Co je za problém?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Dannnny
Nováček
Nováček

Co je za problém?

Příspěvek od Dannnny »

Mám notebook Acer Aspire 7730G
přetaktoval sem grafiku z 400/300 na 500/350 a skore v 3D marku 2005 mi keslo o 500bodů. Čím to je?
Trek
Začátečník
Začátečník

Re: Co je za problém?

Příspěvek od Trek »

S pretaktovani grafiky u ntb bych byl opatrnej. Vymena nebude tak levna a snadna jako u stolniho PC.
Dannnny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dannnny »

to vim. postupuju hodně opatrně a důkladně testuju ale ten pokles výkonu v 3D Marku mě dost zarazil
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Mno nevim v co presne doufas, ale 3d mark score roste spis s pretaktem CPU, to bych si zkusil.
Co se tyce grafiky, tak me roste spis s pridanim frekvence na pameti grafiky, coz v tvym pripade nevim jak bude mozny.

Pokud mas ten ntb v zaruce, tak bych taktoval, at to klidne shori, stejne v servisu prd poznaj, ty grafiky u aceru odchazej velmi ochotne. Pokud uz to neni v zaruce tak se na to vyprdni a kup si stolni PC jako ja. Uz mi nebavilo porad kupovat novy notebooky, abych si mohl zahrat gamesy. Vsude se to pak vali a neni to kam davat.

PS: Jo jeste me napadlo, zkus si nahrat novy ovladace. Budes je muset ale omodovat abys je tam dostal. Pak by to mohlo jit vyrazne nahoru. Viz Big bang II. V ntb jsou od vyrobce vetsinou ukrutne stary sunty.

PS2: Koukam, ze to je peknej ntb, proc to taktujes? Spis pretaktuj teda CPU.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Muze se orehrivat grafika a automaticky podtaktovavat.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Dannnny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dannnny »

To Trek: No v záruce ho mám, takže žádnej problém. S tim taktováním sem chtěl zkusit co z něj de ještě vymáčknout(ještě nejsem na maximu, protože sem neměl moc času, takže z něj ještě něco dostanu). No myslel sem že skore bude přinejhoršim stejný, ale že klesne sem nečekal. Ovladače sem právě před tim taktováním dával úplně nový(180.43). Na ten procák si mám asi stáhnout nějakej prográmek co? V biosu je velký kulový. A notebook mám, protože sem přes tejden na intru a bez kompa bych asi nepřežil.

To Zivan: jo to je možný, jde to nějak vypnout?
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Nektere ovladace mely chybu a nepodtaktovavaly grafiku pri 2D. Jestli taky jela grafika az do odpaleni bez ohledu na teplotu netusim :D
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“