ASUS EN9800GT HB/HTDI/1G - pruhy, nefunkčnost

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
garet
Nováček
Nováček

ASUS EN9800GT HB/HTDI/1G - pruhy, nefunkčnost

Příspěvek od garet »

Zdravím,

koupil jsem novou grafickou kartu:
ASUS EN9800GT HB/HTDI/1GB ,PCI-Express

Běží na této desce:
Asus P5B-E, základní deska, socket 775, iP965, 1x PCIe x16, 3x PCIe x1, 3x PCI, 4x DDR2, 8x SATAII, Gb Lan, audio 7.1, FireWire, ATX

Bohužel se stalo následující:
Karta byla zapojena a poté nainstalovány drivery, vše běželo korektně asi hodinu a půl, testovány různé náročnější hry. Poté se při jedné z nich počítač zamrzl a objevily se různé artefakty - modré vzory. Při restartu pc, již při nabíhání biosu a ostatního na lcd monitoru jsou vidět různé tečky a nebo naopak různé znaky, které přejdou při nabíhání win xp do svislých modrých nebo zelených pruhů.

Karta byla zakoupena ve čtvrtek, poraďte, čím to. Karta byla zapojena do slotu - vyměnena za původní ASUS EN7600GT /2DHT, 256MB DDR3, grafická karta, PCIe x16, 2x DVI-I, HDTV, která běží naprosto v pořádku již dva roky - teď jsem ji vrátil zpět a jede jako předtím.

Díky za rady (co s tím?, kde vidíte chybu vy?) - chystám se jít v pondělí kartu ASUS EN9800GT HB/HTDI/1GB ,PCI-Express vrátit - vidím to na vadnou kartu. Netuším, kde jinde by mohl být problém (viz kompatibilita s deskou, či nějaké napájení? - karta je ve slotu a ještě je připojen PCI-E napaječ ze zdroje)

Přikládám i další informace sestavy pc:

- Intel Core 2 Duo E6300, procesor, socket 775, frekvence jádra 1.86GHz, frekvence sběrnice 1066MHz, cache 2048kB, dual core, jádro Conroe (Allendale), Virtualization Technology, Extended Memory 64 Technology, Execute Disable Bit, boxovaný s chladičem
- 2 x DDR2 A-Data 1024MB PC800, operační paměť, frekvence 800 MHz, časování CL 5
- 1 x DDR2 A-Data 2048MB PC6400, operační paměť, frekvence 800 MHz, časování CL 5
- Fortron FSP500-60THN P 500W, Blue Storm II, zdroj PC ATX, ventilátor 12cm, napájecí konektor pro P4, LN, PFC aktivní, bez napájecího kabelu, tichý ( úroveň hluku <25dBA )
2 disky: 250gb a 500gb
- LG GSA-H42N, mechanika DVD R/RW, interní, černá, OEM
Naposledy upravil(a) garet dne ned 23. lis 2008, 11:15, celkem upraveno 2 x.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Grafická karta ASUS EN9800GT HB/HTDI/1G, pruhy, nefunkčnost

Příspěvek od Thellwin »

Zkusil jsi nouzový režim ? I když vzhledem k tomu, že artefakty jsou hned po zapnutí PC ... ještě bych zkusil vyresetovat CMOS, pokud byly prováděny nějaké změny v BIOSu a pak také zkusit kartu v jiném PC. Ale jinak to vypadá, že je něco s pamětmi, takže reklamace to kdyžtak jistí.
Goldnoob team proud member!
garet
Nováček
Nováček

Příspěvek od garet »

nouzový režim nepomáhá, je to ihned při startu, změny v BIOSU prováděny nebyly
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Vyzkoušej jinde a pokud bude problém přetrvávat, tak reklamuj.
garet
Nováček
Nováček

Příspěvek od garet »

No ja zvažuju přímo vrácení produktu a odstoupení od smlouvy tj. vrácení peněz - zboží jsem objednal přes internet na http://www.softcom.cz a vyzvedl si to u nich na pobočce v Brně ve čtvrtek, včera jsem to zapojil a takhle to dopadlo, no hrůza. Proto mě zajímá jestli mám právo do 14 dnů zboží vrátit (popsat nefunkčnost či bez důvodu) a oni jsou povinni mi dát peníze zpět, nebo se musí zboží prověřit tj. i reklamovat, pokud nefunguje, chystám se tam rovnou v pondělí, protože tohle je nah*vno.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pokud jsi zboží objednal na dálku, tak na způsobu, jakým se to k tobě dostalo už nezáleží a měl by jsi mít právo odstoupit od smlouvy do 14 dnů, bez udání důvodu. Každopádně si myslím, že jsi jen narazil na blbý kousek, ale je pravda, že to odstoupení by mohlo být rychlejší, pokud by ti to nevyřešili rovnou výměnou na místě.

Více třeba tady - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=46&t=128134

Pokud by jsi se chtěl ptát na něco dalšího ohledně té reklamace/odstoupení, tak pokračuj prosím v tom threadu, na který jsem odkázal.
garet
Nováček
Nováček

Příspěvek od garet »

jj diky, to uz procitam cely dopoledne v ruznych threadech, tento thread nechavam otevreny spise k funkčnosti karty, jestli není chyba někde jinde
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“