GA-MA78GPM-DS2H (rev. 1.0)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M1WY1K7IX4
Co na ni rikate..? nema ji nekdo pro poskytnuti svych dojmu..? zacinam resit male "klikaci" PC a momentalne je tenhle board muj favorit.. co se tyce vybavy, neni snad co resit..
Mam jen jeden vedlejsi dotaz.. jak je to u tehle cipsetu obecne s DDRII.. desky podporuji az 1066MHz a frekvence pameti se tradicne pohybuje dle pouziteho procesoru..
Na cem jede co..? za boha nikde nemuzu nikde najit jednoduchy vysvetleni..
Odhaduju dobre, kdyz si myslim, ze 1066 je mozne pouze pro Phenom pri HT 3,6GHz a vic..?
Gigabyte MA78GPM-DS2H (AM2+, 780G+SB700)
Moderátor: Eddward
- Maxtor
- Začátečník
-
- Maxtor
- Začátečník
-
Re: Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H (rev. 1.0)
Fakt nikdo netusi..? jde imho spise o obecnejsi dotazy kolem AMD..
Zajimaj me jedine dve veci..
- Proc ma deska HT 2000/5200MHz, kdyz nejnovejsi Phenomy maj jen 4000MHz..?
- Jak je to u dnesnich AMD s vyuzitim RAM.. konkretne mam na mysli 800MHz vs. 1066MHz..?
Zajimaj me jedine dve veci..
- Jak je to u dnesnich AMD s vyuzitim RAM.. konkretne mam na mysli 800MHz vs. 1066MHz..?
- Baneshee
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to jak pises, 1066 oficialne podporuji jen K10, K8 maximalne 800MHz. Pri pretaktovani ale samozrejme 1066 vyuzijes i na K8. Jinak thread o skoro stejne desce je tady: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=87&t=118420 Jedinej rozdil mezi ni a touto je pouziti Ultra Durable soucastek, nemyslim ze by je to ale v zasade nejak odlisovalo
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Maxtor
- Začátečník
-
Tahle ma navic jeste 128MB integrovane DDR3 vyhrazene pro grafiku.. realne testy male navyseni vykonu ukazuji.. vetsinou jde o narusty do 10, vyjimecne do 20%..
Prakticky vsechny ostatni desky v nabidce potom pro podporu Phenomu museli projit do dalsich revizi.. tenhle model je na one pomyslne technologicke latce uz od zacatku..
V kazdem pripade.. dix za info..
Prakticky vsechny ostatni desky v nabidce potom pro podporu Phenomu museli projit do dalsich revizi.. tenhle model je na one pomyslne technologicke latce uz od zacatku..
V kazdem pripade.. dix za info..
- Wilik
- Administrátor
ad 1) vyrobce desky se chlubi plnou implementaci HT 3.0, tj. 5,2 GHz - nezajima ho jestli je nebo neni CPU,k tery to vyuzije. Pro HT 1.0/2.0 pak plati ty 2 GHz. Zaroven se tak lehce rozlisuje podpora AM2 a AM2+.Maxtor píše:Zajimaj me jedine dve veci..
ad 2) AM2+ CPU umi vyuzit 1066, AM2 jen 800 MHz RAM.
- Petrenka
- Začátečník
-
Gigabyte MA78GPM-DS2H a AHCI režim
čaute,
při instalaci XP jsem přes F6 přidal soubor pro funkci AHCI režimu a nainstaloval windowsy.
Mám v PC 3 disky - 2x SATA a 1x IDE.
V žádném programu (např. Everest, HD Tune) se mi u těch dvou SATA nezobrazuje teplota,AAM a ani SMART, jen u toho IDE. V systémových vlastnostech jsou tyto dva disky označeny jako SCSI. Pokud jsem ten jeden vzal a dal ho do režimu emulace IDE, tak najednou u tohoto disku vše funkční.
neví někdo proč to tak je a jak se to dá vyřešit,aby při tom AHCI fungoval SMART ?
díky
při instalaci XP jsem přes F6 přidal soubor pro funkci AHCI režimu a nainstaloval windowsy.
Mám v PC 3 disky - 2x SATA a 1x IDE.
V žádném programu (např. Everest, HD Tune) se mi u těch dvou SATA nezobrazuje teplota,AAM a ani SMART, jen u toho IDE. V systémových vlastnostech jsou tyto dva disky označeny jako SCSI. Pokud jsem ten jeden vzal a dal ho do režimu emulace IDE, tak najednou u tohoto disku vše funkční.
neví někdo proč to tak je a jak se to dá vyřešit,aby při tom AHCI fungoval SMART ?
díky