Bezdratove LCD a 4 ovladacie prvky
- cingi
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Bezdratove LCD a 4 ovladacie prvky
Dobry den... chcel by som sa dozvediet ako jednoducho prenesiem bezdratovo signal na LCD a ako bezdratovo nieco vypnut/zapnut... proste ide o to ze na mojej doske je LCD (Maximus Formula)a mam v pc 4 neony ktore by som chcel na dialku vypinat a zapinat. chcel by som spravit ako keby taky jeden panel na ktorom by bolo LCD a 4 prepinace. tento panel by bol bezdratovo spojeny s PC (s nejakym prijimacom) ktory by ten panel posluchal... Je to vobec mozne? ak ano tak dajte nejaky web so schemami alebo mi to nejako polopate vysvetlite ako by to bolo mozne....vopred dik (viem ze nic neviem tak trochu mi to polopate vysvetlite)
MB:ASUS MAXIMUS FORMULA | CPU:Intel C2D E8200 | RAM:2x2GB A-DATA Vitesta 800+Mhz | HDD:Seagate Barracuda 200GB 7200.9RPM S-ATA II | DVD±RW:Asus 1608P | SOUND:Supreme FXII HDAudio | VGA:BFG 8800GTS OC 512MB | MONITOR:SAMSUNG 206BW | MOUSE+KEYBOARD:Razer DeathAdder + Razer eXactMat, Trust | HEADSET:KOSS SB/45 | COOLER:Noctua NH-U9F | FDD:Asus |PSU:Fortron BlueStorm II 500W
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bezdratove LCD a 4 ovladacie prvky
Tak to zapínání neonu na dálku by bylo možné, a více už nevím. Viděl jsem obvod kde zmáčkneš tlačítko a ledka svítí, pak zmáčkneš a ona se vypne. Tak by to bylo možné, že by jsi vzal zvonek, a místo repráku nějaký tranzistor který by spínal obvod, a pak ten obvod by spínal ty neony. Pokud by to ale takto šlo, jenom vím že ten obvod někdo používá na zapínání PC.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- slavo
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
2 arxeiss: splietas hluposti
2 cingi: no tak s tymy neonmi to problem nebude a akym sposobom je pripojene to lcd k doske? kolko vodicov a tak..
2 cingi: no tak s tymy neonmi to problem nebude a akym sposobom je pripojene to lcd k doske? kolko vodicov a tak..
- Jan16
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim!
2 cingi: Jak si na tom se zkušenostmi v oboru elektro? Pokud sotva víš co je tranzistor, nemá smysl se vůbe bavit o tom, jak přenášet vzduchem data pro LCD, tim tě ale nechci nijak odrazovat.
DO s neonama by nebyl problém.
2 arxeiss: Zvonek?!
2 cingi: DO (=dálkové ovládání) na jakou vzdálenost, a infra, nebo radiově?
2 cingi: Jak si na tom se zkušenostmi v oboru elektro? Pokud sotva víš co je tranzistor, nemá smysl se vůbe bavit o tom, jak přenášet vzduchem data pro LCD, tim tě ale nechci nijak odrazovat.
DO s neonama by nebyl problém.
2 arxeiss: Zvonek?!
2 cingi: DO (=dálkové ovládání) na jakou vzdálenost, a infra, nebo radiově?
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
arxeiss měl asi namysli sadu bezdrátového domovního zvonku, neboli hotové funkční jednopovelové radio DO za pár šlupek. Ale předělávat to na vícepovelové by nebylo asi až tak jednoduchý, podle mě by nezvládal žádný rozumný bitrate.
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jj, však já jsem myslel tím "zvonkem" ovládat jenom ty neony. Tam je to vypnuto, zapnuto. A já si myslím že by to šlo. A zatím nikdo nenapsal důvod proč by to nešlo.Ollie píše:arxeiss měl asi namysli sadu bezdrátového domovního zvonku, neboli hotové funkční jednopovelové radio DO za pár šlupek. Ale předělávat to na vícepovelové by nebylo asi až tak jednoduchý, podle mě by nezvládal žádný rozumný bitrate.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- Jan16
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
To by si tam musel dát ty zvonky 4, na každý neon. Proto to asi nejde. Teda, pokud myslel zapínat každý neon zvlášť.
A zas tolik pár šlupek ten zvonek nebude, jelikož za stejnou cenu bych tam nejspíš dal AURELy, a měl bych to i s trochu slušnym bitratem.
A zas tolik pár šlupek ten zvonek nebude, jelikož za stejnou cenu bych tam nejspíš dal AURELy, a měl bych to i s trochu slušnym bitratem.
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz