Wi-Fi jede, LAN nikoliv - poradíte?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Honzusko
Nováček
Nováček

Wi-Fi jede, LAN nikoliv - poradíte?

Příspěvek od Honzusko »

Dobrý den,

prosím, mám takový problém. Mám notebook IBM R40, přeinstaloval jsem Windows (nyní XP SP2) a mám problém s připoením k internetu.

Přeinstaloval jsem veškeré ovladače na síťové kartě (jsem laik, myslím, že tam je INTEL PRO V100 Network Connections, zkoušel jsem Sandru, ale ta mi nejede)

Vyzkoušel jsem už snad vše možné, aktualizaci ovladačů za poslední verze, wi-fi funguje zcela bez problémů, nicméně když zapojím normálně kabel tak prostě pořád píše, že síťový kabel byl odpojen. Zkoušel jsem i vícero kabelů, více sítí, ale chyba je jednoznačně na mé straně.

Níže příkládám printscreen, toho realteku si nevšímejte, ten tam nemá co dělat

Obrázek
Thinkpad
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Wi-Fi jede, LAN nikoliv - poradíte?

Příspěvek od OndraSter »

Před reinstalem to fungovalo?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Strkáš kabel do správné síťovky?
Burn in hell.
Honzusko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzusko »

Ondra: To právě nevím, jelikož před reinstalem to jelo pouze na Wi-Fi :( ten počítač mám dva dny, takže jsem to jenom reinstaloval a tohle to teď dělá.

Teuzz: Jasný :) Zase taková lama nejsem :) Každopádně nejde ani zobrazit třeba status spojení, prostě je tam jenom Odpojit a Vlastnosti, takže prostě chyba bude nějaká softwarová, na špatnou síťovku bych to neviděl. Ale fakt si nevím rady, není tady někdo z okolí NJ?
Thinkpad
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Zkus se připojit k PC/vzít notes ke známému/ve škole/v práci a spojit je kříženým kabelem, nastavit IP třeba 192.168.1.1 a 192.168.1.2 a stejné masky, jestli se to chytne. Pokud ne, tak zkus "nějak" vedle nainstalovat třeba Visty a pokud to nepůjde ani tam tak moc šancí tý síťovce nedávám.

Jaký tam byl původní systém?

// A jaké ovladače instaluješ? Ty z http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... networking ?

//€agle - přesunuto z Programování by OndraSter
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jak se tak divam, tak tam ma jakehosi realteka - takze bud tam ma 2 sitovky a jedna ma spatne naistalovany ovladac nebo ma konflikt ovladacu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rabinjakob »

No já jsem měl taky ten problem a stačilo nahodit automatické nastavení Ip adresy a pak mi už jelu bez problému když sem měl nastavenou svoji tak mi některé věci jely ale internet ne tzn myyslím prohlížeč.
Modding sraz 2 . http://www.modding.cz/?p=348#comment-1697
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=200 dole
Pomozte nám rozjet forum o moddingu na www.modding.cz projekty,nástroje pro modding,materiály,bazar a novinka pokec volná konverzace bez hranic.
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Tak tohle se mi stalo cca před vánoci,kamarád lama do pc dovezl notebooka HP kterého koupil s OS Win.Vista Basic a poprosil mě o překopání NA XP,prvně co jsem zjistil zda je vubec aspon trochu XP ready,čili zda jsou pro WinXP ovladače.Podpora na stránkách tyto ovladače obsahovala čili hurá do toho.Vše ok,ale nakonec jsem skončil také na tomto problému.Po 1h bádání a renistalu driverů,jsem zjistil,že ovladač na sítovku na HP nebyl ten správný a někde na fóru jsemnašel odkaz na správný.Špatný ovladač se choval tak,že vlastnosti stitové karty neobsahovali položku na nastavení IP atd. a u sitového připojení šla jen jediná volba a to odpojit.Od té doby v pořádku.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“