HD 4870 X2 Members Club

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HD 4870 X2 Members Club

Příspěvek od jiricek_k »

to petan_lama: vypadá hezky. máš grafiku a cpu napojen na jeden okruh? jedno čerpadlo? Já mám na své 4870x2 taky vodní blok (koolance) a instalace byla bez problému - přehledný návod včetně termovodivých podložek - blok je kompletně z mědi a je povrchově upravený, ještě čekám na distanční kroužky pod 1/4" fitinky až mě to bude šlapat hodím sem nějaké fotky.
Obrázek Obrázek
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

jiricek_k píše:to petan_lama: vypadá hezky. máš grafiku a cpu napojen na jeden okruh? jedno čerpadlo? Já mám na své 4870x2 taky vodní blok (koolance) a instalace byla bez problému - přehledný návod včetně termovodivých podložek - blok je kompletně z mědi a je povrchově upravený, ještě čekám na distanční kroužky pod 1/4" fitinky až mě to bude šlapat hodím sem nějaké fotky.
Ano,mám to na jeden okruh s jedním čerpadlem.Někdo tady psal,že blok je dost restriktivní,ale neřekl bych.Přišel mi blok jen s fifinkama bez návodu a termovodivých podložek...
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

no já jsem zkoušel jenom jeden okruh a teploty šly při zátěži dost nahoru tak jsem okruh rozdělil a přidal čerpadlo a radiátory a teď můžu CPU ještě víc přimastit a to samé na GK.
Obrázek Obrázek
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

jiricek_k píše:no já jsem zkoušel jenom jeden okruh a teploty šly při zátěži dost nahoru tak jsem okruh rozdělil a přidal čerpadlo a radiátory a teď můžu CPU ještě víc přimastit a to samé na GK.
Při zátěži mi nejdou teploty přes 52°C.Pokojová teplota +-25°C,teplota kapaliny v okruhu při vytížení kolem 35°C....v klidu 29°C....jsem spokojený 8-)
Sody
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sody »

Zdravím, zakoupil jsem kartu Sapphire 4870 X2 a chtěl bych do ní nahrát nový bios.. ještě jsem to nikdy nedělal ani nevím kde mám sehnat bios pro tuto kartu. Můžete mi prosím někdo poradit ?
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

Tak sem jí taky namontoval do PC, sice jsem musel poštelovat disky v kejsu, ale zato ten výkon! :) Zatím žádný problém dokonce i PowerPlay funguje bez chyby :) Doufám, že se něco nevyloudí.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Sody píše:Zdravím, zakoupil jsem kartu Sapphire 4870 X2 a chtěl bych do ní nahrát nový bios.. ještě jsem to nikdy nedělal ani nevím kde mám sehnat bios pro tuto kartu. Můžete mi prosím někdo poradit ?
Vyčkej času... návod bude brzo. Zatím si můžeš krátit čekání čtením o tom, jak správně flashovat atd., ať víš do čeho jdeš ;)

BIOS by měl být ke stažení na stránkách výrobce.
Sody
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sody »

Možná hledám špatně, ale nemohl jsem ten bios na stránkách Sapphiru najít..... jinak dík za odpověď.
6480jojo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6480jojo »

Sody píše:Možná hledám špatně, ale nemohl jsem ten bios na stránkách Sapphiru najít..... jinak dík za odpověď.
hladaj na ATI strankach a ne na Sapphire strankach
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870Obrázek
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Sody píše:Možná hledám špatně, ale nemohl jsem ten bios na stránkách Sapphiru najít..... jinak dík za odpověď.
Na Sapphire nehledej, stahuj z TECHPOWERUP
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Radas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radas »

Jake se vam zdaji nejlepsi ovladace pro vistu64?
V 4870x2-probl. a reseni jsem postoval problem s trhanim her a pretaktovanim pres ccc grafem z farcry2.
Muzete to nekdo zkusit jestli je to jen muj problem, asi zkusim preinstalovat win, ale moc se mi do toho nechce.
MSI X670E Tomahawk, R9-7900X, Thermalright Ultra 120, Kingston DDR5 6000 2x16 CL30,
Sapphire RX6800, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Samsung 990 2TB,
WD 30EFRX, Antec P180B, Corsair TX750W
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Radas píše:Jake se vam zdaji nejlepsi ovladace pro vistu64?
V 4870x2-probl. a reseni jsem postoval problem s trhanim her a pretaktovanim pres ccc grafem z farcry2.
Muzete to nekdo zkusit jestli je to jen muj problem, asi zkusim preinstalovat win, ale moc se mi do toho nechce.

Catalyst 8.10 WHQL a jedny nejmenované :oops:
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Nalar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nalar »

extrabandita píše: Catalyst 8.10 WHQL a jedny nejmenované :oops:
Hmm preco nejmenovane??? Nieco mi uslo? :)
a este k tomu biosu, je nejaky dovod preco to flashovat? bios na techpower je rovnaky ako ten co ma karta od vyrobcu.
este jeden dodatok: http://www.tomshardware.co.uk/radeon-hd ... 31433.html
Myslim ze sa jedna o velmi OBSIAHLE porovnavanie a testy odporucam precitat, nevidel som to tu nikde spominane(dufam).
Sody
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sody »

Dobrý den. Mám dotaz ohledně teoretické propustnosti pamětí. Jestli se nepletu měly by být na jedno jádro 115,2 GB/s a když jsem spustil program GPU-Z 0.2.8 tak mi v kolonce Bandwidth píše 64,0 GB/s. Je to tak dobře nebo špatně? Zdá se mi že karta nepracuje tak jak jsem četl v různých recenzích.
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

Je to správně, karta je ve 2D podtaktovaná, kvůli úspoře a ve 3D se "zapne" celá.
Nalar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nalar »

No podla mna to je preto ze nemas spustenu ziadnu narocnejsiu aplikaciu a teda karta bezi na 2d taktoch. Pre jednoduchost skus spustit nejaku hru, nemusi byt ani moc narocna a potom tabni na GPU-Z, mal by si vidiet nieco taketo.
Obrázek
Obrázek
teda s tym ze ja ju mam mierne pretocnenu.
Sody
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sody »

Tak jsem to vyzkoušel a Bandwidth zůstává pořád na 64,0 GB/s. Zjistil jsem, že např u Assassina v rozlišení 1680 na 1050 mám FPS okolo 35 ( podle recenze by se mělo pohybovat alespoň okolo 90 FPS) a takle je to u více her. Opravdu netuším kde je problém.
Nalar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nalar »

Aha, no myslim ze nieco podobne som mal aj ja.
Stiahni si driver sweeper, niekde na fore je tu link, inak google.
Odinstaluj korektne ovladace.
Restart a boot do nudzoveho rezimu.
Spustit driver sweeper a vycistit poriadne zvysky ovladacov.
Znova reboot do normalneho modu.
A nainstalovat najnovsie ovladace 8.11.
Ja som ich pre istotu tahal priamo zo stranky Ati a nie zo stranky vyrobcu grafiky, aj ked by to malo byt to iste.
Sody
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sody »

Díky, vyzkouším a pak dám vědět.
6480jojo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6480jojo »

mne tam uz nepise ze jedno jadro pracuje na 507 ale uz obidve na 750 ... ale zase bandwih 115.2GB/s a druhy 64GB/s .. no poteší :thumbsup:
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870Obrázek
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“