NB +-25 000,-

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
SkiteX
Nováček
Nováček

NB +-25 000,-

Příspěvek od SkiteX »

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
+- 25 000,-

Jakou velikost notebooku preferujete?
15 – 16“

Preferujete nějaké značky?
nevím

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Tvorba grafiky (2d tak i 3d), práce s fotkami, dívání na filmy a hraní

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
4-5 týdně bude přenášen

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Ano chci (převážně by to byl World of Warcraft i s datadisky,Warcraft 3, Need for Speed-Underground a další,záleží mi především na plynulosti a kvalitě)

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
3-4 hod

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Windows (je vcelku jedno jaký)

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
širokoúhlý

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
matný

Kvalita zpracování a design
neni důležité

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
ne,není

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
2-3roky

Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel

Jak velká má být operační paměť?
co největší co může být

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
značka či typ nejsou důležité,hlavní je kvalita grafiky u her

Jak velký má být pevný disk?
200-300GB

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
určitě, dvd vypalovačka je u mne standard

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
ne

Máte nějaké speciální požadavky?
ne
Naposledy upravil(a) SkiteX dne pát 21. lis 2008, 08:54, celkem upraveno 3 x.
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Re: Acer/Asus +-20 000,-

Příspěvek od freEDelL »

no řeknu ti to tak, pokud ho budeš 4-5x týdne přenášet, tak bych acer ani asus nebral (asus možná ano, ale novější série), spíš bych se rozhlížel za tyto peníze po HP,Dell,IBM nebo bych možná složil něco od VBI, když na tom hodláš hrát. asi tak.... :wink:

EDIT: jinak ty 3-4 hodiny na baterii nevím nevím....to je spíš tak na koupi 9-ti článkové baterie.
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tvojim predstavám by mohla vyhovovať Lenovo R500 s ati grafikou, cena bude prevyšovať tých 20 ale tvoje požiadavky sú do 20tis nesplniteľné a rozhodne ich nesplnia lacné acer a asus
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Ale jo, nějakej Acer TravelMate 5730G nebo 5530G se do těch 20 000 snad vejdou a něco vydrží ;-) - jen ten displej je u nich dost na prd...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
SkiteX
Nováček
Nováček

Příspěvek od SkiteX »

zatím děkuji moc za stávající ohlasy a názory,vážím si jich... :wink:

co se týče baterie,chtěl jsem samozřejmě co nejdelší výdrž,ale jestliže to neni providitelné,bohatě mi postačí výdrž okolo těch 3hodin... :)

a nyní ke značce,prolistoval jsem net,postnul pár zpráv po forech,zeptal se známích na mailech a chatech,každý mi sice pověděl k dané značce něco jiného,ale přibližně jsem si to shrnul a měl bych na vás,jakožto na větší znalce otázku...
bylo mi totiž od docela hodně lidí sděleno,že Acery mají velké promlémy s reklamací a tudíž bych se měl pohlednout po jiné značce,pokud nehodlám po koupi NB trávit čas,čekáním na NB jakmile se mi vrátí z další reklamace. Asusi se prý přehřívají. U Applů,Dellů a IBM zaplatím větší peníze jen za značku a tak mi tu zbyli jen HPečka,MSIčka a Siemensi.
Ovšem věřím,že pokud se člověk v tomto okruhu pohybuje,tak se vyzná a nalezne i nějakou tu vyjímku,našli by jste ji?A pokud ne,co by jste mi doporučili z posledních jmenovaných značek?

Předem děkuji za ochotu!

EDIT:cena zvýšena na +-25 000,-
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“