Zdravím.
Je rozdíl, když mám několika jádrový procesor a jako OS mám XP nebo Visty? Myslím tím využití kapacity procesoru, jestli třeba Visty nejsou schopny jej využít lépe než XP?
Děkuji za odpověď.
OS a využití procesoru
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Peet
- Nováček

-
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: OS a využití procesoru
Ne, vyjde Ti to nastejno, jde jen o to, co se Ti libi vic ... 
Visty bys potreboval jedine v pripade, ze bys mel vic nez 3GB RAM - to by se Ti vyplatily kopit Visty 64bit
Visty bys potreboval jedine v pripade, ze bys mel vic nez 3GB RAM - to by se Ti vyplatily kopit Visty 64bit
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
- zombux
- Odborník PCT

což 64bit existujou i XP... ale je fakt že to není systém pro masy.Salamander píše:Ne, vyjde Ti to nastejno, jde jen o to, co se Ti libi vic ...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
pokud je mi známo, Vista spravuje jádra (resp. práci pro ně) inteligentněji než XP, otázkou je nakolik je to na "běžném domácím málokdyzatíženém dvoujádru" poznat, při velkém zatížení mnoha procesy by to už znát být mělo