Prestane fungovat net, avsak stavajici spojeni zustanou

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Prestane fungovat net, avsak stavajici spojeni zustanou

Příspěvek od Skodik »

Zdravicko,
tahle vec me stve nestkutecne, mam win vista premium v anglictine a prijde mi, ze tohle mi to dela +- od zacatku, co to mam. Kdyz uz jsem u toho tak mi prijde, ze to same se deje i u segry na ceskych vistach.

O co jde? Clovek si pracuje a najednou jakoby vypadla DNS, proze nejdou otevrit nove stranky, nejde vytvorit nove spojeni, ale veci jako ICQ drzi, dokud se nevypnou, normalne je clovek u muze pouzivat a chatovat.

Obycejne se mi tohle vyskytne tak 1 za 2dny.

Mam stale aktualizovany Avast, viry zrovna zamerne nestahuji, ale dneska mi to udelalo asi 3x po jedne hodine, to uz je vrchol.

Mockrat budu opravdu dekovat tomu, kdo mi pomuze :) Skodik
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Prestane fungovat net, avsak stavajici spojeni zustanou

Příspěvek od LiveBomb »

Nejdriv bych naistaloval nejaky antivirus a antispyware a pocitace tim zkontroloval.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

no antivir mam - avast. A antispyware, projizdel jsem to urcite uz necim, kdyz mi to zacalo delat a nic extra to neobjevilo, asi to jeste zkusim, ale nevidel bych v tomhle problem.

Jeste nejake detaily, co jsem nerekl:
s ISP a siti jako takovou to nema nic spolecneho to vim jiste, protoze mi to dela vsude!

Pingy funguji na konkretni IP, ale neumi to prekladat domeny.

Jestli se to samo opravi ci je nutny zasah, no zasah je takovy, ze restartuji system, to je mozna dost podstatne rici, pak je to OK. Ale uz se mi parkrat stalo, ze se to opravilo samo asi po 1hod, co jsem vydrzel bez netu :)

Diky
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkus tohle: spusť cmd okno jako admin, a tam napiš

Kód: Vybrat vše

ipconfig /flushdns
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

taky zkus nslookupem jestli DNS server odpovida (pripadne jaky DNS server)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Zdravicko,
tak upresnujici info, DNS FUNGUJE, dokaze to pingnout a prelozit adresu, ale nezacne to nove spojeni - prihlaseni na ICQ, nova stranka na webu atd...

zombux: to uz jsem taky zkousel, bohuzel nic :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

co firewall?
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

zombux nemam :)
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Tohle mi přesně dělala Vista taky.
1. možnost je překročení TCP/IP limitu na otevřená spojení
2. možnost pokud máš více síťových karet, popř. nějaký VMWare (Virtual PC) tak se mi snažila připojit více sí´tovkama a prostě to nefungovalo (poznáš to v tom centrum sdílení, pokud ti neukazuje korektně jakou sítí jsi připojen)

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

1. jak to zmenit? :) To je dost mozny -> mam pomerne dost spojeni, rad si otviram Operu s 20 oknama 2x, k tomu FF 10x, IE7+6 tak po jednom okne, online data z burzy Xoken apod....

2. mam VirtualPC, ale v centru sdileni vypada, ze je vse jak by melo byt, neco konkretne na co dat bacha?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Skodik píše:1. jak to zmenit? :) To je dost mozny -> mam pomerne dost spojeni, rad si otviram Operu s 20 oknama 2x, k tomu FF 10x, IE7+6 tak po jednom okne, online data z burzy Xoken apod....
http://half-open.com
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Skodik píše:2. mam VirtualPC, ale v centru sdileni vypada, ze je vse jak by melo byt, neco konkretne na co dat bacha?
Já už si to přesně nepamatuji, protože Vistu už nemám, ale byly tam dvě aktivní síťě a jedna nebo obě byly připojeni k neidentifikované síti (nějak tam to tam bylo přímo napsáno).

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ja mam spise podezreni ciste na modem, protoze tohle mi obcas delalo jak na ADSL, tak i na kabelu. nekdy primo nedochazi k nenavazani novych spojeni, ale jenom snizeni propustnosti na nejakych 3-5kB/s. jednu dobu jsem mel podezrenina prehrivani modemu, ale nikdo mi to nebyl schopni potvrdit/vyvratit.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

myom, cimkoliv mimo PC to neni, viz nahore kde pisu, ze mi to dela v ruznych sitich
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

zombux, tak bohuzel ani ten half-fix nepomohl, takze jsme zase na zacatku :(
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Zkus postnou screen z toho centra sdílení a zabezpečení, nebo jak se to jmenuje.

Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“