XP Hom
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: XP Hom
Každopádně to je nelegální, OEM verze je jen k PC ke kteremu jsi to koupil.
A myslim že když jsi to koupil k LYNX tak to je OEM verze.
- LOTO
- Nováček

-
Co přesně myslíš tim OEM?Tak že když jsem ted koupil starší NB a spadli mi Windowsi a nemám k němu instalační CD na přeinstalování tak mi nezbyde nic jiného než si koupit nové Windowsi?Dzin píše:Každopádně to je nelegální, OEM verze je jen k PC ke kteremu jsi to koupil.
- zombux
- Odborník PCT

CD není podstatné, nejdůležitější na Windows je licence, tj licenční klíč, ten si kupuješ a ne instalační CD. takže jestli máš PC Lynx a na něm samolepku, je to v pořádku. jestli je samolepka i na notebooku, použij ji k instalaci systému, originální CD k tomu nepotřebuješ. pokud budeš chtít nainstalovat na ten notebook Windows a použiješ licenční klíč z Lynxu, instalace projde, ale aktivace ne. a pokud ano, i tak to bude nelegální. jedna licence = samolepka je vždycky svázaná s jedním počítačem.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- LOTO
- Nováček

-
No právě že na tom NB samolepka není je seškrábaná.Nevíš náhodou co stojí nový Windows?zombux píše:CD není podstatné, nejdůležitější na Windows je licence, tj licenční klíč, ten si kupuješ a ne instalační CD. takže jestli máš PC Lynx a na něm samolepku, je to v pořádku. jestli je samolepka i na notebooku, použij ji k instalaci systému, originální CD k tomu nepotřebuješ. pokud budeš chtít nainstalovat na ten notebook Windows a použiješ licenční klíč z Lynxu, instalace projde, ale aktivace ne. a pokud ano, i tak to bude nelegální. jedna licence = samolepka je vždycky svázaná s jedním počítačem.
- zombux
- Odborník PCT

- LOTO
- Nováček

-
zombux píše:OEM XP Home kolem 2000 Kč s DPH
Ted budu schánět ježtě jeden NB pro druhé dítě ,ale ted už jedině s licenčním klíčem.Za ty 2 táci jsem mohl mít o řadu lepší NB.
- LOTO
- Nováček

-
Nemáte náhodou náký jiný nápad jak ten NB rozchodit
?Připadá mi to že jste všechny akcionáři Majkrosoftu
.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
LOTO píše:Nemáte náhodou náký jiný nápad jak ten NB rozchodit![]()
![]()
![]()
.
Linux, třeba Ubuntu. zdarma...
Nikdo tu nehájí microsoft ale zeptal jsi se tak jsme Ti odpovedeli...
- Wuuduu
- Středně pokročilý

akcionarmi nie sme, ale nepodporujeme nelegalne OS.
Ak je nalepska zoskrabana, nie je nijaka cesta, ako sa dostat k originalnemi cislu, co na nej bolo?
Faktura, dodaci list, predajca, atd...
Ak je nalepska zoskrabana, nie je nijaka cesta, ako sa dostat k originalnemi cislu, co na nej bolo?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- zombux
- Odborník PCT

počítám že ten od koho to koupil, si nechal licenci i se samolepkouWuuduu píše:akcionarmi nie sme, ale nepodporujeme nelegalne OS.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- LOTO
- Nováček

-
Mužeš mi prosím trochu vysvětlit co je Linux Ubuntu a kde to seženu a je to legální a bude to na tom NB makat?Dzin píše:LOTO píše:Nemáte náhodou náký jiný nápad jak ten NB rozchodit![]()
![]()
![]()
.
Linux, třeba Ubuntu. zdarma...
Nikdo tu nehájí microsoft ale zeptal jsi se tak jsme Ti odpovedeli...
- Lojza
- Začátečník

Trošku používej google... http://www.ubuntu.cz/ tam se dozvíš vše potřebné... Dobrý se mi zdá také SUSE Linux... Navíc vše zdarma.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

neviem ci su to dobre rady pre cloveka, co absolutne nevie, co je Linux.....
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
- LOTO
- Nováček

-
Je v tom háček,nedaj se na tom hrát hry pro Windows.Ten NB je holky a ta občas náký blbosti hraje, to by mi moc nepoděkovala.Psal jsem puvodnímu majiteli NB a ten mi řek že mi pošle přepálené CD origo od toho NB a že žádné licenční číslo nepotřebuju,je to pravda,nebo to je blbost???Lojza píše:Trošku používej google... http://www.ubuntu.cz/ tam se dozvíš vše potřebné... Dobrý se mi zdá také SUSE Linux... Navíc vše zdarma.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Pravda možná ano, ale je to nelegální, a vystavujes se tak riziku že poneseš odpovednost....LOTO píše:Je v tom háček,nedaj se na tom hrát hry pro Windows.Ten NB je holky a ta občas náký blbosti hraje, to by mi moc nepoděkovala.Psal jsem puvodnímu majiteli NB a ten mi řek že mi pošle přepálené CD origo od toho NB a že žádné licenční číslo nepotřebuju,je to pravda,nebo to je blbost???Lojza píše:Trošku používej google... http://www.ubuntu.cz/ tam se dozvíš vše potřebné... Dobrý se mi zdá také SUSE Linux... Navíc vše zdarma.
Hry jednoduche jsou i v Linuxu. Každopádne mužes pro win použít i legalizační sadu, do konce roku, najdes v každém eshopu s SW a HW.
- Shit
- Odborník PCT

Legální to sice není, ale pravda to je. Pokud se jedná o instalačku opatřenou SLP 1.0 k danému zařízení, tak to projde i testem pravosti a ani klíč nepotřebuješ (nezadáváš)...LOTO píše:..Psal jsem puvodnímu majiteli NB a ten mi řek že mi pošle přepálené CD origo od toho NB a že žádné licenční číslo nepotřebuju,je to pravda,nebo to je blbost???
Ohledně SLP 1.0: odkaz na jiný thread.