Licence OEM Win SBS2003. přenos na jiný HW

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
n.o.e
Nováček
Nováček

Licence OEM Win SBS2003. přenos na jiný HW

Příspěvek od n.o.e »

nazdarek, potřebuji poradit s licencí OEM. Nevím co se stane, proto potřebuji radu. Potřebuji udělat toto: Na jedné mašině mám WIN2003SBS OEM, potřebuju přenést obraz disku na jinou mašinu(dojde ke změně HW, chce to novou aktivaci), na puvodní mašinu tento systém chci nainstalovat nově, jak to bude s aktivací, když jsem licenci aktivoval na novém železe, nabídne mi to novou aktivaci?
S tím že určitou dobu potřebuji pracovat na obou strojích.

Dík za info
MB: GA-EP43-DS3, CPU:INTEL Core 2 Duo E4500 2,2GHz, RAM:DDR2 2X1GB GEIL 1066 Ultra, VGA:GW GF8600GTS 512 DDR3 675/2000, HDD:RAID1 500GB Seagate + 1x750 GB Seagate
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Licence OEM Win SBS2003. přenos na jiný HW

Příspěvek od jajapv »

No podle mne je možné,že ti automatická aktivace na novém železe projde,taky se mi to již povedlo,ale určitě ti již neprojde zpět na to železo předchozí.Tam už asi budeš muset použít aktivaci telefonickou,automat nebo operátora(nemusí vyjít),ale dále už nevím zda aktivaci počítač kontroluje i když nezměníš hardware zda nejsou na na stejném licenčním čísle aktivovány dvě pc.Budou obě dvě pc připojená k netu?
Každopádně to na tom nic nemění,že tímto porušuješ OEM licenci a že se dopouštíš se nelegálního jednání.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

automatická aktivace funguje přibližně tak, že když systém aktivuješ na nějakém hardware, pak je určitá časová prodleva než jde aktivovat znova na jiném (tady nezáleží na OEM nebo retail, funguje to stejně).
ignorelist: kremrole a dezoláti
n.o.e
Nováček
Nováček

Příspěvek od n.o.e »

zombux píše:automatická aktivace funguje přibližně tak, že když systém aktivuješ na nějakém hardware, pak je určitá časová prodleva než jde aktivovat znova na jiném (tady nezáleží na OEM nebo retail, funguje to stejně).

Dík za upřesnění, a o jakou časovou prodlevu se jedná?
MB: GA-EP43-DS3, CPU:INTEL Core 2 Duo E4500 2,2GHz, RAM:DDR2 2X1GB GEIL 1066 Ultra, VGA:GW GF8600GTS 512 DDR3 675/2000, HDD:RAID1 500GB Seagate + 1x750 GB Seagate
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mám pocit že snad týden? nevím přesně. jinak po telefonu to jde aktivovat vždy, zvolením správných odpovědí na otázky, ale to sem asi nepatří (ale opakovaný downgrade z Visty na XP s využitím stejného klíče člověka něco naučí)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“