Přetaktování Intel Pentium 4 630 3.0Ghz

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
MarekX
Nováček
Nováček

Přetaktování Intel Pentium 4 630 3.0Ghz

Příspěvek od MarekX »

Zdravím,
prosím mohli by jste mi poradit, zda je možné a případně přesně jak přetaktovat procesor
Intel Pentium 4 630 @ 3000Mhz
na základní desce:
ASUS P5GDC Pro
s chipsetem:
Intel i915G

přikládám ještě screenshoty z PC wizardu (samozřejmě dané sestavy)
aaa3.jpg
aaa2.jpg
aaa.jpg
předem děkuji za případné odpovědi
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
viky58
Černá karta
Černá karta

Re: Přetaktování Intel Pentium 4 630 3.0Ghz

Příspěvek od viky58 »

Možné to je , ale nejlepši než se hnedka ptát je si přečíst forum třeba PCT a hledat a hledat , ono totiž možnosti a spusobu je hodně jak přetaktovat !

když vezmu zaklad :
tak v prve řadě z deskou která ma chipset 915i toho moc neudělaš (""je to sterši kousek"")
zaleži na biosu co umožnuje !
druhá věc je chlazení CPU chipsetu GK a všech komponent (což je dost duležité hlavně pokud chceš taktovat ) , a navic každu spusob chlazeni ma své meze v takotavni " o par MHz stači vzduch " pokud chceš vice tak musiš chladit vodou ! i několik set MHz , pokud chceš extrémní taktování tak tu mamé chlazeni "ledničkou " suchý led , a kapalný dusík

ale hlavni je si o tom něco přečist a ne chtit navod jak přetektovat (sice navodu je hodně ale všechny jsou všeobecně pojaty )

:)
MarekX
Nováček
Nováček

Příspěvek od MarekX »

no to já si návodů přečetl i zkoukl víc, jde o to, že každá deska to má jinak. S tím starším kouskem bych to docela i čekal když tý desce bude 2 a tři čtvrtě roku. No koukal sem do biosu a právě jsem tam nikde nic podobného o čem se mluvilo v návodech neviděl. V kolonce advanced když dám CPU settings tak tam mám pár nastavení (enable/disable) a to je celý. Nastavení frekvence nebo něčeho podobnýho sem nikde nenašel. právě proto se ptám, jestli to vůbec s touhle deskou je možný, jestli to ten BOIS co na ní je podporuje, abych pak nesurfoval po návodech zbytečně ;)
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OsirisII »

V položke "advanced" to určite nebude skús Feqency-Voltage Controll
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
MarekX
Nováček
Nováček

Příspěvek od MarekX »

Díky moc, nakonec jsem to tam přece jenom našel schované pod jednou možností, kde se musela nastavit hodnota manual. Nakonec sem procesor i zdárně přetaktoval na 3,6Ghz :) jen si budu teďka trochu hlídat teplotu, ale snad by s ní neměl být výrazný problém...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OsirisII »

:thumbsup: Ešte si daj nejaký test stability Orthos alebo prime95 Occt možností je dosť.testuj minimálne hodinku-dve a na tie teploty fakt nezabudni :roll:
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“