka demoverze Fearu s benchmarkem?? Ten je absolutne CPU nezavisly, dal by nam v podstate presnou odpoved, zda-li je nejaky problem s grafikou, nebo je to vsechno kvuli CPU.
godlike: cpu shit neni, ale je to slabota. Muj C2D @ 3.2Ghz je trochu nekde jinde a i ten jede ve hrach typu Mass Effect nebo FarCry 2 skoro na 100%, a to i pri full detailech na 1680*1050. Ta grafika proste potrebuje krmit.
Mozna by nebylo na skoda uvazovat o prodeji CPU a koupi nejakeho BE Athlonu, stoji jenom par stovaku a mozna by to mohlo stat za to.
Existuje nejaka demoverze Fearu s benchmarkem?? Ten je absolutne CPU nezavisly, dal by nam v podstate presnou odpoved, zda-li je nejaky problem s grafikou, nebo je to vsechno kvuli CPU.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- BlueRice
- Začátečník

To už jsem také podstoupil. Vynadal jsem tu jedinou nechlazenou a zkoušel vše při dvouch GB. Nic, je to stejný. Stejně jakmile přesáhnu 220FSB, PC je nestabilní, potřeboval by zvětšit napětí na CPU.godlike píše:Zkusil bych v prve rade taktovat a hrat si s tim,s 2GB RAM v dualu a eliminovat problem s 3GB.CPU zas takovej shit neni.
100% máš pravdu s tím, že by to bylo lepší ho prodat atd. O tom jediné taky přemýšlím, ale nevim kdo to ode mě za jakou cenu koupí. A do jakého jít, aby nestál zase majlant...? 5200+ BE? Jinak FEAR klidně nainstaluju, neni problém... vyzkouším a řeknu. A WiC bylo nastavené na 1280x1024 nejvyšší, tzn. max, a v průměru 19fps.Sobo píše:Jak presne byl ten WiC nastaveny? Ja mam pri 1680*1050 @ max + 4xAA/4xAF na DX9 zhruba 42FPS. Vim, ze ovladacich ATi je bug(silene nizky vykon) pri nastaveni DX10 + AA, takze je mnohem lepsi hrat DX9+AA.
CPU: AMD Quad-Core Phenom II X4 940 Black Edition, 3.0GHz@3500MHz;MB:Asus M3A76-CM;GPU: MSI 560Ti TwinFrozr II 1GB OC editionRAM: 6GB A-DATA DDR2-800G Gaming series CL: 5-5-5-12;ZDROJ: Corsair VX550W;HDD: Western Digital 500GB SATA;DVD: LG DVD-RAM;KEYB:Logitech MK520;MOUSE: Genus Navigator 535;REPRO: Genius SW-HF5.1 5050V2
- BlueRice
- Začátečník

takže F.E.A.R. na 1280x960 (nevim proč, ale víc mi nejde) max detaily:
minimum fps: 33
average fps: 58
Max fps: 118
Což si myslim, že je dost málo....
/edit: je to ve verzi 1.0
minimum fps: 33
average fps: 58
Max fps: 118
Což si myslim, že je dost málo....
/edit: je to ve verzi 1.0
- godlike
- Středně pokročilý

-
To mas desne malo,viz:
http://www.techpowerup.com/reviews/Pali ... 00/12.html
Karta se prepina do 3D taktu?Asi jo,kdyz si postoval screen.Jakym zpusobem si instaloval ovladace?Myslim v jakym poradi,MB,grafika apod.Deska je podle me taktovaci shit.Nevim,jestli nepotrebujes zmenit nejaky nastaveni v biosu,ale to je asi kravina.Grafika je necim desne brzdene,vykon jak single 3870,v tom FEARu jako 30%tni 3870.CPU fakt neni takovej srot,aby si mel takovy maly skore..
Karta se prepina do 3D taktu?Asi jo,kdyz si postoval screen.Jakym zpusobem si instaloval ovladace?Myslim v jakym poradi,MB,grafika apod.Deska je podle me taktovaci shit.Nevim,jestli nepotrebujes zmenit nejaky nastaveni v biosu,ale to je asi kravina.Grafika je necim desne brzdene,vykon jak single 3870,v tom FEARu jako 30%tni 3870.CPU fakt neni takovej srot,aby si mel takovy maly skore..
Mac...
- BlueRice
- Začátečník

Takže rozumím tomu odbře že bych měl mít podle toho grafu 192FPS?? A já mám 58 nebo kolik? Hmmm, to je solidní! Instalovalo se to takhle: Visty, pak service pack 1, pak ovladače na desku (úpně nové), pak grafika, pak directX10. Deska je taktovací shit, protože na ní nemůžu nic...prostžě ty napět nezměním... Měl jsem objednanou Gigabyte GA, už ani nevim co, ale tu jsem poslal zpátky do CZC, protože měla odpálenej řadič. Tak mám tuhle a myslel, jsem, že od ASUSu nekoupim nic špatnýho...godlike píše:To mas desne malo,viz:
A další věc proč tohle vlastně všechno řešim, neni to je kvůli výkonu grafiky, ale i proto, že každá hra mě po čase nějak vyhodí... prostě se sekne, ale jen hra, většinou systém reaguje. Teď jsem hrál Cyrsis 1.2, nedošel jsem ani k tomu jak se tam poprvé rozední, hra se zastavila, vyhodilo mě to do oken a napsalo to program přestal pracovat. Dole v pravo u těch ikonek ve startu mám žlutý trojúhelní a v něm vykřičník, nic to k tomu nepíše, nejde to otevřít ani zavřít, po restartu zmizí... Doufám, že to bude vše spojené tim procesorem. Jinak Crysis na 1280x1024 2xAA DirectX10 HIGH běhá tak 25-35FPS možná i více.
- Sobo
- Středně pokročilý

godlike se asi prepsal, misto Fearu postnul link na Far Cry, ale ja mam ve Fearu pri 1280*960 @ max pres 150FPS v prumeru, takze tvych 58FPS je dost mimo. Neco je spatne s grafikou, tohle uz procesor neudela.
Over si pomoci Rivatuneru, zda-li se GPU opravdu prepinaji na 3D takty, potom zvys napeti na PCIe sbernici o +0.1V. Pokud to nepomuze, videl bych to na reklamaci.
Over si pomoci Rivatuneru, zda-li se GPU opravdu prepinaji na 3D takty, potom zvys napeti na PCIe sbernici o +0.1V. Pokud to nepomuze, videl bych to na reklamaci.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- godlike
- Středně pokročilý

-
Musis zkusit,jestli neni problem s kompatibilitou MB a RAM.Jestli neni chyba v pametech.DX10 myslis jako treba listopadova aktualizace?
Mac...
- Tweetycek
- Nováček

-
dobrý den chtěl mám problém mám AMD athlon 4200+ duo 2.21ghz 2x 2gb RAM fortron epsilon 500w asus radeon 3870x2 a když to zapjím jen bliká monitor pls poraďte co s tím
- Sobo
- Středně pokročilý

Zkusel jsi zapojit kabel z monitoru do druheho vystupu na grafice? Mas spravne zapojene pridavne napajeni pro kartu? Roztoci se nejake vetraky v pocitaci? Popripade ji zkus dat do druheho PCIe slotu, pokud nejaky mas.
- Tweetycek
- Nováček

-
roztoči se vetraky skosel sem vsechny konektory pro monitor napajeni dobre zapojene a svetylka sviti na karta slysle sem ze je nekdy treba udelat upgrade biosu
- Sobo
- Středně pokročilý

Jeste zkus jinou grafickou kartu, nejlip nejakou starsi. Pokud mas starsi desku a toho Athlona treba na socket 939, tak by to mohlo byt biosem zakladni desky. Ovsem bez jine grafiky tam novejsi nenaflashujes.
- Tweetycek
- Nováček

-
no já mám teĎ Nvidia geforce 8600gt 256mb od GAINWARD a právě ta 3870x2 mi leží ve skříni
- Sobo
- Středně pokročilý

Tak proved update biosu na te nvidii.
- LtK.Tomas
- Červená karta

-
_____
Naposledy upravil(a) LtK.Tomas dne čtv 22. lis 2012, 15:53, celkem upraveno 1 x.
- Sobo
- Středně pokročilý

Tvoje skore je naprosto v poradku, mam defacto stejny procesor, jenom dvoujadrovy a dosahuju 7350 bodu se starsima ovladacemu.
S jednou HD 3870 jsi nemohl mit 9000 bodu ani nahodou - http://www.extrahardware.cz/3dmark-vant ... y?page=0,3
S jednou HD 3870 jsi nemohl mit 9000 bodu ani nahodou - http://www.extrahardware.cz/3dmark-vant ... y?page=0,3
- LtK.Tomas
- Červená karta

-
_____
Naposledy upravil(a) LtK.Tomas dne čtv 22. lis 2012, 15:53, celkem upraveno 1 x.
- LtK.Tomas
- Červená karta

-
_____
- Tweetycek
- Nováček

-
dobrý den mám amd athlon 4200x x2 2x 2gb 800+ ram hd 3870x2 od ASUS a fortron epsilon 500.... když zapojím grafiku tak mi jen problikává monitor a na grafice v levo svítí 3 světýlka a větráky se točíí prej by to mohl vyřešit update biosu prosíím nemáte ňáky návod na to ?? nikdy sem to nedělal děkuju