Chrčení ve zdroji
- aRIva
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Chrčení ve zdroji
Mám takový problém...
vysával jsem jako obvykle prach zevnitř skříně. Všechno jsem dal dokupy, zapojil a od té doby je zdroj nějaký pomatený.
Po naběhnutí systému je všechno v pohodě, ale po pár minutách začne větrák od zdroje silně chrčet (určitš je to zdroj, zsatavoval jsem postupně všechny ventilátory ve skříni a přestalo to hučet po zastavení větráku od zdroje). Měl jsem zdroj i rozebraný, ale nic jsem neviděl, a když pootočím s lopatkama ventilátoru, tak se ozve úplně nepatrné tření.
Myslím, že se tam při vysávání dostal někam do ložiska nějaký bordel... ale zase hučenní nastává až třeba po dvou třech minutách, takže si nejsem jistý, kde je problém.
Zdroj Eurocase 350 W, víc ani nevím, je to jediná komponenta, která mi zůstala z původního PC někdy z roku 2002, takže už si nejspíš zasluhuje výměnu.
Každopádně pokud měl někdo podobný problém, prosím o nějakou radu, jak ho zachránit.
Díky moc
vysával jsem jako obvykle prach zevnitř skříně. Všechno jsem dal dokupy, zapojil a od té doby je zdroj nějaký pomatený.
Po naběhnutí systému je všechno v pohodě, ale po pár minutách začne větrák od zdroje silně chrčet (určitš je to zdroj, zsatavoval jsem postupně všechny ventilátory ve skříni a přestalo to hučet po zastavení větráku od zdroje). Měl jsem zdroj i rozebraný, ale nic jsem neviděl, a když pootočím s lopatkama ventilátoru, tak se ozve úplně nepatrné tření.
Myslím, že se tam při vysávání dostal někam do ložiska nějaký bordel... ale zase hučenní nastává až třeba po dvou třech minutách, takže si nejsem jistý, kde je problém.
Zdroj Eurocase 350 W, víc ani nevím, je to jediná komponenta, která mi zůstala z původního PC někdy z roku 2002, takže už si nejspíš zasluhuje výměnu.
Každopádně pokud měl někdo podobný problém, prosím o nějakou radu, jak ho zachránit.
Díky moc
- traxiiik
- Mírně pokročilý

Re: Chrčení ve zdroji
Tak Eurocase nemá smysl zachranovat ale pokud to dělá větrák tak ho mužeš vyměnit.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Ak iba trochu máš rad svoj HW tak ten zdroj vymeníš aspoň za Seasonic OEM (menej ako 400W by som už ani nekupoval).
- aRIva
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No takže potvrzení mojí diagnózy
Exitus i s přídavkem 
- aRIva
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Když jsme u toho...
Teďka mám desku s normálnm 24pin napájením, ale ve zdroji (teď už bývalém
) bylo jenom 20pin napájení.
Teďka, když koupím nový Fortron a zapojím tam všech 24 pinů, v čem to bude lepší? V čem mi pomůžou ty 4 piny navíc?
// BTW co znamená GSO u grafiky?
Teďka mám desku s normálnm 24pin napájením, ale ve zdroji (teď už bývalém
Teďka, když koupím nový Fortron a zapojím tam všech 24 pinů, v čem to bude lepší? V čem mi pomůžou ty 4 piny navíc?
// BTW co znamená GSO u grafiky?
- Stano K.
- Středně pokročilý

Ten prídavný 4 pin dodá viac šťavy, a môžno by mohol byť lepší OC poprípade pomôže k stabilite.
GSO je označenie ako GT alebo GS jednoducho pomáhajú kategorizovať kartu s rovnakým GPU.
GSO je označenie ako GT alebo GS jednoducho pomáhajú kategorizovať kartu s rovnakým GPU.
- aRIva
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No to jo, ale spíš jak to s tím GSO je... je jasné , že GS je slabší než GT a zase GTX je silnější než GT... Jak je na tom to GSO ? 
- Stano K.
- Středně pokročilý

GSO by mal byť slabšie ako GT, ale lepšie ako GS.
- traxiiik
- Mírně pokročilý

Třeba 9600GT je 512MB a GSO 384MB
Záleží jak které karty ale všeobecně to platí jak píše sTano
Záleží jak které karty ale všeobecně to platí jak píše sTano
- aRIva
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo díky moc